Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:33 03.11.25 
Автомобили
   >> Лада
*Кратък преглед

Тема Изгаснаха габаритите и таблотонови  
Автор Bobby (хищна птица)
Публикувано15.10.04 15:45

Снощи, на тъмно, паля колата, пускам фаровете и... табло и габаритни светлини - няма. Лампичката на акумулатора мъждукаше мнооооого леко и се виждаше, защото беше тъмно.
Късите светеха, дългите също. Подаване на мигач, стоп-светлини, заден ход - всичко работи. Но осветление на таблото и габарити - няма.

След малко каране, таблото грейна. Като паркирах пред нас и изгасих двигателя, пак пробвах включи-изключи - не работеше. Пак изключи, включи - светна. Сутринта сега си работеше и нямаше проблеми.

Бушон ли прекъсва или от тия дъждове, проникнала нейде вода е правила беля?

Тема Re: Изгаснаха габаритите и таблото [re: Bobby]  
Автор Aвaтapчe (pow(d)ered user)
Публикувано15.10.04 16:29

Сори - ам не си спомням с ква лада си :)

мойта е 2107 и бутона за фаровете е на барчето - 2степенен - първа габарити, втора къси... та буксата кат се извади леко и го праи тоз номер същия :)

та - виж буксите на самите бутони да ги постегнеш малко :)

п.с. то иаз се изказах с тия "бутони" ама ... :))

Тема Re: Изгаснаха габаритите и таблотонови [re: Aвaтapчe]  
Автор млaдeжa* (пристрастен)
Публикувано15.10.04 17:10

Може да е бушона за осветлението-след продължит.експлоат. пластинките нагряват и се размекват.В случай че си с такива де 2101.Но на пипане се усеща.Самия бушон може да е прегорял там дето прави контакт.А и копчетата нагряват в случай че нямаш релета за светлините.Това е в плюс на казаното по горе.
Разбира се може и да е друго но провери тези неща.Клавишите,бутоните или копчетата - няма значение може и да не можеш да провериш но ако има някакво нагряване отзад там дето се включват кабелите с клипси би трябвало да се вижда по пластмасата следи от разтапяне.При мен бяха но сега съм с релета.
Дано съм помогнал.

Което не става с кубатура става с обороти

Тема Re: Изгаснаха габаритите и таблотонови [re: млaдeжa*]  
Публикувано15.10.04 21:33

С 21061 съм.
Ще ги погледна утре сутрин. Днес на 2-3 пъти ги пуснах пробно - работеха габаритите и таблото.

Тема Re: Изгаснаха габаритите и таблотонови [re: Bobby]  
Автор AUTO_FORUM (ВАЗ 21063)
Публикувано15.10.04 22:00

Е не е ли нещо от влагата или реле. Защото на моята 21063 нямах панякога фарове.

Публикувано18.10.04 00:09

Непонятно за мен, но бушоните са наред, а таблото пак изгасна в събота, когато на път към Банско ме пра страхотен порой, още от Дупница.
След като спрях за почивка и изключих всичко, при включването нямаше никой после... по-късно, след продължително каране, взе че светна.
Днес пък, на сухо, всичко си работеше. Засега ми остава версията, че проникнала вода някъде прави беля...

Автор млaдeжa* (пристрастен)
Публикувано18.10.04 19:38

Проникналата вода може да прави проблеми едва когато окъси два или три клона-токови кръгове от ел. инсталацията.Но тогава би светвало всичко или почити.Все още основната ми идея е че имаш някъде прегоряла или хлабава връзка.Карай на ред.

Което не става с кубатура става с обороти

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.