Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:28 10.11.25 
Взаимопомощ
   >> Борба с насилието
Всички теми * *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Преди седмица го видях,нови  
Автор omphala (льольо)
Публикувано28.01.07 18:47

Него,моя насилник и въпреки,че беше отдавна изпитах тих ужас при вида му.Изправихме се очи в очи,той се очуди познах погледа му.И аз и той,обаче се направихме на непознати-не бяхме сами.Сметнах за неудачно да вдигам скандали и открито да го нападна-имаше кога да правя това....За 5 секунди в съзнанието ми изплуваха всички спомени за многобройните му изнасилвания,защото не се е случвало веднъж.Неможех да говоря-твърде много интереси бяха засегнати,а аз бях на 13 и ме беше срам,много ме беше срам.По-късно казах на моя приятел кой точно сме видяли днес и защо така неволно потръпнах,а той се направи на силен и ми каза да не го мисля.След няколко дни,обаче,ми сподели,че това много го е натъжило.Не искам да ме упреквате,но имам желание,ако го видя някой ден просто да го убия.Това е голям признак на слабост нали?

Уф,че меришеееееееееее

Тема Re: Преди седмица го видях,нови [re: omphala]  
Автор MarkizataМодератор (sense )
Публикувано28.01.07 23:34

Защо никога не си взела мерки срещу него? Споделила ли си с някого? Търсила ли си помощ? Какво търсиш, всъщност? Помощ или възмездие?
И едното, и другото не е признак на слобост, според мен. Само че не трябва да го тушираш в себе си прекалено дълго. Ако имаш желание, дай повече инфо, за да помислим заедно, дали и как можеш да си помогнеш!
п.п. знам, че не е лесно! И реакцията на приятеля ти, според мен, не е била особено адекватна

ама това са ваши си работи....

Тема В случая не е никаква шега.нови [re: omphala]  
Автор Trendi ()
Публикувано29.01.07 09:28

Разбирам желанието ти да го убиеш. Според мене е правилно да го сториш но само ако не се сетиш за друг, по-жесток начин за отмъщение.

И аз имах подобно желание към един човек, който на вчерашната дата преди 5 год. направи опит да ме убие (оцелях по чудо). Само че съдбата ми изигра лош номер. Този човек умря десетина месеца по-късно от рак. Така аз нямах никакъв шанс да си отмъстя.

Животът определено е доста невероятен.

Късмет и със здраве!

Тема Re: Преди седмица го видях,нови [re: Markizata]  
Автор omphala (льольо)
Публикувано29.01.07 09:44

Не търсих помощ и определено не споделих с никой първите две години,защото той беше дете на семейни приятели,а и честно казано не желаех да причиня това на родителите си!След това просто исках да го изтрия от съзнанието си,но не се получи и тогава разказах за това на приятелка и може би говоренето ми помогна да не се побъркам.Винаги съм си мислела,че аз съм виновна за това,защото сама влязох в устата на вълка,но тогава никога не съм и помисляла,че ТОЙ- най-добрия ми приятел откакто бях трети клас би ми го причинил.Все пак аз търся и положителната страна от случилото се,той ме накара да порастна по-бързо и изгради у мене доста силен характер.

Уф,че меришеееееееееее

Тема Re: В случая не е никаква шега.нови [re: Trendi]  
Автор omphala (льольо)
Публикувано29.01.07 09:49

Това дали искам да му отмъстя зависи много от настроението в което съм,честно казано,понякога искам неговото дете да го изпита,но той да знае и нищо да неможе да направи по въпроса,а понякога просто искам да не падам до неговото ниво и да си живее скапания и мизерен живот.Опитвам се да продължа напред като игнорирам съществуването му от съзнанието си!!!

Уф,че меришеееееееееее

Тема Re: Преди седмица го видях,нови [re: omphala]  
Автор Duchessa ((аферистка))
Публикувано30.01.07 15:55

Не се съмнявай, че той ще си го получи от живота... Не ти казвам това, за да те утешавам...

Мисля обаче, че у тебе все още има скрита болка, която той може да се опита да използва. Затова те моля, иди на психотерапевт, който професионално да ти помогне да се освободиш от нишките, които те свързват с миналото. Най-тежкият удар за твоят насилник ще бъде той да види, че няма НИКАКВА власт над тебе - както върху личността ти, така и върху твоите спомени. Да усети, че за теб той е шепа прах, която ти отдавна си издухала от ревера си...

Постъпила си много мъдро, като си разсказала на приятеля си какво се е случило... Не познавам твоя насилник, но подобни хора винаги се връщат при жертвите си и проверяват дали все още имат влияние върху тях. Не бих се учудила, ако този човек се опита да те шантажира с това, че ще каже на причтеля ти и на всички ваши познати! Не е зле за него да знае, че ти няма да се почувстваш унизена от това и че той ще извлече само негативи...

Елате си узнете лордот!

Тема Re: В случая не е никаква шега.нови [re: omphala]  
Автор desykv (*веселячката*)
Публикувано31.01.07 13:32

какво е виновно неговото дете???

Тема Re: В случая не е никаква шега.нови [re: desykv]  
Автор omphala (льольо)
Публикувано31.01.07 16:12

А аз какво бях виновна?!?

Уф,че меришеееееееееее

Тема Re: В случая не е никаква шега.нови [re: omphala]  
Автор desykv (*веселячката*)
Публикувано31.01.07 16:54

Разбира се, че ТИ НЕ СИ БИЛА ВИНОВНА!!!
Но ако искаш възмездие, поискай на НЕГО, ВИНОВНИКА, да му се случи нещо лошо, той си го е заслужил!!!
А не на детето му... много е гадно невинен човек да страда заради чужди грешки...
да, знам какво ще ми кажеш - че ако детето му преживее подобен удар, него ще го заболи двойно повече... че така отмъщението ще е сполучило...
но на каква цена???

Тема Re: В случая не е никаква шега.нови [re: desykv]  
Автор omphala (льольо)
Публикувано31.01.07 17:22

Както бях написала и в горното си мнение това се случва понякога и то само в мойте мисли...Всъщност си мислех за неговото дете непосредствено след годините тормоз от негова страна,сега не мисля за него.Сега си мисля,че той просто е ненормален боклук и незаслужава моето внимание след всичко което се случи!!!

Уф,че меришеееееееееее

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Всички теми**Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.