Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:29 15.07.25 
Автомобили
   >> Лада
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Къде е проклетото реле?нови  
АвторNik (Нерегистриран)
Публикувано19.05.03 09:14

Уж малко разбирам от електрики, а немога да го намеря! По конкретно става въпрос за релето за контролната лампа на зареждането. Колата е ВАЗ 2105. При включване на стартовия ключ не ми свети лампата на зареждането /наскоро купих колата/ търсих релето на десния калник като на другите ВАЗ, но няма никой вкъщи там е само релето за стартера. Имам 4 вида схеми на ВАЗ 2105 и само на една от тях няма реле на лампата. По тия схеми немога да разбера към коя от 4-те да причисля моята. Може би някой пишман майстор е скопил това реле за облекчаване на схемата?! Дайте някъкви идеи. Само не ме препращайте към руския сайт там схемите са много размазани.

Тема И аз го търсих, ама ...нови [re: Nik]  
Автор mazda626 (излитааааам)
Публикувано19.05.03 12:35

не го намерих (2104). Значи и при мен така не свети тази лампа, а инъче е здрава. Волтмера обаче работи и се ориентирам по него, а се отказах да търся щото тя колата така или инъче не се кара чак толкова много. Гадно е обаче като не свети, но понеже колегата е повдигнал въпроса, ще съм благодарен и аз ако някой каже къде може да е въпросното реле.

Тема Re: Къде е проклетото реле?нови [re: Nik]  
АвторAz (Нерегистриран)
Публикувано19.05.03 13:49

А би ли ми казал урл-то на руския сайт?

Авторanonimen (Нерегистриран)
Публикувано19.05.03 15:10

два варианта
1- крушката е изгоряла
2- ти си с електронен блок в алтернатора,а не с реле от вън.Нещо много трудно за вярване.

Провери кое от двете е и се обади!!

Тема Re: Къде е проклетото реле?нови [re: anonimen]  
АвторNik (Нерегистриран)
Публикувано19.05.03 16:57

Крушката работи, вчера бях отворил таблото,наистина съм ел.реле на зареждането, но това не значи че лампата която е сложена не трябва да свети при даване на контакт или недай си боже нещо стане неизправно и аз се ориентирам само по ампермера. Колкото до сайта някъде в бликите теми се оказва не помня в коя точно в петък се натъкнах на него. На практика имам + а релето, ако го има трябва да ми подаде '-' .И още един куриоз неразбрах защо ми липсва + на лампата за дълги/ синята на таблото/ но това ще го преживеея някак.

Автор млaдeжa ()
Публикувано19.05.03 20:08

За Жигулата - от дясната страна на двигателното отделение не казват от къде се гледа.Ама има 4 извода два от които са свързани заедно с мост.А другите два един идва от генератора и друг излиза и отива към лампата.Нямал съм проблеми с тази част от ел инсталацията за това и не съм проверявал това реле.

Автор FryscoМодератор (кукуряк)
Публикувано19.05.03 20:33

Егати, нема я в моята схема.Странна загадка предизвика тоя въпрос, на мене също не ми се е случвало да работя в тая част, а използвам волтмера за следене...Сега се хвърлям в издирване на това чудовище, се е някъде...

automan.by.ru е адреса със схемите.

Тема Re: Къде е проклетото реле? [re: Nik]  
Авторanonimen (Нерегистриран)
Публикувано20.05.03 05:37

Добре,след като крушката не е изгоряла,нали се сещаш,че трябва да си провериш електрическия кръг от лампата до динамото (или до външно реле,ако си такава сиситема),за прекъсване (open circuit)?Което във всички случаи означава проверка за прекъснат ел. кръг ,но и за добри връзки.Цифром и словом имаш да провериш 1 метър и половина жица,максимум с една ,две букси по средата.Нали се сещаш,че когато контактния ключ е на положение контакт и двигателя не работи ,посоката на напрежението в тази жица е такова,че ти завършваш с минус в нея и плюс от другата страна на крушката,и тя следва да светне?А когато динамото започне да зарежда,нещата се обръщат и ти завършваш в този ел. кръг с два плюса( между контактния ключ и крушката, и между крушката и динамото) и тя загасва.

На теб ,всъщност, динамото зарежда ли ти или имаш проблеми?Защо точно ти е необходимо това реле?

АвторNik (Нерегистриран)
Публикувано20.05.03 08:05

Явно не съм само аз шашнат. Доколкото разбирам не си се занимавал с 2105 или 2104 защото най простото е да погледнеш схемата и да ти стане ясно, че този един метър така е накривен и минава през куплунзи, пакети и таблото на бушоноте, че трябва да изкормя цялата ел. инсталация за да ми светне. От др. страна защо ми е тази крушка? Ами много просто щом е дадена тя трябва да работи като на всяка нормална кола т.е. когато дадеш на контакт да светне и когато запалиш да угасне. Ако си прочел всички мнения до тук ще се убедиш че не само аз съм шашнат още повече както казах имам 4 схеми на тази инсталация които се различават тук таме и само в едната няма такова реле. Вземам да си мисля дали '-' са не се взема някак си от генератора само при аварийна ситуация, трябва да се завра в генератора или поне да проследя кабела дали стига до него. А иначе писах по горе, че генератора работи защото колата има фабричен ампермер който си е в ред.

Тема Re: НАМЕРИХ!!!нови [re: Nik]  
АвторNik (Нерегистриран)
Публикувано20.05.03 08:34

НАМЕРИХ ОТГОВОРА ->http://www.lada-faq.auto.ru/faq/16637.htm

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.