|
|
|
Тема
|
Изнудване
|
|
| Автор | 4ty years old (Нерегистриран) |
| Публикувано | 09.06.08 23:34 |
|
|
Здравейте, мога ли да получа съвет? Накараха ме чрез заплахи да подпиша договор за покупка на ... на изплащане. Цената е възмутително нереално висока. Не смея да се обърна към властите, защото разбрах, че "господата" имат връзки и в МВР, и при мутрите. Мога да разваля договора, но се страхувам от последиците. И това ако е държава... Докога закона ще се спазва само от обикновените хорица и докога престъпниците ще бъдат недосегаеми...?! Не пиша подробности пак поради същата причина (страх ме е)
| |
|
|
|
Теб те е страх да се обърнеш към съответните органи, а пишеш тук?!
Какво очакваш тук?
Съчувствие ли?
Ми.....съчувствам ти. Но ако ни е страх от всичко в живота доникъде няма да стигнем.
| |
|
Тема
|
Re: Изнудване
[re: abettor]
|
|
| Публикувано | 11.06.08 10:31 |
|
|
Не очаквах кой знае какво от тук. Просто си помислих, че някой може да е патил от същото и се е справил по някакъв начин.
Разбира се, че щях да се обърна към съответните органи, ако живеех в нормална законова държава.
И брат ми мислеше, че със страх нищо не се постига и даде показания като свидетел на побой. Знаеш ли какво стана? Онези се измъкнаха невредими и като капак след време го пребиха. Какъв е извода? Бедните винаги ще бъдат мачкани, като избират да са "Беден, но с чест" "Хората" с пачките се откупват и си правят каквото искат.
Все пак благодаря за мнението и съчувствието! Успех!
| |
|
|
|
Може би все пак трябва да си потърсиш правата... Не пишеш подробности, но ако например си от малък град, където въпросните хора имат връзки с полицията, обърни се към полицията в областния град, като посочиш и този мотив.
Зависи и какво купуваш - ако е нещо дребно, макар и на нереална цена, може да се приеме, че си плащаш спокойствието, но ако е жилище, си струва да оставиш опасенията и да се опиташ да развалиш договора. Изнудването обикновено не е нещо, което спира... поне докато не се опънеш.
| |
|
Тема
|
Re: Изнудване
[re: пчeличka]
|
|
| Публикувано | 13.06.08 12:10 |
|
|
Благодаря ти за съпричастността! Там е работата, че действието се развива в София. Вещта е автомобил втора употреба на цена 30000 лв, реално струващ (съпоставен 1 към 1 с десетки обяви в сайтове) 8000 лв. Това е, миличка. Но ще се оправя (рано или късно всеки си намира майстора!) Здраве и късмет ти желая!
| |
|
|
|
Обърни се към някоя медия, разговаряй с журналист.Изнудвачите разчитат на това да не се разчуе, да е скрито-покрито.Добие ли се гласност , тогава институцийте си вършат работата, успех.
All rights reserved
| |
|
|
|
Вещта е автомобил втора употреба на цена 30000 лв, реално струващ (съпоставен 1 към 1 с десетки обяви в сайтове) 8000 лв.
Пусни го за издирване т.е. , че е откраднат и т.н.
"Библия учить нас любить ближнего своего. Кама-сутра объясняет, как это делать. "
| |
|
|
|
Ами или дай гласност на проблема и искат спец-баретите да те охраняват,или просто си поръчай мутри и ти.
Наеми наемен убиец да ги очисти.
И като продадеш колата после ще им платиш и на едните и на другия,и пак ще ти останат пари за някоя кошница.
А бе що не изпрати някой да ти вкара кола от чужбина.
Или пък защо не си взе кола от познат или от автокъща?
Чиста работа.
И в друга тема го казах,сега и на теб ще ти го повторя-100 пъти мери и премисляй,един път режи.
Аз ако въпросните господа не ми вдъхнат доверие още преди покупката(а повярвай ми такива си личат от километри),няма да има изобщо сделка.
Пък защо ти е толкова скъпа кола по тези радрънкани пътища.
Та веднъж да плащаш на мутрите,втори път за винетки и данъци,трети път за ремонти по сервизите.
Които може и същите мутри да държат.
Аз лично от подобни хора продали колата ти,не бих купил нищо.
Щях да гледам да си обера крушите на момента.
Дебел врат и борческа осанка в костюм в допълнение с ланци,не значи просперитет
И въоще дебели вратове и разни голи обръснати глави които го дават тежко тежко като Бойко,по-надалеч от тях.
По-добре няколко приятели,отколкото хиляди ласкатели.
Или по-добре сам ,отколкото с боклуци!
| |
|
|
|
|