|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Самоед
|
|
| Автор | Teди (Нерегистриран) |
| Публикувано | 06.08.04 10:34 |
|
|
Здравейте,
имам един въпрос относно самоедите. В момента имам кученце на три месеца. Това е вторият ми самоед. Преди около един месец по муцуната му се появиха жълти петънца, които се оказа, че не са от изцапано. Интересува ме дали със смяната на бебешката козина ще паднат или такава ще бъде украската му. Което знам, че не е типично за самоедите. Ако някой знае нещо по въпроса моля споделете!
| |
|
Тема
|
Re: Самоед
[re: Teди]
|
|
| Автор |
nori () |
| Публикувано | 06.08.04 11:03 |
|
|
Moq samoed kogato beshe na 3 meseca sushto imashe petna po mocunata,no po-skoro bqha kremavi otkolkoto julti e mahnaha se kogato beshe na okolo 6 meseca!
| |
|
|
|
Във стандарта на породата за цветове пише:
Цветове: Чисто бяло, кремаво или бяло с бисквитено /основния цвят да е бял с малко бисквитени петна/ Никога не трябва да създава впечетление, че е бледо кафяв.
Това е! Няма място за притеснение.
| |
|
Тема
|
[re: Teди]
|
|
| Автор |
УCMИBKA (бяла-беличка) |
| Публикувано | 07.08.04 11:05 |
|
|
няма място за притеснение Пламен е прав...допустимо е за породата и е напълно в границите на нормалното!Моята самоедка има едно такова едва забележимо петънце на дясното ушенце-придава допълнителен чар на красавицата
Ама я да използувам поста ти и да попитам тези,които имат вече големи самоеди ...Как ги къпете тези едри,пухести топчета?Абе,разберете ме,много ми е трудно  Тя е два пъти колкото мен И как ги сушите след това-използувате ли сешуар?Защото аз се страхувам да я подсушавам по този начин...Винаги я оставям сама да изсъхне и после я реша!А няма да ви казвам с ресането какво става ,косми братче на всякъде
В момента сменяме тийн козината и ще ставаме вече истински самоед и дама  Леле,направо е ужасия...вие как се справяте с тези космалаци,а? 
| |
|
|
|
Ооо,любимата ми тема:))))
Къпането когато не сме на изложба не е много трудно(поне за мен) - пълня ваната до средата,той много се кефи и започва да рови във водата и да се къпе сам,намачквам го хубаво с шампоана и го изплаквам с душа;след това го намазвам с балсам и го разресвам,после пак го изплаквам и го качвам на масата да го суша(със сешуар) и докато го суша пак го реша.Когато е вече изсушен най-често му слагам капките против разни гадни насекоми и го напръсквам със едно чудо за подхранване на козината.Това е горе долу отнема ми около 3 часа,а преди изложба е маалко по-сложно и е от 5 до 7 часа....
| |
|
Тема
|
[re: nori]
|
|
| Автор |
УCMИBKA (бяла-беличка) |
| Публикувано | 07.08.04 11:49 |
|
|
Я ми кажи нашия братовчед с какъв балсам го натриваш,че тук в Бургас май не съм попаднала на подходящ...И за капките ме светни....Не мога да й кача тука снимки,но ако ми дадеш е-майл ще се видят роднините
Дай е-майл на бележка Редактирано от УCMИBKA на 07.08.04 11:50.
| |
|
|
|
Балсама ни е на Trixie може би най-добрия в Бългрия за сега,а кпките са Фронтлайн
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
УCMИBKA (бяла-беличка) |
| Публикувано | 07.08.04 12:08 |
|
|
капките ни са същите,на за балсама...хм,май го няма в града ни!!!Но ще търсим
А сега ще ти пусна снимките...След малко от мобилния си ще кача още и ще ти пратя и тях...Мерси отново
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
lQ (predator) |
| Публикувано | 07.08.04 18:46 |
|
|
илиян не ти ли го къпе с катран? по-добре е от всички шампоани и балсами.
...хайку за вълци...
| |
|
Тема
|
[re: lQ]
|
|
| Автор |
nori () |
| Публикувано | 07.08.04 19:21 |
|
|
Ilian ne mi kupe pumiara az si go obrabotvam sama,a predi izlojba i s katran!!!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|