Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:16 05.11.25 
Кучета
   >> Кинология
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Самоеднови  
АвторTeди (Нерегистриран)
Публикувано06.08.04 10:34

Здравейте,
имам един въпрос относно самоедите. В момента имам кученце на три месеца. Това е вторият ми самоед. Преди около един месец по муцуната му се появиха жълти петънца, които се оказа, че не са от изцапано. Интересува ме дали със смяната на бебешката козина ще паднат или такава ще бъде украската му. Което знам, че не е типично за самоедите. Ако някой знае нещо по въпроса моля споделете!

Тема Re: Самоеднови [re: Teди]  
Автор nori ()
Публикувано06.08.04 11:03

Moq samoed kogato beshe na 3 meseca sushto imashe petna po mocunata,no po-skoro bqha kremavi otkolkoto julti e mahnaha se kogato beshe na okolo 6 meseca!

Автор plamen^ (lud)
Публикувано06.08.04 11:08

Във стандарта на породата за цветове пише:
Цветове: Чисто бяло, кремаво или бяло с бисквитено /основния цвят да е бял с малко бисквитени петна/ Никога не трябва да създава впечетление, че е бледо кафяв.
Това е! Няма място за притеснение.

Автор УCMИBKA (бяла-беличка)
Публикувано07.08.04 11:05

няма място за притеснение Пламен е прав...допустимо е за породата и е напълно в границите на нормалното!Моята самоедка има едно такова едва забележимо петънце на дясното ушенце-придава допълнителен чар на красавицата
Ама я да използувам поста ти и да попитам тези,които имат вече големи самоеди...Как ги къпете тези едри,пухести топчета?Абе,разберете ме,много ми е трудноТя е два пъти колкото менИ как ги сушите след това-използувате ли сешуар?Защото аз се страхувам да я подсушавам по този начин...Винаги я оставям сама да изсъхне и после я реша!А няма да ви казвам с ресането какво става,косми братче на всякъде
В момента сменяме тийн козината и ще ставаме вече истински самоед и дамаЛеле,направо е ужасия...вие как се справяте с тези космалаци,а?

Тема Re: Самоеднови [re: УCMИBKA]  
Автор nori ()
Публикувано07.08.04 11:28

Ооо,любимата ми тема:))))
Къпането когато не сме на изложба не е много трудно(поне за мен) - пълня ваната до средата,той много се кефи и започва да рови във водата и да се къпе сам,намачквам го хубаво с шампоана и го изплаквам с душа;след това го намазвам с балсам и го разресвам,после пак го изплаквам и го качвам на масата да го суша(със сешуар) и докато го суша пак го реша.Когато е вече изсушен най-често му слагам капките против разни гадни насекомии го напръсквам със едно чудо за подхранване на козината.Това е горе долу отнема ми около 3 часа,а преди изложба е маалко по-сложно и е от 5 до 7 часа....

Тема Re: Самоед [re: nori]  
Публикувано07.08.04 11:49

Я ми кажи нашия братовчедс какъв балсам го натриваш,че тук в Бургас май не съм попаднала на подходящ...И за капките ме светни....Не мога да й кача тука снимки,но ако ми дадеш е-майл ще се видят роднините

Дай е-майл на бележка

Редактирано от УCMИBKA на 07.08.04 11:50.

Тема Re: Самоеднови [re: УCMИBKA]  
Автор nori ()
Публикувано07.08.04 12:01

Балсама ни е на Trixie може би най-добрия в Бългрия за сега,а кпките са Фронтлайн

Тема Re: Самоеднови [re: nori]  
Публикувано07.08.04 12:08

капките ни са същите,на за балсама...хм,май го няма в града ни!!!Но ще търсим
А сега ще ти пусна снимките...След малко от мобилния си ще кача още и ще ти пратя и тях...Мерси отново

Тема Re: Самоеднови [re: nori]  
Автор lQ (predator)
Публикувано07.08.04 18:46

илиян не ти ли го къпе с катран? по-добре е от всички шампоани и балсами.

...хайку за вълци...

Тема Re: Самоеднови [re: lQ]  
Автор nori ()
Публикувано07.08.04 19:21

Ilian ne mi kupe pumiaraaz si go obrabotvam sama,a predi izlojba i s katran!!!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.