|
Тема
|
Секция ''Костюмът"
|
|
Автор |
SANTlAGO (chevalier) |
Публикувано | 27.03.03 19:00 |
|
Предлагам това да е форум,на който да се излага информация и да се дискутират теми ,свързани с облеклото в периода V-XV в.,както и по проблемите на реконсрукциятя на костюма от тази епоха.(kroiki,materiali i t.n.)
P.S. Osnowen princip-isoricheska awtentichnost!Редактирано от SANTlAGO на 27.03.03 19:11.
| |
Тема
|
Re: Секция ''Костюмът"
[re: SANTlAGO]
|
|
Автор |
Malati (apprentice) |
Публикувано | 28.03.03 13:57 |
|
*Това за тези, които не знаят как се развиват нещата тук*
Като за начало - първите по-прости дрехи, които ще си направим всички за Първата Голяма Среща може да са просто роби.
Съвети за начинаещи в шиенето на собствено средновековно блекло има е сайтовете които по-рано беше постнал Бронзенбеард. Има няколко души, които са се занимавали с шиене и биха могли да дадат съвет за кройката и как да ушием нещата. Ще попреведем малко материали (аз се наемам с това тези дни) и после ще направим едно обсъждане с тези хора за да дадат ценни съвети и после вече всеки ще си шие : ))
Още търсим места от които да се купят съответните "истински" платове - лен и вълна (идеалният вариант е ръчно тъкани, ама...)
| |
Тема
|
[re: Malati]
|
|
Автор | Alexander (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.03.03 04:56 |
|
Imam vapros , kak da vkarvam kartinki i snimki tuka. Sushto tezi koito imat takiva i znayat kak , mnogo gi molim da postirat neshto. Blagodarya.
| |
|
снимка се пуска така:
1. Снимката трябва да е в Интернет, а не на личния ти компютър. Ако нямаш къде да я сложиш онлайн, прати ми я на мейла и аз ще я кача някъде: silviar@mail.hf.uio.no
2. Като даваш мнение, натискаш отдолу където пише IMG и получаваш "[image][/image]"
3. Между двете скоби слагаш точното URL на снимката.
Би трябвало да получиш нещо такова, само че с квадратни скоби:
(image)http://www.site-na-alexander.com/snimka.jpg(/image)
From now on, I want you all to call me "Loretta"!
| |
Тема
|
Re: снимка се пуска така:
[re: Loretta]
|
|
Публикувано | 01.04.03 03:39 |
|
Mnogo blagodarya , Loretta , az veche ti izpratikh snimkata s kostyumite i predmeti , koito izrabotikhme s zhena mi za edin srednov. spektakel.Molya te , ako mozhesh da ya kachish nekade. Merci mnogo.
von Kruschitz
| |
Тема
|
Kostyumite
[re: Loretta]
|
|
Публикувано | 02.04.03 04:45 |
|
Dragi priyateli , blagodarenie na Loretta , opitvam se da vi pusna parvata snimka , na historicheski teatralni kostyumi i predmety koito izrabotikhme s moyata sapruga za edna teatralna grupa.
Eto
Ako izleze neshto , shte pusna oshte komentarche.
| |
Тема
|
Re: Kostyumite
[re: Alexander]
|
|
Публикувано | 02.04.03 04:53 |
|
Bravo Loretta ! Mina uspeshno ! Sega za vsichki : Kostyumite e shila zhena mi , no tya e profesionalna shivachka. Koronata i mech gi pravikh az. Mech e ot kachestvena stomana , koronata ot aluminiovoto (pozlateno[namigam) teneke , skapotsenni kamani -staklo. Sega , shtom namerikh nachin shte moga i da vi puskam nekoi svoi risunki s komenteri kak se pravat nekoi neshta. Pozdrav na vsichki !
| |
|
Костюмите са страхотни!!! )))
би ли написал нещо повече за тях - по конкретно време от което са, дали са от определено място, дали са реконструкция по съществуващи модели (кройки), или интерпретация...нещо за материите които са използвани...въобще всичко за което се сещаш...)))
Благодаря - това е и първата реконструкция която виждаме откакто направихме клуба - така че - отново Благодаря!!!
~Qvalis Avis Talis Cantvs~
| |
Тема
|
Re: Kostyumite
[re: Bronzenbeard]
|
|
Публикувано | 04.04.03 23:24 |
|
Shte se opitam da pusna poveche materiali , s pomoshta na Loretta. Tezi kostyumi bekha za rolite na ungarskiyat kral I negovata sestra (monakhinya). Generalno kombinirakhme modeli ot tsentralnata evropa i to ot XIII-XV. vek. Avtentichnost ne e bila mnogo vazhna , vazhnoto e bilo , zritel ot samoto nachala da ne mu trebva obyasnenie , koy e kral a koy e sestrata mu monakhinya.Pri shieneto na kostyum sa vazhni nekolko neshta. Parvoto , razbira se e izbiraneto na model.Vtoro e materialite da sa izbrani ili kolkoto mozhe avtentichni , ako kostyumat e rekonstruktsia , ili avtentichno izglezhdashti (no ne avtentichni) , ako imame v predvid samo show.Mnogo vazhni sa detaili , kato kolani , bizhuteria etc.Vse pak , khubavo e da se pridarzhame kum naturalni materiali , len , pamuk , valna , koprina.kozhusite mogat da bydat izkustveni, no kozhite za kolani , dospekhi , i pod, e dobra da sa naturalni.
Von Kruschitz.
| |
Тема
|
[re: SANTlAGO]
|
|
Автор |
Meлkop (Велики) |
Публикувано | 04.04.03 23:55 |
|
А много ли ще ме биете ако се доклясам пременен като пътуващ заклинател?:))))) Сам ще си шия костюмът... Критики се не тъпят...:)
| |
|
|
|
|