Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:07 19.08.26 
Автомобили
   >> Лада
*Кратък преглед

Тема Карбураторнови  
Автор P1O (Маняк)
Публикувано12.10.05 13:49

Баща ми кара лада 1500s 89г. на 110 000км е, първи и единствен собственик :)
от поне 7-8г е на газ, но от няколко месеца му се е получил доста завишен разход. На няколко майстори ходи, правят я, но едвам върви и под 14/100 градско не пада. Сам си свали карбуратора и се оказал крив, носил го на стругар ли някъв изправил го, но няма разлика. Сменил плочката /газовата/, също. На бензин върви добре, резхода не е засичан. От къде може да се намери карбуратор 2-ра ръка, някакъв "Озон" с ел.смукач се водел. Някакъв добър специалист ако можете да препоръчате ще съм благодарен.

Тема Re: Карбураторнови [re: P1O]  
Автор Mapтo (машината)
Публикувано12.10.05 16:41

Карбуратора - особено на газ - не може да е основния виновник за случилото се - правена ли е профилактика и другите системи - клапани, компресия, свещи, кабели въобще цялата заплителна система?
(бтв 14/100 не е много завишен разход зависи как се кара)

Редактирано от Mapтo на 12.10.05 16:42.

Тема Re: Карбуратор [re: Mapтo]  
АвторБaй Xoй (Нерегистриран)
Публикувано12.10.05 17:28

А освен това не разбрах, газовото елиминирахте ли го като фактор? Ако е 7-8 годишно с оригиналните мембрани може да са за смяна вече! Филтъра на клапана също! Втвърдени мембрани също дават завишен разход и неравномерна работа на двиг-а. при празен ход.

Тема Re: Карбураторнови [re: P1O]  
АвторXoлдън (Нерегистриран)
Публикувано13.10.05 12:02

На газ от карбуратора се полават само клапите(дроселната и на смукача). Така ,че няма нужда да се сменя карбуратора.Виж въздушния филтър и както те посъветваха и елементите на газовата уредба.Би трябвало да има кранчета за газ за двете степени на карбуратора между изпарителя и плочката на карбуратора.притварят се докато колата започне да губи мощност.след това се развиват с по четвърт оборот докато те устройва мощността.За втората степен ти трябва по дълга улица,за да пробваш при по голямо натоварване.
Нормално за градско е 12-14 на 100.

Тема Re: Карбураторнови [re: Xoлдън]  
Автор sheki (рибка :))
Публикувано14.10.05 00:38

та като стана дума за карбуратори и аз имам един проблем , макар 4е карам на газ жигулета трябва да има и алтрнативно гориво :) . проблема е следния че когато подавам рязко газ когато сам на бензин колата глъхне и ако не отпусна педала направо си изгася, казаха ми също че на карба има едно винтче което е за въздуха и че това винтче както и да се остави не оказва влияние,но иначе проблема бил в ускорителната помпа тя отговаряла за рязкото подаване на газ .кажете ми ако може за какво става дума и какъв е лека за тая болка .

просто и лесно

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.