|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Колко харчи лада 5
|
|
Автор |
SKYRANGER (LORD) |
Публикувано | 23.03.04 15:24 |
|
Колко е нормалния разход за лада 5 (1300) на бензин и на газ, ако искам да върви сносно без да е голяма бегачка и колко мойе да падне максимално!?![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/frown.gif)
Baby ........the night is on FIRE!
| |
Тема
|
Re: Колко харчи лада 5
[re: SKYRANGER]
|
|
Автор | pocko (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.03.04 15:47 |
|
Ами моята е 2105, 1300.....на бензин не мога да ти кажа с точност колко харчи, защото постоянно я карам на газ. Е, карам я на бензин само зимата сутрин, за малко, колкото да загрее, или най много няколко километра, колкото да стигна до най-близката газостанция. А на газ ми харчи около 9-10 литра. С италиянска газова уредба на MARINI съм.
| |
|
!!! Е как може, то по книга трябва да харчи 11-12 бензин, а както знаем на газ отива поне литър повече. Моята лятото като падне до 14 и съм щастлив а зимата ако е под 18 пак черпя!![](http://i.dirbg.com/clubs/icons/shocked.gif)
| |
Тема
|
|
|
Автор | pocko (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.03.04 16:31 |
|
ами....честно казано не знам. От както я купих все така си карам. Може би донякъде е и до настройки на самата газова уредба, но на газ си карам доста. Пресен пример, вчера например сипах за 5лв газ и изминах към 60 км и пак остана малко газ. Не знам колко грябва да гори по книга, ама мисля че е добре.
| |
|
Със сигурност ти е добре колата, ако моята харчеше толкова нямаше да слизам от нея!
| |
|
az da ti kaja che i moqta gore dolu takuv razhod davashe tazi zima okolo 10-11 na gaz, no spored men moje i po malko, no prosto stila mi na karane ne e ikonomichen
| |
|
Има две възможности-или караш с гипсиран десен крак или не ти е във ред нещо по центровките.
Разхода е голям за този автомобил ако всичко е в изправност и не се правиш на състезател.Става реч за бензин.За газ вариациите са по обширни но пак повече от 12 вече е много.За града става реч.
В книжките не пишат такива разходи е ако си все над 120 км. в ч. може и да стигнеш такива резултати.Има нещо объркано я по карб. я по запалване я по мотора.За повече подробности можеш да споделиш какво си правил и какво не за напътствия за сваляве на разхода в приемливите не състезатели разходи 8-9 извън града и вътре 10-11.Като има варианти за по ниски стойности и на долна и горна граница в зависимост от стила каране и от типа гориво - газ.бензин.Не че и мойта не е харчила 15-17 но си знаех защо е така и бързо стигнах до по приемливи стойности.
Което не става с кубатура става с обороти
| |
|
Ами то и аз знам защо ми е такъв разхода... не я настъпвам но пък сам си правя центровките без бъкел да знам как става. Събуждам се някоя свежа утрин и решавам да правя колата, грабвам делкото и почвам да го миксирам докато ми хареса звука, но явно не става точно така! Не помня откога не е ходила на реглаж на клкапани, ако ми видиш карборатора ...като швейцарско сирене е, постоянно свири понеже има пролуки през които ...."доша усилено" . Та времето се постопли, аз изчетох доста книжки и съм решил да я постегна та питах да знам какви резултати да гоня!
Имам и една корса която пак сам си правя, но тя ми е за постоянна употреба и затова и обръщам повече внимание, и мисля че е време да погледна и "Сивата баракуда" (ладата). А сетих се още нещо - изпарителя ми е български (сопот), макар че ако го видиш ще го помислиш за прабългарски , и предполагам оттам ми е главния проблем. Мислите ли че със свестен изпарител ще ми падне разхода усезателно?
| |
|
az mislq che razhoda e takyv zashtoto mai sum ot tezi s gipsiraniq desen krak a i vse pak e zima, zagrqva dobre chak na sredata na pytq.
Inache moje i pod 10 da padne GRADSKO NA GAZ.
Mislq che dobre mi q nastroiha s gazov analizator. Ta ot kakto q pipna tozi maistor nqmam oplakvaniq - razhoda padna, raboti si normalno kolata ( predi harcheshe okolo 15 i poveche)
| |
Тема
|
|
|
Автор | spec (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.03.04 14:24 |
|
Чувал съм, че със сигурност изпарителя е от много голямо значение - както за разхода, така и въобще за работата на мотора. Доколокото знам, е хубаво на 2-3 години специалист да види мембраните , за да ги смени, ако се налага. Струвало около 30лв, поне тук, в Стара Загора. А иначе, в друг един форум, за АГУ, преди няколко месеца колегите бяха писали за някакви турски изпарители, които никак не били лоши, а и не беше висока посочената цена - ако не греша, около 50-60 лв. Иначе поне тук Ловато е над 105 лв, а Марини мисля около 80 . Става въпрос за чисто нови, които кой знае дали също няма да се окажат турски...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|