|
Тема
|
невъзможна борба
|
|
Автор |
Headline (^,^) |
Публикувано | 14.06.12 12:08 |
|
в затворите няма опазване-
не съм Вечна безкрайностт
| |
Тема
|
Re: невъзможна борба
[re: Headline]
|
|
Автор |
lMSeed (Протос №1) |
Публикувано | 30.07.12 21:40 |
|
То по американските няма, какво остава за нашите
| |
Тема
|
[re: lMSeed]
|
|
Автор |
ratna () |
Публикувано | 05.09.12 04:29 |
|
Кво ги жалите затворниците , та те са си като на курорт . Скоро излъчиха предаване на М. Карбовски , който показа отвътре Сливенския и Пловдивсия затрови . Дори представи режима на затворниците в Пловдивския затвор . Този режим е следния : ставане сутрин в 6 часа , следва лично време , в 7 закуска , после разходка , после пак лично време , после обяд и така до вечерята .
Та тия пичове си живеят като на курорт , с тридневно хранене без да работят .
Отопляват ги през зимата , грижите им са навън . Поне са извършили престъпление срещу обществото , тяхното наказание е да си починат необезпокоявани . Но когато някой го пречукат вътре вие правите голяма трагедия от това . Хората , които са "навън" , работят и гладуват , стоят без отопление през студените месеци , а на тия отвътре само масажи дето не им правят . Но понякога те се масажират помежду си .
ако бях надзирател в затвор , щях да оставям всички , които се биеха помежду си да се изтрепват
| |
|
ако бях надзирател в затвор , щях да оставям всички , които се биеха помежду си да се изтрепват
Е, чак пък толкоз...
Бях сигурна, че репортажът на Карбовски ще впечатли доста хора. Аз също бях впечатлена, впрочем. Но си спомних, че в ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ държави условията в затворите са в пъти по-добри от показаните от Карбовски.
Може би това е признак на цивилизованост?
| |
|
Може би това е признак на цивилизованост?
Това е признак на извратеност , не на цивилизованост .
Защото убиецът с отнемането на нечий живот скапва психически и близките на убития . В действителност , един убиец е извършил много по-тежко престъпление , не само лишавайки някой от съществуване , но това не се взима в предвид . В нашата страна където лечението на хората не е на високо ниво , всички хора претърпяли такава тежка травма в живота си , остават премазани от преживяното и оставят да догорят като запалени свещи .
За сметка на това на убиеца е осигурена чиста , ведра атмосфера . Осигурена му е храна , отопление , медицинска помощ от средствата , които държавата взима от данаците на хората . Ето в това виждам изключителна гавра с обикновения , не-занимаващ се с престъпления човек , с паметта на мъртвите и чувствата на близките им . Така , че ако имах сила да променя мисленето на надзирателите , убийствата в затворите биха станали ежедневие . И се радвам , когато чуя такава вест
| |
Тема
|
[re: ratna]
|
|
Автор |
TRlNlTY (съзерцателка) |
Публикувано | 28.11.12 17:56 |
|
изказването ти е крайно и вероятно в резултат от нещо лично и преживяно, което донякъде го осмисля, но все пак, не си права да стимулираш към насилие в клуб, който се бори с него... така си мисля
| |
|
Не е точно така.
Клубът би трябвало да е срещу насилието, което праща хората по затворите. Срещу побоите, изнасилванията, убийствата, педофилията и т.н.
Но един престъпник, който е извършил нещо такова, вече се поставя извън обществената защита от насилие. Това означава, че той, извършвайки престъпление, морално дава право на всеки член на обществото при желание да потърси справедливост за престъплението. А обществената справедливост далеч не е социална изолация, каквото по същество е излежаването на присъда. Всъщност, вкарвайки го в затвора, съдебната система му прави услуга тъй като, бидейки извън обществената защита, престъпникът може да бъде с морално право наказан от всеки член на обществото и най-вече от роднините на жертвата. Ако престъпникът не бъде вкаран в затвора, ще бъде наказан от обществото според принципа око за око.
Съдебната система, НПК охраняват моралните норми на обществото като от една страна възпират кандидат-престъпника да извърши престъпление, а от друга възпират обикновения гражданин да въздава правосъдие според личната си мярка, когато вече има извършено престъпление.
Разбира се, че не сте длъжни! Но аз също не съм длъжна!
| |
|
ratna, извинявай
летяла съм високо, когато съм го писала това...
| |
|
да, права си
всичко е сбъркано в тоя свят
| |
|
|
|
|