|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Оборотомер
|
|
| Автор | 21O1 (Нерегистриран) |
| Публикувано | 23.02.06 17:11 |
|
|
Здравеите фенове
Купих си и си сглобих оборотомер на неомонтана, но като го свържа към чукчето и много му играят оборотите т е не са фиксира на едно положение а постояно се менят
Ваз2101
| |
|
Тема
|
Re: Оборотомер
[re: 21O1]
|
|
| Автор |
Mapтo (машината) |
| Публикувано | 24.02.06 13:37 |
|
|
В инструкцията на кита мисля пишеше как се настройва - ако не се лъжа имаше потенциометър с който се регулираше точно задържането на показанието
| |
|
Тема
|
[re: Mapтo]
|
|
| Публикувано | 24.02.06 14:04 |
|
|
Настроил съм го,
но като е свързан в колата играят много оборотите
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | Toдop Живkoв (Нерегистриран) |
| Публикувано | 24.02.06 14:27 |
|
|
Здравейте! Ами,защо не си взе от онези оборотомери като на Лада 1600 онези модели сещате се със четирите фара .Мисля,че няма разлика в принципа на запалването между и 2101 и 2106 ама само мисля.Този моя има три кабела ,дето излизат единия е за маса ,другия за лампичката вътре дето свети като пуснеш фаровете и третия за към чукчето , май така беше може и да бъркам,ама нищо.Не можеш ли да си вземеш такъв или този за който пишеш е еднакъв с тоя за който говоря .Не съм чувал за такъв ,което не значи,че няма ,просто питам.
| |
|
Тема
|
[re: Toдop Живkoв]
|
|
| Публикувано | 24.02.06 16:30 |
|
|
Защото си купих този вече . http://www.neomontana.dir.bg/kit157.htm
А колко струва този от 1600
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | branko (Нерегистриран) |
| Публикувано | 28.02.06 09:27 |
|
|
Пич не си прави труда да го подкараш този оборотомер.Имах преди десет години такьв изобщо не е удобен по време на шофиране ,ако искаш да ти вьрши работа използваи аналогов ,сиреч сьс стрелка или дигитален но сьс светодиодна стьлбица.Без проблем можеш да сложиш оборотомер от западна кола ,само внимавай с колко цилиндьра е защото ще те льже.
| |
|
Тема
|
[re: branko]
|
|
| Автор | Toдop Живkoв (Нерегистриран) |
| Публикувано | 28.02.06 14:18 |
|
|
Здраве.йте.Branco е прав.Трябва да внимаваш от какъв мотор е.За Лада трябва да е от 4 цилиндров,бензинов,четиритактов двигател.И за мен е по- добрият и надежден вариант този със стрелката, пък и по просто устройство,вероятността да се повреди е много по- малка отколкото при тези електронните .Между другото,колко го взе твоя ? Не ,че искам да си сложа такъв , имам си ,ами от безкористно любопитство.
| |
|
Тема
|
[re: Toдop Живkoв]
|
|
| Публикувано | 28.02.06 20:52 |
|
|
Взех го 9лв, а колко струва новия ладов оборотомер ?!?
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Xoлдън (уморен) |
| Публикувано | 01.03.06 15:01 |
|
|
Струва скъпо.Самата измерителна система е скъпа.Колкото за "кита" сложи по един кондензатор 100 nF в захранването на всяка интегрална схема.Трябва и общ филтър в захранването.Имаше едно време по магазините.
Наистина цифров оборотомер не е удобен за наблюдения.На най модерните коли уредите са аналогови,защото човешкото око възприема по бързо аналоговата информация.
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат
| |
|
Тема
|
[re: Xoлдън]
|
|
| Публикувано | 01.03.06 21:43 |
|
|
Ще пробвам, е никой ли няма да ми каже горе долу колко струва този ладов оборотмеро ако е до 20 и няколко лева незнам ако този продължава ще си взема ладов
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|