Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:51 12.07.25 
Автомобили
   >> Лада
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Блокира двигателя...нови  
Автор M-16 (213)
Публикувано24.09.04 10:34

Здравейте, след доста дълго отсъствие Последната една година ладата я кара майка ми. Онзи ден обаче двигателчето си заминало, на 150к км... Видяла че светнала лампата за маслото, ама си кара, ехейййй..... Какво се оказа, маслото изтекло, предимно през масления филтър, който беше леко развит. И сега опциите са основен ремонт или нов двигател. Ремонта ще излезе солено, гледах бутала и ризи 78 лв, лагери към 40 май бяха, шлайфане на коляновия вал и блока 100-ина лева или греша? И с работата отива на майка си и баща си.. Как ви се струва другия вариант - да търся запазен двигател, дали ще се намери за стотина лева, и има ли смисъл от тази операция. Става въпрос обаче, че няма дасе пререгистрира в КАТ, там влизането е 160 лв само, с екотаксата и номерата... Ударете едно рамо с хелп, плийз!

Satan watches all of us!!!

Тема Re: Блокира двигателя...нови [re: M-16]  
Автор FryscoМодератор (бесен лададжия)
Публикувано24.09.04 11:13

Няма ризи...
Ако имаше ризи нямаше да се налага да шлайфаш, но уви няма такива екстри.
Най-добре смени двигателя, но когато го вземеш онзи имай предвид че сигурно и той има за смяна неща по него.
Всъщност, може само блока да смениш, ако не е прегрявана главата е използваема.Ще излезе по евтино.
Успех.

П.С.Аз имах позната която ми се е обаждала нощем за да ми каже че е разтревожена щото на таблото свети една синя лампа и тя не знае за какво е...И светела от половин час някъде.Мислейки си колко псувни е отнесла от останалите и казах че ако е червена тогава да ми се обажда.

бегай ше паркираам...

Редактирано от Frysco на 24.09.04 11:16.

Автор Filo (луд психопат)
Публикувано24.09.04 11:52

Абе ако го смениш може би ще си по на далавера. Само, че остава въпроса с КАТ, който може и да не го решиш. Алекс ще ти каже той имаше такива премеждия.

Мъжете правят пари, но парите не правят мъже!

Тема Re: Блокира двигателя...нови [re: Filo]  
Автор Aвaтapчe (pow(d)ered user)
Публикувано24.09.04 12:13

бе не съм мноо сигурен...
де ше намериш читав мотор за под 200 кинта - па то ремонта нема излезе толкоз...

его и алекс разпрааше 160 - ам то кат земеш нов - имаш 80 лв екотакса, незнам колко пререгистрация, 50 кинта на катаджията... и излиза девил на магарица... :)

Авторavalanche (Нерегистриран)
Публикувано24.09.04 13:11

pravi si remont ne se zamislqi dori za drug dvigatel ! za 300-400 lv shte go remontirash i si ok a inache shte dadesh 150-200 lv za ne tolkova dobyr dvigatel koito moje skoro da poiska remont i otdelno nad 200 za KAT pravi si smetkata

Тема Re: Блокира двигателя...нови [re: Aвaтapчe]  
Автор alex_matrix (2101 SPORT)
Публикувано24.09.04 13:16

какъв е твоя двигател като кубици

стария двигател ще го продавам сигурно /1200сс/ ще му търся някъде към 100на лева

мотора е на 155 ХХХ км не е отварян, не харчи масло, мерихме компресията с марто няколко седмици преди да го сваля в нормата е и еднаква на всичси цилиндри

единствено няма

горен капак /сега е сложен един да не се цапа /
долен капак
маслена помпа
водна помпа
колектори
маховик

но можеш да си ги вземеш от твоя двигател стига да не е с агренажния ремък

ако кубиците съвпадат мисля че можеш да караш с договор за покупко продажба и не е нужно да влизаш в кат

а довечера ще обясня цялата процедура в кат - надълго и на широко

Тема Re: Блокира двигателя...нови [re: alex_matrix]  
Автор M-16 (213)
Публикувано24.09.04 14:14

Мерси за мненията! Двигателя е 13000 кубика, на 2104. Май ще го ремонтирам, обаче ето и сметките:
шлайфане на блока - 45 лв.
шлайфане на коляновия вал - 45 лв.
бутала комплект - 78 лв.
лагери основни биелни - 22 лв.
гарнитура на главата - 4 лв.
ангренажен ремък - 9 лв.
семеринги комплект - 10 лв.
гарнитури на колекторните тръби и двуцевката - общо 2.50 лв.
Това са цени от днес, буталата са български, шлайфа ми го препоръчаха. Дотук са 215.5 лв. За ремонта обаче майсторите ми искат 200 лв. кръгло. Станаха 415 лв, имате ли идея това разумни цени ли са, и за работата на - вече?

Satan watches all of us!!!

Тема Re: Блокира двигателя...нови [re: alex_matrix]  
Автор FryscoМодератор (бесен лададжия)
Публикувано24.09.04 16:21

Хм... аз се замислям за тоя твоя двигател...

бегай ше паркираам...

АвторCпacитeл (Нерегистриран)
Публикувано24.09.04 17:32

Дадените цени са прилични, дори тънки. Можеш да искаш корекция на обявената цена за труд да спадне на 180 лв. или да бъде съобразена с цената на труда за подлежащи на ремонт агрегати и възли по двигателя /маслена помпа, водна помпа, бензинова помпа и др./. Добре е да се сменят износените елементи по съединителя /феродов диск, лагер амбриажен/ и окачването на двигателя /тампоните/. Имай предвид, че руснаците дават 150 хил. км. пробег до основен ремонт на Ладата. Всеки ремонт е съпроводен с изненади.
Читав двигател втора употреба може да се намери на цена около 300 лв. На по- ниска цена можеш да намериш разкомплектован двигател. Свалянето на твоя двигателя е 70 лв. Доокомплектовката му с елементи от твоя двигател, реглаж и центровка още 50 лв. и т. н.

Автор Шkoдa (Speedster)
Публикувано24.09.04 23:54

Гледам, че в сметките ти липсват доста неща:
Гумички за клапаните
Гарнитура картер
Привод за маслената помпа
Полупръстени за кол.вал
Лагер 180502/за амбр.ос/
Филтри маслен и въздушен
Масло
.......Въобще не си мисли, че ще паднеш под 500 лв.......и то ако клапаните ти са здрави и няма да сменяш водна помпа или съединител

Редактирано от Шkoдa на 24.09.04 23:55.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.