Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:08 12.11.25 
Автомобили
   >> Лада
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема кола продадена с пълномощнонови  
Автор Aлaдин (търпелив)
Публикувано13.04.03 02:45

Преди 2 години си продадох старата си кола с пълномощно на един който не му зная адреса. Не е плащал данъци за миналата и тази година. Оказва се че не мога да я спра от движение, понеже нямам талона.
Има ли някакво оттърване в случая?
Ще се радвам да ме посъветвате как мога да поправя грешката която съм допуснал.
................

Всичко българско и родно -
любя, тача и милея.

Тема Re: кола продадена с пълномощнонови [re: Aлaдин]  
Автор BA3_21O3 ()
Публикувано13.04.03 03:13

nqma za kakwo da se pritesnqwash spored men shtom ne e plashtal danyci na4i ne kara kolata :)) ni malkoto kukite sa q spreli ot dwivenie. 2 god kato ne plashtash danyk i q spirat. Moje i da q e prodal i da sa se osrali w dany4noto.
na teb za twa ne trqbwa da ti puka - toi nosi otgowornost za kolata, a ti n mojesh da mu plashtash danycite shoto nqmash talon

Мене Не Ми Требе Джокер...Я Го Знам Бе..
СКАКАУЕЦ

Тема Re: кола продадена с пълномощно [re: BA3_21O3]  
Автор burner (Бръммм...)
Публикувано13.04.03 15:59

не е баш така защото за данъчните колата си остава собственост на Аладин и ще търсят отговорност от него.
Единствения начин е да обявиш колата за открадната . така хем няма да ти търсят данъци хем ако набарат оня ще го гъзят яко :-)
ПС: ОПитай все пак да го намериш тоя и да го предупредиш че ще я пишеш открадната ако неси плаща данъците ... така поне ще ти е чиста съвестта :-)

Тема НЕ подценявайнови [re: burner]  
АвторБOБ (Нерегистриран)
Публикувано13.04.03 16:56

Това е много сложен казус за нашето законодателство. Автомобил не се прехвърля с пълномощно. Той си остава ваша собственост докато не го прехвърлите по съответният ред, а той е писмен договор с нотариална заверка на подписите и последваща регистрация в данъчните и КАТ. Не можеш да я обявиш за открадната, тъй като тя отдавна не е при теб. Ще намерят автомобил при новия - пълномощник той ще покаже пълномощното и полицията ще търси теб за това, че си излъгал. Единственото, което можеш да направиш в случая е да се откажеш от собствеността си по съответният ред. За целта трябва да вземеш документ от КАТ, че автомобила е твоя собственост, удостоверение от данъчната служба, че автомобила е твой и да направиш отказ от право на собственост при нотариус. Тоя документ ще се изпрати в Данъчната служба и КАТ за заличаване на регистрацията на автомобила от вашето име. Това е. Направи само това, нищо друго не става. Тая процедура също е много сложна, но само тя действа.

Тема Re: НЕ подценявайнови [re: БOБ]  
Автор int 27h (T.S.R.)
Публикувано13.04.03 19:45

Приятел, виждам че си в час със законодателството :))
Аз също си продадох колата със договор, пуснах декларация в данъчното и вече не ми се води при тях. Обаче подозирам че няма да я регистрират в КАТ понеже е ударена... Май в 2седмичен срок трябва да я регистрират или става невалиден договора?
Трябва ли да ходя специално до КАТ да пусна декларация че не е моя собственост вече? Подозирам че мойта регистрация ще се сложи на друга кола и да не се окажа аз виновен като собственик пред КАТ след време?

Crash Test Dummy

Тема Re: НЕ подценявайнови [re: int 27h]  
АвторБOБ (Нерегистриран)
Публикувано13.04.03 20:44

Задължение е на купувача да регистрира покупката на автомобила си в КАТ.
Договорът ти не става невалиден, дори и купувача да не регистрира автомобила на свое име в КАТ. Той ще носи отговорност за това.
Ти намери копие от договора за покупко-продажба на твоя автомобил и го пази. Ще го представиш където трябва, ако е необходимо.
Ако купувача направи ПТП с автомобила или друго престъпление, и не го е прехвърлил в КАТ от там ще потърсят теб, но ти веднага ще представиш копие от договора си да покупко-продажба и на теб няма да се търси отговорност.
Дано да имаш действителен договор за покупко-продажба. По нашето право собствеността на МПС се прехвърла с писмен договор с нотариална заверка на подписите. Последващата регистрация в КАТ и данъчната служба е задължение на купувача. За теб остава само да представиш копие от договора си в твоята данъчна служба за да се закрие партидата на твоето име.
Ако има други въпроси – питай. Аз ще отговоря.

Тема Re: кола продадена с пълномощнонови [re: BA3_21O3]  
Автор Aлaдин (търпелив)
Публикувано14.04.03 01:14

Притеснявам се понеже ще продължи да трупа данъци. Това , че ще я спрат от движение (а от там и данъците) не го знаех.
Смятам да ходя на екскурзия извън страната, но ми казаха че не мога да мина границата ако имам неуредени данъци....

любя, тача и милея.

Тема Re: кола продадена с пълномощнонови [re: burner]  
Автор Aлaдин (търпелив)
Публикувано14.04.03 01:16

ако я обявя за открадната мога да се набутам много когато я намерят. А и мина доста време от тогава.... Могат да ме съдят след това ...

любя, тача и милея.

Тема Re: НЕ подценявайнови [re: БOБ]  
Автор Aлaдин (търпелив)
Публикувано14.04.03 01:21

Даваш ми страхотна идея! Не подозирах че има и такъв начин да се оттърва от собствеността на колата. Още утре-вдруги ден ще го опитам.

любя, тача и милея.

Тема Re:Vupros za prehvurlianetoнови [re: БOБ]  
Автор Lo6iaRaCeR (skakaueco)
Публикувано14.04.03 22:22

Iskam da si kupa kola, niakoia po-eftina za okolo 500-600lv i poneze znam 4e pokupko-prodazbata na avtomobil se izvur6va v pismena forma 4rez dogovor mezdy 2-te strani i notarialna zaverka.Ta vuprosa mi e-kolko procenta e komisionnata za notariusa ot tazi sdelka, sled tova pri registraciata v KAT triabva li da se pla6ta ne6to drugo i dali moze vmesto 4rez notarialno zeveren dogovor napravo az i prodava4a da otidem v KAT i tam niakak da prehvurlim kolata, a ako ne moze to ako notariusa vzima % ot cenata na kolata moze li pred nego da obiavim cena da kazem ot 50lv BLAGODARIA

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.