Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:33 22.11.25 
Автомобили
   >> Лада
*Кратък преглед

Тема Шибания стартер се прееба!!!!!нови  
Автор greenlada (непознат )
Публикувано29.08.07 10:06

Здравейте колеги,
най-бързата и зелена лада в Русе от около месец бръмчи между Русе и София и в София, тъй като собственика й е на 9-месечен курс в Академията на МВР. В понеделник вечерта се появи проблем - при поредното потегляне се чу стържеш шум от стартера и тъй като съм патил и преди от подобно нещо веднага разбрах че оста с малката зъбчатка на стартера е зацепила и не се връща след запалването. Многократно опитах да отстраня проблема с палене и гасене и почукване с лост по срартера, но неуспешно. В петък ще пътувам за Русе, така че е необходимо до тогава да отстраня проблема. Отворен съм за всякакви предложения - среща-ремонт- почерпка или координати на сигурен и проверен сервиз, или ....
Помогнете

Тема Re: Шибания стартер се прееба!!!!! [re: greenlada]  
Автор фeн (запознат)
Публикувано30.08.07 22:12

Отиваш в най-близката морга за коли и всемаш един стартер за 10 лв. Пробваш го дали е изправен,като го подкачиш на някой 12v акумулатор, демонтираш стария който се държи само на 3 болта със звезда No:13 силовия кабел,който се разкача със същия ключ и кабела измъкваш,който е за вкючвателя за бендикса и после по обратния начин правиш монтажа на изправния стартер. Първо се премахва акyмулатора е гаечен ключ No:10.
Цялата операция отнема около 2 часа за начинаещи монтьори. Успех и като се видим да почерпиш по една бира!

Тема Re: Шибания стартер бе ремонтиран!нови [re: фeн]  
Автор greenlada (непознат )
Публикувано31.08.07 21:21

Не съм от София и не знам къде има морги:)
Колега от Академията ме посъветва и занесох колата за ремонт в един сервиз само за ел. неща в Младост 3 (пресечката срещу Патиланци, по пътя наляво и на гърба на китайския ресторант). Оказа се че освен скапан бендикс има и утечка от клема (това обяснява май кипенето на електролита на акумулатора, защото релето за зареждането е ОК) и смениха и ротора с втора употреба + нов бендикс. Общо за части и труд 70лв. А иначе месец и нещо преди това сменях втулки, четки и уж оригинален руски бендикс .... Досега ремонтите на стартера като части и труд възлизат на 160лв. Надявам се да не се налага да инвестирам повече за него.
А за срещата - очаквам кога ще има събиране

Тема Re: Шибания стартер бе ремонтиран!нови [re: greenlada]  
Автор фeн (запознат)
Публикувано31.08.07 22:35

Колега,що така си се прецакал бе? Чи то за тея пари щеше да си вземеш една на ход и да се върнеш обратно в русенско!
Ега ти обиржиите!
Преди да почнеш ремонта защо не ги пита колко ще прави масрафа?
Че на мен ако ми бяха казали такава сметка щях да им дам по 5лв да ги използвам за стартер! Да бутат,че си скъсат чорапите от бутане!...

Стара риба и стара кола няма-има неподържана!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.