|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Дого Канарио?
|
|
Автор |
Vlado-BENZ (Mercedes-BENZ) |
Публикувано | 16.09.04 11:50 |
|
Здравейте пичове...понеже ми предлагат Дого Аржентино в момента да си купя, вчера се разрових из нета и попаднах на нещо по-добро...именно Дого Канарио...
Аз съм гледал само ротвайлери, и някак си искам и другото ми бъдещо куче да си е злобно, и да е не е толкова голямо като Аржентиното...Та като се зачетох за сравнението между двете породи, Канариото се оказа хищник в сравнение с Аржентиното
В смисъл, твърд и яростен характер има, което ми напомня на моите любимци
Но тук не съм и чувал за такова Канарио...аз и не съм някакъв фанатик на тема кинология, обичам кучетата, но не обичам изложби и т.н...затова и сигурно ще ме помислите за глупак че не знам такава порода, но е факт
Та ако имате някакви координати откъдето могат да се закупят тези кучета (Дого Канарио), моля пишете тук или на лична бележка!
Предварително благодаря!
| |
|
a zashto darjish na zlobno ku4e ????
и най-красивата жена вече е омръзнала на някого
| |
Тема
|
Re: Дого Канарио?
[re: Vlado-BENZ]
|
|
Автор | JulyVell (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.09.04 18:33 |
|
Аз съм гледал само ротвайлери, и някак си искам и другото ми бъдещо куче да си е злобно
Канариото се оказа хищник в сравнение с Аржентиното
Така че ти май изобщо не си за куче. щом държиш на качеството злоба! Кучета които са заплаха за други кучета, животни или хора нямат място в обществото. виж темата за разкъсаното куче в клуб Домашни любимци, от това ли имаш нужда?

| |
|
Ako pitasch men, teb ti triabva edno slugebno kuche, koeto e dostatachno naucheno, che da mogesch da go kontrolirasch vav vsikakvi situacii. A sasto taka i sposobno da vzima samostoiatelni reschenia, kogato e neobhodimo. Zatova ne gledai samo zlobata v porodata, a do kolko tia bi mogla da bade nauchena na vsichko tova, zastoto zamisli se: ti giveesch sred hora. V takav sluchi Dogo Argentino e po-podhodiastoto kuche. Spokoini sa i mogescgh da gi nauchisch barzo.
Ne pitai, za da ne te izlaga!
| |
Тема
|
Мит за служебните кучета
[re: impres91]
|
|
Автор |
Furia_S (хвърчащо зло) |
Публикувано | 17.09.04 07:50 |
|
Не му препоръчвайте на човека така обучено куче. Поради простата причина че то няма да слуша всеки който го командва - вие как си го представяте, взима се възрастно обучено куче, дава му се команда и то веднага слушка? Това не е робот. Особено кучето, взимащо самостоятелни решения. Ако беше така лесно - ехеееееее, нито един стопанин нямаше да има проблем с кучето си - даваш го на инструктора и си го взимаш умно-умно само дето не говори и не ходи за бира... Още нещо - човекът явно не е наясно с дресурата щом иска екзотика...
Аз съм на мнение че на хората, търсещи супер-екстра-злобно куче не бива да им се доверява куче изобщо. Поради простата причина че при такива "стопани" самото животно няма да живее дълго - загиват най-често поради куп глупави причини, в основата на които е безотговорността и желанието на младежа да се перчи пред другарчетата с екзотична порода...
Редактирано от Furia_S на 17.09.04 07:54.
| |
|
...абе тук сте малко странни, еми който иска да си гледа дакели и кокер шпаньоли, аз обичам кучета убийци!
| |
|
Не, не сме странни. Това е клуб на любителите на кучетата, а не на мразещите целия свят.
Ако искаш наистина зло куче вземи си пинчер - хем си има вродена злоба за десет питбула, хем е дребен и трудно би влязъл в графата обществено опасни
По въпроса ти, в Русе има мъжко куче Перо де преса Канарио (Perro de Presa Canario)- бойно куче от Канарските острови. Наистина може да се причисли към "опасните породи", но за щастие е попаднало на свестни стопани и не създава проблеми на тях и на околните.
Доколкото знам женска от тази порода в България няма.
| |
Тема
|
Re: Да, мерси за инфото...
[re: Beльo]
|
|
Автор |
Furia_S (хвърчащо зло) |
Публикувано | 17.09.04 15:40 |
|
Вельо, няма смисъл да го обясняваме на човек, който иска да купи куче като модерен аксесуар. Що породи са пострадали от такива притежатели - всеки кучкар знае. От ротвайлер през бултериер до АСТ - излязат ли на мода и аййййдеееееееееее.... добре поне че и фила бразилеро и дого канарио все още са твърде скъпи за да станат на мода та да ги водят с нагръдници, наклепани с метални копчета, гордите "стопани", хабер си нямащи от елементарна дресура.
няма да си мръдна и пръста за да помогна на подобен човек да се сдобие с такова сериозно куче, дори телефона на развъдника да ми е в тефтера...
Днес съм зла - едно чау е кандидат за приспиване : второ семейство подред се е отказало от него, вярвайки в глупавата легенда че "чау са толкова добри и не хапят". Доминантен мъжкар няма и 2 години, от добър развъдник е, и е много вероятно да свърши живота си от биене на приспивателна инжекция, защото хората не знаят как да го възпитават...
ето това е другата страна на човешката безотговорност и незнание..........а страдат кучета, както винаги....еххххххххх
| |
|
...нещо хич не си ме разбрала...мога да ти кажа че въобще не искам кучето ми да е обществено опасно, просто искам да има злоба в него, и могъщество, колкото до дресурата, ще ти дам един пример: преди 2 години ротвайлера ми (малко огромен мъжки) го нападнаха 2 помияра...само му казах стой и той седна, понеже ми беше жал за тях...беше си ясно кво ще стане ако им се нахвърли, та за да ги спася, скочих между тях и моето куче, което благодарение на "нищо неразбиращия от дресировка стопанин" седна и не помръдна! Така че може би аз съм виновен, не съм се изразил правилно, не сте ме разбрали...просто съм такъв човек, обичам характера на "опасните" кучета, но това не значи че ги правя опасни, напротив, този големия ротвайлер си го водя пуснат из супер населени места и алеи, без намордник и т.н...той е по-кротък и от булонка....но ми харесва точно това в тези кучета...супер сдържани, но когато се наложи, стават като танк...това е факт, затова и харесвам колите Мерцедес, те са с абсолютно същите характеристики...
Пък и да ти призная, се занимавам с кучета откакто се помня, от 12 годишен май...първият ротвайлер в плевен имахме, но не това е въпроса, просто това куче Канарио ми хареса страшно...но не си права, едва ли има човек, който да си обича толкова кученцата...преди месец се наложи да бия смъртна инжекция на майката на този големия ми, тя също е моя (появи се тумор някакъв огромен докато ме е нямало в плевен), колко пари съм изхарчил нямаш си и представа, 2 операции, но не можа кученцето ...
Но тук парите не играят роля въобще, важно е че си обичам кучетата, затова те моля да си оправиш малко отношението към мен...а ако имате телефона на този човек с канариото, или някакви връзки, моля да ми кажете.
Мерси за отделеното ви време!
| |
|
В отговор на:
големия ротвайлер си го водя пуснат из супер населени места и алеи, без намордник и т.н...той е по-кротък и от булонка....но ми харесва точно това в тези кучета...супер сдържани, но когато се наложи, стават като танк...
И как определяш кога 'се налага'? Много разтееееегливо понятие е. Както звучиш изглежда че никога не се налага, защо тогава трябва да е ротвайлер, кротък като булонка - по-добре си вземи булонкатар не се подигравай с породата ротвайлер. Ако пък понякога се налага - идваме до положението за обществената опасност. Освен това с тези породи , както знаеш всичко е въпрос на контрол - представи си че кучето ти не е край тебе и 'реши' да вземе самостоятелно решение, дали ще 'седне'?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|