Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:32 10.05.25 
Религия и мистика
   >> Кастанеда
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема внимание, вниманиенови  
Автор silver.moon (strahoten)
Публикувано21.04.17 17:56

съберете се всички , и заедно да вземем да променим това време, че нещо съм се вкиснал.
идеи ?
някой вижда ли кой го промени към сняг и най вече защо ?
аз имам мнение, но засега е само за мен.

покажете се, заедно сме силни !!

"Ако веднъж си решил, че имаш нужда от меч, носи го цял живот" Конфуций

Тема Re: внимание, вниманиенови [re: silver.moon]  
Автор Хана123 (няма време)
Публикувано21.04.17 21:23

аааа, сакън.
Че какво му е на времето?
който иска вечна пролет- в Калифорния
тук сме по разнообразието

Тема Re: внимание, вниманиенови [re: Хана123]  
Публикувано22.04.17 08:10

защо всички искат аз да се изнеса някъде ?
аз искам да си остана на моя си територия и да ми е комфортно.
това е.
а иначе- трябва да видим кой има полза от този студ .
аз - не.

Автор reborn2008 ()
Публикувано23.04.17 09:53

аз искам да си остана на моя си територия и да ми е комфортно.
това ще ти помогне - Глава 7 Рис. 54.
http://rumagic.com/deir/book1/deir-book1.htm

в метерологични мероприятия не участвам.... само в сеизмологични.... на някой да му е твърде стабилна земята под краката?

Автор lakotavakan (сиу)
Публикувано23.04.17 16:11

Приятелю Сребърна луна, не снегът от небето те е вкиснал, а друг сняг, друг студ сковава сърцето ти! Но правилно си възкликнал - „ съберете се всички и заедно да променим това време“ - чрез теб е възкликнал Духа, онзи, който се радва за нас. Тежка зима ни е налегнала нас, зима, повикана от други. И макар и с „Ума“ си да не искаме да го признаем, сърцето ни не може излъга! И по-лошо има, задала се е страшна, неумолима зимна буря, която само заедно можем да преживеем... Но не и да избегнем

Аз съм стар. Но не мога да имам огъня, моя приятел, защото тези, довели зимата, не ми разрешават?! Не мога да виждам Слънцето, защото тези, довели зимата, не ми разрешават?! Не мога да пея свободно, защото тези, довели зимата, не ми разрешават?! Остава ми да чакам само ден, добър за умиране...
Но все още мога да държа очите си отворени. Виждам, че се раждат нови бебчета, новия свят. Но те не искат вече нито огъня, нито Слънцето, нито нашите песни. Не искат да знаят за пролетта, за лятото, дори за есента... Те искат своите малки екранчета, от където да „четат“ истината, макар и въобще да не се сещат, че тази истина може и да не е чак толкова истина... Искат да „пътуват“ по света, да водят своите битки и войни, скрити до камината, на топло до парното, смятайки, че се крият от зимата... Но ... !!! НЕ ИСКАТ ДА ПРЕМИНАТ ЗИМАТА, СТРАХ ГИ Е ОТ ПРОЛЕТТА!!??!! А ДАЛИ ИЗОБЩО СЕ ДОСЕЩАТ, ЧЕ ИМА ПРОЛЕТ???!!!???!!!
Затова, нека заедно се опитаме, да им прочетем приказки, започващи с “““„ Имаше едно време...“

Трудно е да летиш с орлите, когато си заобиколен от пуйки...

Тема Re: внимание, вниманиенови [re: lakotavakan]  
Публикувано23.04.17 17:47

Толкова си прав, лакота.
Снегът от небето ме довкисна. И не защото ми е студено , а защото някой ми взе насила лятото.
Опитах се да призова съмишленици. Не успях.
Това не ме разочарова или учуди кой знае колко.
Имаше времена, в които някои хора тук в клуба се бореха здраво за да оцелеят в буквалния смисъл.
Сега няма такива.
Оядохме се. Топло ни е, защото имаме пари за ток. Кво толкова, че вместо едно удоволствие, ще дадем тия пари за отопление.
Важното е, да не се мърдаме от топлите си легла.
Имаше времена, в които на два пъти едва оцелях. Нещо се опита да ме смачка на топка и да ме изхвърли в кофата за отпадъци. Не се дадох. Оцелях.
Направих истински подвиг ( в моите си очи ) , за да оцелея. Буквално.

После си дадох сметка, че това изобщо не ми е било нужно. Не е трябвало да оцелявам.
Понякога и най мърлявия клошар има по вече свобода от мен.

НО!!!

Все още има хора, макар и много малко, на които им пука за това, че вместо лято , на някой му се иска да е зима, защото това му е потребно.
За какво са на хората толкова много пари ? Имам предвид- милиардери, които не знаят точно колко пари имат ?
Могат ли да спят в две легла едновременно ? Или да са в найси броя къщи едновременно ?
Да, парите дават някакво илюзорно чувство за свобода.
Но всичко си има цена, а те не са готови да я платят.

Та , такива ми ти работи.

Днес прочетох нещо изключително -

ХОРАТА ПЛАЧАТ НЕ ЗАЩОТО ГИ БОЛИ, А ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДА ГИ ПОГАЛИ.

Успешен път, приятелю.

Благодаря ти.

Тема Re: внимание, вниманиенови [re: reborn2008]  
Публикувано23.04.17 17:57

Да, чета руски свободно.

Благодаря ти, както винаги.
Единственото нещо, което ме е измъквало от тинята, са упражненията и някои източни техники.

Първо трябваше да се науча да си спомня за тях, в стресова ситуация, колкото и странно да ти звучи.

Сеизмологични ? Че това е най лесното. А можеш ли да ги спреш ?
Пробвай с нещо по трудно, като облаци или мъгла. Особено мъглата е много тежка за работа.

Значи, направо откачам, когато някой започне да ми дава съвети как да напусна държавата си, защо някъде щяло да бъде по добре за мен. Затова при цялото ми уважение към Хана, считам, че съвета и е линеен и не ме интересува.
Хора с линейно мислене вече не са ми интересни.

Автор holy (12 Chicchan)
Публикувано23.04.17 18:28

Има един въпрос, Силвъре. Да имам или да бъда? Трябва да решиш.

Нещата се случват!

Тема Re: внимание, вниманиенови [re: holy]  
Публикувано23.04.17 19:11

да бъда.
защото ако не съм, за какво ми е да имам ?

Автор holy (12 Chicchan)
Публикувано23.04.17 20:59

Отговорът на въпроса е за теб. Няма нужда да го декларираш. Това е въпрос, който задаваш на себе си и отговаряш на себе си, за да си изясниш защо така протича живота ти.

Нещата се случват!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.