Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:47 07.11.25 
Автомобили
   >> Лада
*Кратък преглед

Тема Въпрос за Лада 1500 (тунинг на двигател)нови  
Автор skynetoper (непознат )
Публикувано27.07.06 12:58

Здравейте на всички.
От скоро се сдобих с ВАЗ 2103 (или Лада 1500),1.5 мотор,1972 година, на реални 88 000 колометра,първи собственик(дядо ми я е купил от завода преди време).
Та Ладата си върви добре,няма АГУ,нищо не е барано по нея-всичко си е заводско(без проблем си вдига 170-175км/ч),обаче нещо не съм доволен от ускорението...
Количката си е 78Hp и въпроса ми е...(малко общо го задавам ,но несъм навътре в нещата)...
1.Какво може да се барне по двигателя,за да се вдигнат конете и въртящия момент?(без да става дума за турбо)
2.Евентуално с колко могат да се вдигнат?
3.След вдигането им какво друго трябва да се сменя освен спирачки и окачване?
4.Има ли опасност от повреда(по-бързо износване) на двигателя след тези подобрения?
(за да ви улесня предварително мога да кажа ,че ще съм доволен от 120-130HP-(е разбирасе колкото повече толкова повече)-също,мога да отделя до към 600лв. за подобрения(+50-100лв-допълнителни.)

Предварително Ви благодаря за отговорите...
ПС:Извинявам се предварително за тъпите си въпроси но тепърва навлизам в тази материя и просто представа си нямам....

)

Поздрави...

Тема Re: Въпрос за Лада 1500 (тунинг на двигател)нови [re: skynetoper]  
Автор фeн (запознат)
Публикувано27.07.06 17:00

На практика може да се подобри ускорението на колата и да и се увеличи мощноста. въпроса е дали си струва. На колко хил. км. е двигателя?Ако е на малко км. мисля,че това е безмислено,а и коства средства. Риск от по-бързо износване на двигателя има,тъй като освен овеличаването обема се прави и интервенция на газопазпределителния тракт-клапаните.Освен това при този случай се овеличава доста разхода на гориво...
Успех!!!

Тема Re: Въпрос за Лада 1500 (тунинг на двигател)нови [re: фeн]  
Автор skynetoper ()
Публикувано27.07.06 18:24

Здр.
Както съм написал по горе двигателя е на 88 000 км. мисля ,че са нормални за кола от 72 година..
ПС:разхода не е от голямо значение,искам просто да си направя кефа(ей тъй за спорта), да карам Лада 1500 130HP-примерно-апък ако може повече ,още по добре...

Тема Re: Въпрос за Лада 1500 (тунинг на двигател)нови [re: skynetoper]  
Автор FryscoМодератор (невъзпитан)
Публикувано27.07.06 20:35

Ами... значи, този мотор не го пипай.Здрав е явно, всъщност ти знаеш не аз...

Купи си един двигател от Москвич Алеко-те са ладови, 2106.Вървят между 100 и 200 лв с документите.

Шлайфай блока на 82 мм и сложи бутала първи ремонт от лада 2110 осем клапана-фаските за всмукателните колектори трябва малко да се вземат.
Ще ти трябват и биели от лада нива 1.7, за да станат буталните болтове плаващи.
Шлайфаш шииките на коляновия вал за съответния ремонт, нови биални и основни лагери.Главата по принцип не трябва да се сваля много, но гони около 10,5:1 степен на сгъстяване.
Сложи по една шайба на пружините на клапаните, припасни самите клапани за леглата им и ги олекоти, талерките също... всмукателните канали ги вземи с 3 мм в диаметър, максимум 5.Избии водачите и изработи бронзови, куршумовидни.Пасни и колектора.
Вземи един разпределителен вал от лада нива 1.7.

А, не е зле и съединител Закс да му сложиш, по лекичък е.
Едва ли 600 лв ще ти стигнат, ама не е речено всичко накуп.Тоя двигател ще е близо 100 коня и напълно ще задоволи желанието ти за повече мощ и ускорение, но и за повече километри.

Елате повече!

Тема Re: Въпрос за Лада 1500 (тунинг на двигател) [re: Frysco]  
Автор rpg22 (снайпера)
Публикувано27.07.06 22:46

На подобен двигател с колко процента горе долу ще се увеличи разхода?
Двойно?

Тема Re: Въпрос за Лада 1500 (тунинг на двигател)нови [re: rpg22]  
Автор FryscoМодератор (невъзпитан)
Публикувано28.07.06 10:20

Не... при всичко по карбуратора и запалителната система в изправност, не харчи повече от 12-13 на 100 градско.

Елате повече!

Тема Re: Въпрос за Лада 1500 (тунинг на двигател)нови [re: Frysco]  
Автор фeн (запознат)
Публикувано28.07.06 21:16

Че то и с двигател на 21061 на четвърти ремонт,като я поотпушиш,ще харчи толкова, даже и повече без допълнителни доработки. До колкото разбрах-иска да и скъса гема т.е. да става за кушии....

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.