Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:44 15.07.25 
Кучета
   >> Кинология
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема За т.нар. zoomaniak Ст.Ст. и модераторанови  
Автор Xлeбapoв ® ()
Публикувано28.09.04 17:23

Уважаеми Модераторе,

От известно време в този клуб се подвизава един досадник с претенции за интерес към кучетата. Всъщност неговия интерес се свежда само до цените на кучетата, т.нар. зоомагазини, продажбата на кучета в тях и между другото реклама на никому неизвестния му сайт чрез нашия клуб. Опитах се да напомня на всички тук, вкл. и на него, че търговията с кучета е едно явление, с което FCI отдавна се бори, изразила е мнението си в множество циркулярни писма и решения на общото събрание, и щом този клуб се нарича "Кинология", а не "кучкарлък" или "търговия с кучета" например, ние също трябва да възприемем тази позиция.

Въпреки множеството негативни мнения на редица регистрирани членове на този клуб, въпросния досадник продължава да задръства клуба с теми за цените на кучетата и реклама на собствения си сайт - нещо противоречащо на добрите норми на нетикета.

При тази ситуация имаме няколко възможни решения. Едното е да предупредиш досадника да престане с тези си изяви. Ако сметнеш за необходимо. Ако не престане - ти си знаеш ...

Другата възможност е да организираме анкета дали досадника да бъде баннат в този клуб.

Ти си модератор именно за това, за да вземеш необходимото решение в случая, изхождайки не от личните си пристрастия, а в интерес на всички членове на този клуб.

Тема Re: За т.нар. zoomaniak Ст.Ст. и модераторанови [re: Xлeбapoв ®]  
АвторYORKl*** (Нерегистриран)
Публикувано28.09.04 17:46

Е казаха ви го !!!

Автор lQ (predator)
Публикувано28.09.04 18:05

абе, верно че е флъдър, но този клуб не е клуб на БРФК и прилежащите клубове... той е за хората, които се интересуват от кучета. а Ст.Ст. се интересува. не иска да печели от тези работи, има си свои съображения да прави нещата така, както ги прави.

ако те дразни, мисля, че начинът е просто да не му обръщаш внимание. защото голямото задръстване се получи именно когато ти започна да му отговаряш. а щеше да мине и да си замине.

...хайку за вълци...

Автор Caмypaй-бpoдниk (Влюбен в гейша)
Публикувано28.09.04 18:26

Присъединявам се към теб, Хлебаров. Не може в един сайт за кинология да се търпят подобни прояви. Та нали борбата на истинските кинолози е да се спрат далаверите на подобни търгаши? Или се лъжа?!

БУШИДО ФОРЕВЪР!!!

Автор RESlDENT EVlLМодератор (VOYAGE)
Публикувано28.09.04 18:37

Какво прави zoomaniak си е негова работа и той си носи отговорност за своите действия.
Този форум не е собсвеност на FCI, БРФК или на някоя от структурите им и както всички остана ли форуми са собсвеност на дир.бг и те се съобразяват единствено с това.
Не са нарушени правилата на дир.бг, така че за бан и дума не може да става.

Негативно настроени към постовете на zoomaniak, за момента са двама трима души което аз отчитам на разминаване на мненията което е напълно нормално.
Единстеното по голямо нарушение е рекламите на разни неща, но всики рекламират по един или друг начин. Цените за които казваш не са постнати във форума, а в неговия сайт. Това, че те полсе бяха постнати е друг въпрос, не от този човек а от друг.

Тези форуми са свободни за изказване на мнения и е нормално да има разминаване във вижданията.

Аз имам друго предложение. Ще пусна тема в която ще се изготвят правилата на форума. Те ще бъдат изготвени от хората които пишат тук. Ще се вземат под внимание само предложениата на регистрираните юзери понеже те най-често пишат тук. След излизането на тези правила те ще бъдат спазвани.

До излизането на правилата темата на zoomaniak ще бъде временно заключена и ако тя след това противоречи на правилата ще си остане заключена.

АвторWolf (Нерегистриран)
Публикувано28.09.04 18:47

Видяхте ли какво пише отгоре - "авторски труд на стамен стаменов и клуб кинология" ? Кой му е позволил да използва името на клуба за тази нескопосана статия ? За ! Аут !

Тема Re: За т.нар. zoomaniak Ст.Ст. и модераторанови [re: Wolf]  
Публикувано28.09.04 18:59

това авторския труд него бях видял. Ще му пиша да бъде махнато.

Тема Още пояснения ...нови [re: RESlDENT EVlL]  
Автор Xлeбapoв ® ()
Публикувано28.09.04 20:46

1. Да, този клуб не е собственост на БРФК, но се казва "Кинология", а до колкото знам правилата, по които се развива кинологията се определят от FCI и съответно за България - от БРФК. По-горе обясних как стоят нещата с търговията с кучета и мнението на тези организации по въпроса. По същия начин и по същите причини предполагам, че не би допуснал в този клуб да се дискутират боевете с кучета, а в сигнатурата на някой от регистрираните юзъри да се мъдри линк към сайт за бой с кучета ...

2. Аз не бих се наел да твърдя, че не са нарушени формалните правила на дир-а - след малко ще ги прегледам ... Да не говорим пък за правилата на нетикета и ежедневните норми на поведение в киноложките среди. Само си представи Ст.Ст. на CACIB изложба, опънал щанд с цените на кучета и рекламен банер на сайта си. Нали се сещаш какво ще му се случи.

3. Дали мнението му се разминава само с моето и още "двама трима души", както ти го отчиташ може да го докаже само анкета, което и ти бях предложил като втори вариант. Явно си предпочел по-лесния начин на личната си преценка, но в случая тя не е най-точната.

Надявам се, че ще приемеш всичко това не като лично заяждане, а като съзидателна критика за доброто на клуба.

С уважение и приятелски поздрави,

Хлебаров

Тема питаненови [re: Xлeбapoв ®]  
Публикувано28.09.04 21:25

3. Дали мнението му се разминава само с моето и още "двама трима души", както ти го отчиташ може да го докаже само анкета, което и ти бях предложил като втори вариант. Явно си предпочел по-лесния начин на личната си преценка, но в случая тя не е най-точната.

Анкета - за какво не ми стана ясно, както и от предния пост. Затова пуснах тема за изготвяне на правила. Но няма проблем да има и анкета кажи темата, формулирай я.

2. Аз не бих се наел да твърдя, че не са нарушени формалните правила на дир-а - след малко ще ги прегледам ... Да не говорим пък за правилата на нетикета и ежедневните норми на поведение в киноложките среди. Само си представи Ст.Ст. на CACIB изложба, опънал щанд с цените на кучета и рекламен банер на сайта си. Нали се сещаш какво ще му се случи.
-не може форума да се сравнява с мероприятие на БФРК

1. Да, този клуб не е собственост на БРФК, но се казва "Кинология", а до колкото знам правилата, по които се развива кинологията се определят от FCI и съответно за България - от БРФК. По-горе обясних как стоят нещата с търговията с кучета и мнението на тези организации по въпроса. По същия начин и по същите причини предполагам, че не би допуснал в този клуб да се дискутират боевете с кучета, а в сигнатурата на някой от регистрираните юзъри да се мъдри линк към сайт за бой с кучета ...
- сълагсен съм с казаното до тук, но ако похдодя по този начин трябва да банна всико живо, даже и мен.

Дай да говорим за реални неща. Правим правила на форума и проблема се решава. Стамен Стаменов го направихме най-известния човек. национален проблем. Никой нищо не каза за обявата за - търсисе женска за старонемска овчарка, коли и още не знам какво беше. Изведнъж тоя се преевърна в национален проблем. Дай да чуем какво ще каже и той. Я си представи че някои от тук пишещите има нещо общо с тия прословути цени и нам мен ми е писнало от зоомагазини и борси за кучета ама какво да ги направя да изчистя от лицето на нета ли? Това не е единствения сайт с цени за кучета.

Стамен Стаменов- нациоанлен герой и мъченик ще стане ако още малко го обсъждаме.

Тема Re: питаненови [re: RESlDENT EVlL]  
Автор Xлeбapoв ® ()
Публикувано28.09.04 21:27

Точно за да не го правим герой той няма място тук. Няколко човека му направиха забележка, а той ... "те в село го не щат, той за поповата къща пита"

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.