Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:07 11.11.24 
Автомобили
   >> Лада
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Хей лададжий инови  
Автор 4onkin (минаващ)
Публикувано07.01.09 21:30

ниваджий, честита Нова година бре. Къде се изпокрихте? Оцеляхте ли по празниците или още не можете да изтрезнеете.

Колкото по-малко питаш, толкова по-малко те лъжат.

Тема Re: Хей лададжий инови [re: 4onkin]  
Автор 4onkin (минаващ)
Публикувано07.01.09 21:48

На влизане в Букурещ. Снимах с телефона през прозореца на Нивата.

Автор Gruber (непознат )
Публикувано08.01.09 12:10

Здравейте! Честита Нова година! Да сте живи и здрави! "Как може още да карате тези бангии?", би казал един мой колега. Лада Нива - модел автомобил от 1977 г. и оттогава почти непроменян, като изключим смяната на мотора през 1993 г. Това би трябвало да означава, че всички дефекти и детски болести на автомобила отдавна са отстранени. Уви, като чета вашите коментари, правя извод, че се е случило точно обратното... Отдавна искам да си купя Лада Нива, убедете ме че си струва... Що пишете, такива неща? Огледалата ги отнасял вятъра, трябвало да се слагат огледала с моторче от западен автомобил от някоя морга. Колелата блокирали при движение с 140 км...., поради разпадане на лагерите. Не е ли било възможно да се смени дефектия лагер преди да стане аварията? В сервиза на официалния вносител не можели да оправят капачката на резервоара и бензина си течал... Да продължавам ли? Вие сте велики ентусиасти, но живеем в 21 век... Каква е тръпката да имаш Лада Нива? Едва ли е само някаква носталгия по "светлото" минало. Едва ли също всички са си взели Лада Нива заради ниската цена. Като чета патилата ви, цената не е чак толкова ниска. Има нещо в тази кола...все пак... Но какво е то?

Тема Re: Хей лададжий инови [re: Gruber]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано08.01.09 16:35

Ниска цена - и като покупка и като поддръжка. Висока проходимост.
Дупките по пътя са кофти ама са много по дълбоки и страшни като съм с реното на жената.
И никой неще да ме притиска много много.

Bеer? Mоre?

Автор 4onkin (минаващ)
Публикувано09.01.09 10:15

Ох, Грубер какво да ти кажа? Настъпваш ме баш по болното място. Никаква носталгия по миналото не ме гони, просто дълги години си бях мечтал за Нива, но нямах възможност да си купя. 2006 год. се наложи да купувам кола ( стария Москвич издаде багажа ) и се колебаех между няколко марки. Исках да бъде джип за да мога да ходя по планините с него. Та всички варианти бяха втора употреба, само Нива можех да си позволя нова. Чувал бях, че не са много качествени, но си викам нали е в гаранция - там ще я поправят пък после в сервиза като се появи проблем, ремонтираш и караш. Да ама не. Първо от гаранциятя на НАР много съм разочарован. Те само са любезни и никаква работа не ми свършиха. Аз пък си отмъстих като им отбих няколко сигурни клиента. На тях вероятно не им пука, бизнеса им процъфтява, шефа им кара Туарег ( зощо ли не кара Нива

). Сега уж си я ремонтирам сам т.е. в сервиз, лошото е, че поднася изненади, сега пак ми стърже някакъв лагер и не мога да разбера кой. Ще взема да ги сменя всечките.
Ако не бяха тези досадни проблеми колата ми харесва, много е проходима, минава за скромна кола - не биеш на очи като някаква мутра

Тема Re: Хей лададжий и [re: Gruber]  
Автор StefanPan (М&М)
Публикувано12.01.09 23:39

тръпка

------------------------
Слушай беззвучието...

Автор FryscoМодератор (невъзпитан)
Публикувано13.01.09 10:20

Здрасти...

1.Огледалата могат да се оправят лесно-свалят се и имат една пластина отдолу на лапичката, която пристяга ябълката... иначе доста хора използват случая, да си присадят огледала с подгрев и електрическа настройка, просто защото са по удобни...Ако продаваха такива огледала специално за нива, щяхме такива да слагаме.Иначе, аз по принцип електрически огледала с подгрев като монтирам на лада, си ги правя културно, със културно захващане и се боядисват в цвета на колата... панелчетата за управление също по този начин.Абе да стане максимално културно и да не изглежда като пришито.
2.Лагерите на главините се чупят от незнание-в много сервизи не знаят че те се стягат на определен момент, който е мноого нисък.Без динамометричен ключ правилото е-на тежеста на ключа, или докато се фиксира леко шайбата.Това е защото лагера на нивата е отворен и гайката е компонент от него.А на почти всички други коли лагера е затворен, а гайката е съвсем отделно от него и се стяга на много висок момент-с тръба метър и половина или прочее неща от сорта.И като го стегнат до отказ в сервиза, понеже тва е джип и покара, покара, па се пръсне лагера.Даже е много як този лагер, щото дори и много стегнат пак издържа известно време, преди да прегрее, да блокира и да се строши...

Елате повече!

Тема Re: Хей лададжий инови [re: Frysco]  
Автор 4onkin (минаващ)
Публикувано13.01.09 11:34

1.Дори и максимално натегнати пак не държат. Предишния комплект огледълца така ги прецаках - натягах, натягах докато винтовете изтърваха. Следващия комплект, още по-голям боклук. След като ги монтирах, покарах известно време, поглеждам...... изненада - самите огледала изчезнали, останала само черупката. Сложих стъклата на старите и сега така карам. Лявото държи и при високи скорости, но дясното при 130 км/ч се обръща, ама мен след тази случка с лагера малко ме е страх да натискам.

2.При скорост 80-90 км/ч на прав участък като отнема от газта се чува гаден шум от стържене на лагер, като прибавя малго газ шума изчезва. Не мога да го локализирам от къде точно идва. Имам чувството, че е някъде под мен. Шума не е много силен, само аз си го чувам щото съм и свикнал на звуците, като возя пасажери не им прави впечатление.

Автор плaнинeц (непознат)
Публикувано14.01.09 17:48

Вижте тук:

Огледалата са от W-транспортер 2.Харесват ли Ви?

Редактирано от плaнинeц на 14.01.09 17:56.

Тема Re: Хей лададжий инови [re: плaнинeц]  
Автор FryscoМодератор (невъзпитан)
Публикувано20.01.09 11:08

Май спокойно може да прекръстиме клубчето на "Лада Нива"

Да, не са зле, ама се продават почти същите и директно за монтаж на нива.

Елате повече!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.