Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:01 24.11.25 
Автомобили
   >> Лада
*Кратък преглед

Тема Пак премеждиенови  
Автор 4onkin (минаващ)
Публикувано18.10.08 23:13

Днес ми се случи много неприятна авария. Пътувах към Пловдив на разходка с една приятелка и едно малко дете(чуждо дете) на задната седалка. На 2-3 километра преди Ихтиман със скорост около 130 км/ч ми блокира предно ляво колело. Изненадата и ужаса които изживях не мога да опиша. Колата изведнъж се превърна в шейна и то неуправляема шейна. Слава Богу в този момент около мен нямаше друки коли, камьони. Криво ляво успях да овладея колата и от крайна лява я "премесих" в крайна дясна все така пързаляйки се. Влачил съм се около 200 метра. Първата ми мисъл беше, че съм спукал гума, но след като спрях и огледах отвън разбрах причината-вероятно е блокирал лагера на колелото. От триенето в асфалта гумата се беше изстрила до стоманените конци!

Колкото по-малко питаш, толкова по-малко те лъжат.

Тема Re: Пак премеждиенови [re: 4onkin]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано20.10.08 02:14

Имал си късмет.
И аз имах ядове. В Пловдив, сипах газ от Хаджията Груев (има няколко газостанции). Обикновено там газта е била винаги много качествена. Е този път - нещо стана. Нивата спря да тегли. По пътя за Бяла Черква - около 35 км, денивелация поне 1500 метра - колата пълзеше едва едва. А предния ден (с друга газ) - летеше направо.
Лошото е че и на бензин - пак така.
Горе - колата остана доста време в покой - се оказа че маслото е малко под долната граница (но самата кола беше под наклон). В Пловдив - долях масло. По магистралата - кошмар. Вече към Вакарел - газта свърши, колата дръпна.
В София - на равно - маслото вече е над горната марка.
И сега се чудя - дали газта е била калпава (с друга газ - върви по добре*), или и нещо съм прецакал.
Е предстои ми да ходя за смяна на масло, та ще искам да ми направят и проверка на компресията, ако могат де.
______
*Уффф - сега карам и се чудя - дали дърпа колкото преди, или е по зле....

Bеer? Mоre?

Тема Re: Пак премеждиенови [re: bira_more]  
Автор butaloto (dohc)
Публикувано22.10.08 23:20

Наистина си извадил късмет. За това с тези стари коли, очите винаги трябва да са на 4 и да си имаш едно на ум.
После на буксир ли я прибирахте

Тема Re: Пак премеждиенови [re: butaloto]  
Автор 4onkin (минаващ)
Публикувано23.10.08 22:30

Ама как така стара. Нивата ми е почти чисто нова. Скоро излезе от гаранция, на 32 000 км. Случайно минаваща аварийка ме взе. От Ихтиман до София 164 лева - честито. Ремонта 220 лева. Общо масрафа излезе 384 лв. Нещо ме притеснява дали няма да го направи пак, щом вече веднъж го е правило. Тези аварий стават винаги при висока скорост защото лагерите са максимално натоварени. Майстора се кълне, че нямало страшно.

Тема Re: Пак премеждиенови [re: bira_more]  
Автор 4onkin (минаващ)
Публикувано23.10.08 22:34

Биричке, ти май не случи на газова уредба. Аз силно се разколебах след твоите неудачи да слагам АГУ.
Някой може ли да ми каже от къде да си купя нови зимни гуми за Нивата. Модели, марки, цени ?

Автор bira_more (бира)
Публикувано24.10.08 18:52

Начи - купих си зимни гуми от един чичка в Дружба.
В някой от следните блокове - 108, 104,84 - не съм сигурен в кой беше. Първия вход от страната на Цариградско шосе. Лице - към булеварда. Цена - около 100 - май беше 110 - непомня, но беше малко по ниска от цената в магазина на Симеоновско шосе.

Оказа се че катализатора ми се е скапал. Днес смених катализатора - стария вътре натрошен добре, и колата тръгна "като нова"

. Е карам на газ предимно, та теоретически - катализатор не е особено нужен, ама имало 2 сонди - преди и след катализатора, та го смених, не посмях просто да го махна (и заменя с някакво гърне там).

Преди няколко дни - имаше изложба за имоти, със силно руско участие. Та - там имаше една фирма, предлагаща руски газови уредби. Твърдяха че са адаптирани и за ниви. Разход + 7%. Цена 1300 кинта. Пълен инжекцион. Та съм се замислил сериозно. Е ако някой на теория е в състояние да направи газова уредба за нива - това трябва да са руснаците, ама знам ли....
www.slavgas.com

А - в сервиза ми казаха да си сменя катализатора. И бил повреден датчика за неравен път.
Ако някой може да ми каже за какво служи шибания датчик, и какво баш прави....

Bеer? Mоre?

Тема Re: Пак премеждие [re: bira_more]  
Автор 4onkin (минаващ)
Публикувано25.10.08 22:44

Не се бях смял отдавна така. Какъв е този датчик за неравен път? И сега като ти е развален кво правиш? Аз за пръв път чувам за такъв. И катализатор не знаех, че има.

Това за гумите къде се намира? Като се спусна по нанадолнището от Младост към Дружба, минавам първия светофар и на втория съм надясно или наляво?
Дай повече инфо за тази фирма с АГУтата, нещо телефон или имеил.

Автор bira_more (бира)
Публикувано25.10.08 23:23

Датчика го смениха. Ама катализатора - някой ден може и теб да те изненада.
Гумите - спускаш се - и стигаш почти до разклона за летището (последното кръстовище) - та преди него - в ляво има една бензиностанция. Спираш на нея, взимаш колелото и намираш ниваджията. Мисля че е между бензиностанцията и разклона.
http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=2e3aacd8c3fd559e2733f4ad1f145b02&search=adr&tip=1&city=sofia&str=%C4%F0%F3%E6%E1%E0+84&start.x=3&x=0&y=0
Или в http://www.bgmaps.com - търсиш Дружба 84 - последното е блока. Не съм 100% сигурен за него, ама мисля че беше той. Имай предвид че аз си ги поръчак и изчаках ден два.
За газаджиите - не ги знам въобще освен 2 визитки. Едната е с адреса от предишното мнение - другата ул. Локордска 8 029367721
Auto service
INJECTION
www.lpgbg.com

Bеer? Mоre?

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.