Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:50 16.07.25 
Автомобили
   >> Лада
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема LADA 1500S vs. Scoda Fabia 1.4 MPiнови  
Автор LADA15OOS (вманиачен)
Публикувано28.01.08 20:43

Уговорено е състезание 1:1 от София до Русе. Моля за съвети за донастройки на най-бързата и зелена русенска Лада за да спечеля баса

Предварително благодаря.

ПС: Шофьора на Фабията е най-добрия ми приятел и е с тежък крак като мен

Тема Re: LADA 1500S vs. Scoda Fabia 1.4 MPiнови [re: LADA15OOS]  
Автор FryscoМодератор (невъзпитан)
Публикувано29.01.08 10:32

Тц... ще и вземеш старта, а после ще те изяде с няколко коли преднина.Шкодата има дълга трансмисия и е много силна в диапазона до 4500 оборота, докато на ладата силата и идва към 3000 оборота, но трансмисията не е подходяща за тези високи обороти.
Точно такава шкода ми е служебната кола и вече съм си правил гаргари с младоци с ладички-"бегачки".
Евентуално имаш някакъв шанс за достойно представяне, ако тръгваш без пилеж на гумите, за да спечелиш повече преднина от старта.След това сменяй предавките при 6000 оборота.
За настройки-провери как се държи при тея обороти.Ако дърпа до 6000 оборота нищо не трябва да пипаш, ама ако прекъсва или омалява...

Елате повече!

Редактирано от Frysco на 29.01.08 10:37.

Тема Re: LADA 1500S vs. Scoda Fabia 1.4 MPiнови [re: Frysco]  
Публикувано02.02.08 20:07

Миналия уикенд на връщане към Русе тествах работата на бензин - никакви проблеми с ускорението до 140, и това с пълен багажник и още 3 души в колата. Бях сипал А95 и добавка за почистване на карбуратор и т.н. - Redex. Ако сипя А98 или А100 ме е страх да си помисля даже какъв дзвер ше бъде

Кофти че се тормози двигателя в тези високи обороти над 4000 .... на 2 пълни курса Русе-София и обратно и се разтракват клапаните.....

Публикувано04.02.08 10:28

Не видях че състезанието е от София до Русе.Ами в общи линии никакъв шанс... Фабията си се кара със 160-170 като детска играчка.На магистралата още на изкачването на витиня ще ти откъсне, после на спускането няма да успееш да го настигнеш, до Ябланица вече ще има 20-30 мин преднина, до Плевен вече ще има достатъчно аванс да пие едно кафе и нататък е ясно.
Шкодата просто има добре изчислени двигател и трансмисия, освен това е много по леко управляема дори на високи скорости.

Елате повече!

Тема Re: LADA 1500S vs. Scoda Fabia 1.4 MPi [re: Frysco]  
Публикувано09.02.08 19:51

Фабиа с двигател 1,4 MPi е не повече от 60-65 коня. Някак си не ми се вярва да вдигне и да поддържа дълго време 160км/ч. Ладичката е на 45000 от пълен основен ремонт, всички кончета са живи и върви като хала.
Ще й сипя А100 и ще напълня километража. Не ми пука дори след това да правя пак ремонт.
Вече забелязвам дупки на много места, дори на магистралата ....
Мисля че сме с равни шансове. Като стане гонката ще пиша за резултата.

Публикувано13.02.08 11:54

75 коня е, но не всичко е мощноста.Значение има и трансмисията, както и кривата на мощноста и въртящия момент.А лично аз съм поддържал 160-170 точно с такава фабия от Пловдив до София, както и съм ходил доста пъти до Плевен с нея, а също и с ладата.Просто знам за какво говоря, довери ми се :)

Елате повече!

Автор Wi-max (непознат )
Публикувано23.02.08 20:43

На мен Фиат пунтото дето 1.2 моно инжекцион дига 150 без проблем и ги поддържа и по нанагорнище
а тая шкода 1,4 пълен инжекцион 16 клапанов мотор ще дигне и 200 и

Никакъв шанс с тази лада може да ги дига за кратко 140 но при продължително каране с такава скорост ще прегрее освен това не ми се мисли къв ще ти е разхода

Тема Re: LADA 1500S vs. Scoda Fabia 1.4 MPiнови [re: Wi-max]  
Автор butaloto (dohc)
Публикувано04.03.08 17:04

LADA15OOS какво стана? Изяде ли го мераклията с Шкодата? Напъвай я ладата здраво, не я жали... И според мен шанса ти е малък срещу този модел на шкода. Основно разликата е в 30-те години технически прогрес. Ладата ти макар и да върви нямаш големи шансове срещу шкодата. Но пък погледни от добрата страна - шкода 120Л на годините на ладата ти ще я отнесеш 'като бръмбар сламка'

Морално остаряха тези лади и това е.
П.С. Ако сложиш друг разпределителен вал - нещо от сорта на 280-300 градуса и един (или два двойни) щедри добре настроен/и карбуратор/и може и да го изядеш. Но навлизаме тук в друга материя...
Абе слагай стандартни жигльори за модела 2101-... карбуратор (няма значение с какъв си сега, само да не е Солекс), като въздушния и горивния на втора камера ги разпробий малко с шило, жило или часовникарска бургия (или каквото ти падне под ръка, само тези на втора камера), слагай една 'човка' на ускорителната помпа 50, твоята сега вероятно е 40. Занимавал ли си се с карбуратори? Слагай нивовия вал, пълни резервоара, вземи си и една тубичка с бензин, че не се знае колко ще харчи, ама не ти пука... важното е да държиш Шкодата до Витиня Абе ладата има голям потенциал, само трябва да пипаш правилно, там където трябва... да и изчистиш недостатъците. Само с леки манипулации по карбуратора и нов разпределителен вал с добра центровка на запалването ще напълниш километража до 160км./ч. , друг е въпроса как ще се държи на пътя. Айде успех, напъвай ладата здраво, няма да я жалиш...

Тема Re: LADA 1500S vs. Scoda Fabia 1.4 MPiнови [re: Frysco]  
Автор mechoshamara (непознат )
Публикувано05.03.08 18:36

Ела се пробвай срещу баща ми който е инструктор.Ти бъди с Шкодата той с Ладата на 400 метра и да видим ко ше стане!

Тема Re: LADA 1500S vs. Scoda Fabia 1.4 MPiнови [re: mechoshamara]  
Публикувано12.03.08 10:47

И ко ще стане?Айде вместо на 400, да пробваме на 1600 м...

Тва 400 м що за дисциплина е изобщо, една кола не се определя бърза или бавна е само по старта.

Елате повече!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.