Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:14 05.12.25 
Автомобили
   >> Лада
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Колко вдигате?нови  
АвторToмбa (Нерегистриран)
Публикувано04.08.03 14:36

Здравейте,
Преди няколко седмици карах по Тракия и на моменти си пердаших с 130-140 км/ч с ВАЗ 2105 /1300 кубика), оборотите бяха към 4000-4200 (имаме допълнителен оборотомер). Гумите са ми Дебика 170/13/70. Колата е с АГУ и жигльорите са поотпушени. Е верно, разхода беше малко на 11 на сто, ама газ.
Вие какви скорости сте вдигали и поддържали с вашите лади? Помага ли спойлера на багажника? А гумите? Според мене 5-та спокойно ще ги вдигне 160 км, щото на първа вдига 50 км/ч, на втора 90 км/ч, а на трета 110 км/ч. За съжаление имаме само 4 предавки. Хората, които са с 5 степенни скоростни кутии колко вдигат. То зависи и от баланса на гумите де.

Тема Re: Колко вдигате?нови [re: Toмбa]  
АвторAz (Нерегистриран)
Публикувано04.08.03 14:45

По магистрала тракия съм вдигал 135 км/ч на газ, но не мога да кажа, че се отрази много на разхода, защото това беше малка част от пътя, който пропътувах.
Всъщност, ако я бях напънал, щях да вдигна и малко повече, но ме е страх да поддържам такава скорост, защото колата ми не е първа младост, а и особено като пътуваме цялото семейство...

Тема Re: Колко вдигате?нови [re: Az]  
Автор MechMus (katapultirast)
Публикувано04.08.03 15:23

mi az neznam az s mojta Jujka ot 76g na gaz sym 120 km/h ina4e na bezgiun sym 130-135 km/h mojebi moje i powe4es drug diferenc stoto diferenciala mi 4,4 za s max speed ot 141 km/h :( a az da pitam KWI SA TIQ LUDI CEDKI DETO GI RAZPRAWQSH neznam ama sys Juli-to powe4e ot 25 na 1-wa i da se skysa da rewe ne moe 2-ra do 50 3-ta do 65-70( zawisi ot nastroenieto i ) 4-ta 120 iiiii
twa e ...

Begaj , Babo katapultiram sa!!!

Тема Re: Колко вдигате?нови [re: MechMus]  
Автор Nikiboy (познат/непознат)
Публикувано04.08.03 16:24

Моята Самара 1.3 с 4 скорости (четвъртата е с число 0,9) на газ на равно държи 120-130.

Като показател редовно взимам участъка от софияленд до Метро в Пловдив за около час и половина. Така, че сматайте - километрите са около 150 (има и доста градско)

Авторblackgod (Нерегистриран)
Публикувано04.08.03 17:59

Пича казва че е с 2105 с двигател 1300 , и аз съм с такава и също вдигам такива скорости на отделните предавки и то без проблем , само ще добявя че на 3-та вдига повече от 120 км/ч за повече в града не съм имал мегдан мерак :-) Но аз карам на бензин и това също е от значение..

Автор Breathfan (Серьожа сделал!)
Публикувано04.08.03 18:15

Аз на мойта 1200 (76 год.) на бензин съм съм и вдигал 145-150 и има още около 1-1,5см до пода. Все пак не забравяите че по книга нарочно е дадено 140. Всеки производител препоръчва някаква максимална скорост която е с около 15-20км по-ниска от реалната

Тема Re: Колко вдигате?нови [re: Breathfan]  
АвторMechMus (Нерегистриран)
Публикувано04.08.03 20:35

na4i e kato mojtaa oki de do kolko cedish skorostite stoto neznam ka4ili nesto ne mi e nared karbaa i se qdoswam mnoo

Автор Breathfan (Серьожа сделал!)
Публикувано04.08.03 21:20

В какъв смисъл не те е наред? Кажи горе долу какво прави?

Тема Re: Колко вдигате?нови [re: Breathfan]  
Автор MechMus (katapultirast)
Публикувано05.08.03 10:39

mi neznam to4no ma misla 4e bi trqbwalo powe4e da moga da ceda skorostite
sq kwo e twa na 1-wa naj-mnoo 25km/h 2-ra 45-50 ebati az kwo she wkl 4 a oniq do men 4ak togawa she se seti da sloji 3-ta kwi shansowe imam go drapna - NIKWI sq she se probwat edni shashmi s karba i naj-we4e jigliorite i nastrojkite i she wida ko she stane

Begaj , Babo katapultiram sa!!!

АвторBalkana (Нерегистриран)
Публикувано05.08.03 11:37

Здравейте :)
Возилото ми е Самара 1.3 от 96-та година, с 5-степенна скоростна кутия, и купе 21093 (5 врати)
Тази година не съм опитвал, миналата по Тракия без никакви грижи си карах с 140 на 5-та, около 4000 об./мин. На газ. Разхода при тази скорост с 3-ма в колата излезе около 8, 8.2. Пак по Тракия, на бензин, съм я натискал, защото с един опел се гонехме :) и минах 155, (пак на 5-та), ама сърце не ми даде повече, макар че имаше накъде ... все пак километража е разграфен само до 160 :)
Гумите са Пнеумант, 175, зимни. От 3 години ги карам непрекъснато, вече са на края на живота си ... задните даже са опитвали нож :(
2 единствени настройки съм правил по возилото:

1. 4-електродни свещи Бош - модел WR-78. Адски спорен въпрос :) всички майстори казват - това не са свещи за тази кола ... в каталога на Бош обаче пише друго. Най-интересното е че само с тази замяна разхода на бензин спадна с 1.3/100. На газ не съм проверявал. Два пъти съм правил проби с нормални свещи (пак Бош) и с 4-ките. Още един мой приятел сподели същия ефект. Повечето хора, с които съм споделил, не вярват. Факт е обаче, че с 32-35 литра газ стигам от София до морето без зареждане.
Вече успешно си карам с тези свещи 57000 километра ...

2. Един майстор ми нагласи момента на запалването на +6 градуса. Невероятна разлика! Просто опитайте :) Динамиката на возилото се промени тотално ... тогава нямах газ ... само на бензин ;) От известно време съм с едно устройство - октан-коректор за газ ... http://jethro.dhs.org.

Следващата седмица ще врътна едно 1000 км из Българията .. после пак ще споделя :)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.