Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:17 06.12.25 
Автомобили
   >> Лада
*Кратък преглед

Тема За газта,на далавера ли сте бе хора при...нови  
Автор Шeмeт (непознат )
Публикувано11.03.04 01:06

...положение че газта върви средно меду 0,75-0,82лв а бензин 92 средно между 1,15-1,25 и при положение че на газ и харчи повече какво печелите? Разбирам газта като беше 0,50 до 0,70лв тогава сме на далавера.Но при тези цени на газта какво мислите?
Аз се отказах от газовата само ядове в студено време подръжка,ниска мощност като за газ абе типичните проблеми при едно АГУ, сега съм много доволен от как махнах АГУ-то и сложих нов карб колата просто се съживи и двигателя замърка от бензина:)))
Eй колеги при тази цена на газта не ви трябва АГУ махайте го, това е моя призив към вас няма да съжалявате ей бог ми е свидетел че колите ви ще замъркат като заработи само на бензин

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от Шeмeт на 11.03.04 01:09.</EM></FONT></P>

Редактирано от Шeмeт на 11.03.04 01:13.

Тема Re: За газта,на далавера ли сте бе хора при...нови [re: Шeмeт]  
Автор млaдeжa* (ентусиаст)
Публикувано11.03.04 19:02

Ами моя калкулатор друго показва.Та джиткам още на газчица.И двигателя си бачка по стабилно.Кофти е когато ми изтече водата от радиатора ама тогава и на бенз не ще.
Е паля си на бенз после газ и пак бенз.Така че ако трябва да правя процент или съотношение при моето каране то е 1/5 горе долу съответно.

Което не става с кубатура става с обороти

Автор Nikiboy (познат/непознат)
Публикувано14.03.04 18:40

На газ наистина се намялява мощта, но на безин те изкушава да надуваш и става страшно.

Как са при мен сметките?

Спестявам между 3,5 и 4,5 лв. на 100 км. Разбира се не слагам разхода по подръжка на газовата, който май е около 200 лв. за около 60 хил. км или по 33 ст. на 100 км.

Аз карам по 1500 - 2000 км. на месец и спестявам средно между 60 и 80 лв. Годишно това прави средно 840 лв. Не е зле нали?

Тема Re: За газта,на далавера ли сте бе хора при...нови [re: Nikiboy]  
АвторШeмeт (Нерегистриран)
Публикувано14.03.04 21:49

Е да,прав си направил си точно сметката но ако караш колата примерно 1-2 пъти седмично по 20-30км няма особена разлика но иначе ако постоянно си в движение то тогава наистина на газ ти е по-евтино,но от както знам как върви на бензин и че при рядко каране хич не ми се мисли и за газ

Автор aдмин (2101)
Публикувано15.03.04 16:04

Сметката хич не е проста. Ако си имаш газова и работи добре - ПОЛЗВАЙ СИ Я!!!
Аз обаче нямам и като си направя сметката да си купя газова, да я монтирам, да я поддържам, да сипвам и бензин, и т.н. излиза, че след 20000 километра ми се е изплатила от разликата в цената и започвам да съм на далавера. Аз 20 хил ще мина за около 1.5 - 2 години и не се знае дали още ще съм с тази кола или с друга. Не се знае и дали няма да се вдигне още цената на газта и да се окажа вътре. Така, че си карам на бензин и не си пълня главата с гръмотевици. Освен това съм установил, че на газ икономията е по-голяма на дълъг път, отколкото в градски условия, аз карам предимно в града.

Тема Re: За газта,на далавера ли сте бе хора при... [re: aдмин]  
Автор shkogi ( шкодаджия)
Публикувано18.03.04 12:07

Колеги, аз съм от друг клуб, но нещата са аналогични.

Не мога да разбера каква ще е тази поддръжка 200 лв/ 60 х.км? Че аз за почти толкова си купих чисто нова италианска уредба LOVATO...

Ако си я вземете уредбата нова, само мембрани ще смените след някоя и друга година , но те са по около 30 лв. оригиналните... Бутилката кара 10 г. без проблеми, след това - рентгенова снимка и ако я намерят за годна - още...

Ако си я вземете нова, само мембрани ще смените след някоя и друга година , но те са по около 30 лв. оригиналните...

За харченето на дълъг път съм съгласен - точно тогава се усеща разликата в цената : )

Лошото при мен е,че карам само на газ. Дори и в най-големите студове нямам проблеми, но съм завъртял малко делкото - нали знаете, октановото число...

Тема Re: За газта,на далавера ли сте бе хора при...нови [re: shkogi]  
Автор млaдeжa* (ентусиаст)
Публикувано18.03.04 20:18

За съжаление връткането на делкото не стопля изпарителя в по голямия студ а именно той втвърдява мембраните а в последствие ги скъсва.
За сметките си прав-трета година си карам като в началото бе чисто ново Ловато само че тогава бяха 400 лв. заедно с бутилка нашенска.Мембрани още не се е налагало да сменям но зимата си паля на бенз.
С делкото се компенсират нещата но частично-почити веднага след инсталацията ми изгоря изпускателен клапан въпреки че карах с +15 градуса предварение а препоръчителните за бенз са около +5 за 93 октана става въпрос.Има други решения които не съм привел поради липса на време в действие за компенсиране на по високото октаново число и то доста повече от предписаното за Ладовия мотор.

Което не става с кубатура става с обороти

Тема Re: За газта,на далавера ли сте бе хора при...нови [re: млaдeжa*]  
Автор shkogi ( шкодаджия)
Публикувано18.03.04 21:21

Е, има едно решение, ти май го знаеш, на батко ти Jethro, дето по електронен път предварява запалването, но и то струва пари : )

А за клапаните : ( Не ми се мисли... Тя Шкодата е с доста по-слаби от Ладата, но моите са от VW : ),но пък клапанните легла са си същите, което пак си е лошо :(

Автор TeraByte (мислител)
Публикувано21.03.04 21:57

По мои сметки на газ е малко по евтино и то за големи разстояния
за 10 лв бензин А92 изминавам 96 км , за 10 лв газ на .79 изминавам 100км при градски условия и кратки медуградски .
А колата на бензин няма да казвам че се държи по добре по мощна и т.н.
И да спомена на бензин карам с по голяма скорост точно заради тази по голяма мощност.
Ако пробвам да се въздържам от по бързото каране може би и ще се изравни сметката...

Тема Re: За газта,на далавера ли сте бе хора при...нови [re: TeraByte]  
Автор SKYRANGER (LORD)
Публикувано23.03.04 14:33

Значи газовото ти не е добре настроено и харчи доста повече газ отколкото трябва, по принцип трябва да ти харчи с около литър газ повече отколкото бензин ...както и да го смяташ си е доста по-на далавера да си на газ. Аз съм от Варна, тук газта е 0.89-0.87 и пак ми е по-изгодно да съм на газ!

Baby ........the night is on FIRE!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.