Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:51 15.07.25 
Автомобили
   >> Лада
*Кратък преглед

Тема avansнови  
Авторkomi (Нерегистриран)
Публикувано15.01.04 00:06

ot 98 godina karam lada 1500s i imam sledniya problem:
4ukami avansa.Obikolil sam vsi4ki servizi v V.Tarnovsko i Gabrovsko.Minalsam prez vsi4ki moderni stendove za regolirovka i centrovka i av avansa vse si 4uka.Ste bada bezkrajno blagodaren ako nyakoi mi pomogne.nadyavamse 4e ste moga da bada polezen na nyakogo zastoto rabotya v AvtoGaz serviz.

Тема Re: avans [re: komi]  
Автор burner (Бръммм...)
Публикувано15.01.04 09:26

Странно е на ЕЛКОН да неможе да се оправи проблема защото аванса си иска ценотрвка и нищо повече.
ПС: С по силен бензин би трябвало да спре да чука аванса ама това не е решение ... престъпление е да се слага по-скъп бензин на такава лада (и аз карам същата барака)

Тема Re: avansнови [re: komi]  
АвторNicky (Нерегистриран)
Публикувано15.01.04 15:33

Аванса на бензин или на газ ти чука.Ако е на газ проблема не е в центровката на запалването а на друго място.Ако е на бензин:
1.Смени бензиностанцията
2.Прегледай си карбуратора за детонациите има и други причини-бедна смес,неподходящи свещи или повишена степен на сгъстяване ако си пилил главата.
Разбирам че си от Търново мини през СБА,от там имам добри отзиви за диагностиката.Аз съм от Търново и съм карал 3год. Лада 2105-45000км и ако искаш може да изпием по водка .Тел 0887861807-Ники Тотев

Тема Re: avansнови [re: Nicky]  
Автор KnownHow™ (CIVICSHUTTLE4WD)
Публикувано15.01.04 18:04

Може да е от газта, от бензина или от ъгъла на запалването. Не бива да се бърка детонацията с ранното запалване на горивната смес, поради което чука аванса. Детонацията е самопроизволно самозапалване на сместа при много горещ двигател или ниско октаново число на бензина за степента на сгъстяване на ладата. Детонационното горене е доста опасно за двигателя, защото сместа не изгаря програмирано и постепенно, както би трябвало, а взривно, като енергията на горивото не отива за разширение на обема, а се превръща в топлина. В резултат двигателят прегрява и работи с понижена мощност. Разбира се това е доста опростено обяснение на процеса, но иначе е много дълго. За да не чука аванса трябва:
1. Свещите да са в норма.
2. Клапаните да са правилно регулирани.
3. Ъгълът на изпреварване на запалването да е 5-7 градуса преди ГМТ. на първи цилиндър.
Ъгълът се регулира лесно и не е необходим елкон. Изобщо центровка на Ладата се прави ВИНАГИ ПРИ СПРЯН МОТОР. Защото дори и на малки обороти центробежния регулатор оказва влияние върху изменението на ъгъла.
Как става това? Ако искаш ще ти обясня. Само пиши.

Искам да знам всичко за колата си!

Тема Моженови [re: komi]  
Автор jamie (Bad to the bone)
Публикувано15.01.04 22:38

и да е пълен мотора с нагар.
Най-лесно - карай 50-60 км с мръсна газ във високи обороти - нагара по челата на буталата изгаря. Иначе - отваряне мотор (сваляне глава).

UB40 !

Тема Re: Моженови [re: jamie]  
Автор Mapтo (машината)
Публикувано15.01.04 22:55

Напълно възможно - веднъж ми се случи да сипя кофти газ - видях се в чудо - така тресеше и повече от 110-120 не можеше да вдигне. В резултат явно се получи нагар - оправи се след 2-3 зареждания с читава газ и повечко настъпванка. Иначе ефекта беше точно такъв - подобни на детонация чукания.

Enjoy the True Spirit

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.