Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:52 04.07.25 
Религия и мистика
   >> Кастанеда
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Обратната страна на култовите обществанови  
Автор L.L. (гхрх)
Публикувано30.07.15 17:02

Материалът е за Ошо и понеже в съответния клуб подобни неща се трият, а аз вероятно ще бъда банната форевър (което нищо чудно да се случи така или иначе), го пускам тук. Още повече, тези два клуба са нещо, като "братовчеди" (хм, кой знае защо :)))) и който чета там, чете и тук.

Изводите всеки може да си ги изважда.

...can u feel the kiss of summer
in the hart of winter's wind?...

Тема Re: Обратната страна на култовите обществанови [re: L.L.]  
Автор Eholincho (12 Chicchan)
Публикувано30.07.15 17:59

Още повече, тези два клуба са нещо, като "братовчеди" (хм, кой знае защо :)))) и който чета там, чете и тук.

Така ли?! И какво общо има този Ошо с Кастанеда?

Нещата се случват!

Автор silver.moon (strahoten)
Публикувано30.07.15 19:00

хм , верно ще си банната форевър.
истината боли.

"Ако веднъж си решил, че имаш нужда от меч, носи го цял живот" Конфуций

Тема Re: Обратната страна на култовите обществанови [re: Eholincho]  
Автор L.L. (гхрх)
Публикувано30.07.15 19:07

Дълго е да обяснявам, а и смятам, че е безмислено. Но най-общо казано, преди години, още в зората на клубния живот, едни и същи хора се интересуваха и пишеха и в двата клуба. Може би, защото книгите на Кастанеда и на Ошо излязоха тук по едно и също време - в началото на т. нар. "преход". Другите общи неща зависят от отношението , което има всеки към книгите на Кастанеда (и на Ощо), към авторите и към всичко останало, свързано с тях. Дълго време, така, както някои хора искаха да отидат в ашрама на Ошо, така други бяха готови (а и може би още са) да организират групи според схемата, описана от Кастанеда (или според своя схема, която е уж по-"точна"). Повече няма да задълбавам по темата. Както казах - изводите всеки да си ги вади сам.

Тема Re: Обратната страна на култовите обществанови [re: silver.moon]  
Автор L.L. (гхрх)
Публикувано30.07.15 19:11

Истината боли, но и "истината ще ви направи свободни" - казват.

Който, както си избере, според степента на мазохистичен уклон.

Автор silver.moon (strahoten)
Публикувано30.07.15 19:34

няма абсолютна истина. това, което за някои е истина, за други си е мистика или измислици. всичко според степента на осъзнаване.
по напредналите виждат неща, които за други са си чиста фантастика.

истината никого не е направила свободен. по скоро го е закопала дълбоко .

"Ако веднъж си решил, че имаш нужда от меч, носи го цял живот" Конфуций

Автор Exaybachay (хедонист)
Публикувано30.07.15 19:53

хахахаххаха
Ел - откакто прочетох първата книга на Ошо, която ми бе попаднала, та до този момент съм си задавал не един път въпроса: ако бях роден тогава, дали щях да ида в комуната на Ошо. И винаги везната се е накланяла мъничко в повече към отрицателния отговор, но след този материал, вече съм стопроцентово убеден, че със сигурност щях да имам място в тази комуна.

А инак не един път съм го казвал - Ошо просто далеч, ама далеч не е за всеки. Пък, който си е търсил белята - то нямам никакви съмнения, че си я е намерил с Ошо.

п.п. а когато не можем да оборим интелигентността на един човек, то давай с другите похвати - е, щом сте решили, то така да е, но пък да се оплакваш, че после ти се връща със същото .... нали. Намери интелигентния начин да оспориш Ошо и ще ти бъде обърнато съответното внимание - другото ..... ти си преценявай дали ти подхожда.

Тема Re: Обратната страна на култовите обществанови [re: Exaybachay]  
Автор L.L. (гхрх)
Публикувано30.07.15 20:10

Нещо не ме разбра. Ни най-малко не смятам, че Ошо не е интелигентен. Хехе - напротив! Смятам, че е изключително интелигентен, освен това явно и обаятелен, и чаровен, и харизматичен. За Кастанеда, тези, които са го виждали също казват подобни неща. С този материал исках да покажа и да наблегна, че култът към коя да е личност си има определени особености и обратна страна, както и самата ичност. А какви изводи ще си направи всеки си е негова лична работа. Аз акъл в нечия глава няма да слагам, че ще вземе да прелее и стана страшно.

Редактирано от L.L. на 30.07.15 20:11.

Автор Exaybachay (хедонист)
Публикувано30.07.15 20:59

Който си е търсил култ и това е намерил при Ошо - да беше търсил друго, друго щеше да намери, кой му е виновен на надрусаното хипи с разкопчани гащи, че акъла му не стигал, как да си направи кефа и без Ошо .....

п.п. ..... ееее - ма по- лесно е да си намерим оправдание, по- удобно е някак, не е Той, а Ошо. К - нема грижи, Ошо, ако наистина е изключително интелигентен, ще му е през дедовия.

п.п. 2 инак, не че и мен не ме ловят дяволите, задето все така се случва, че изпитвам симпатии към онези, с които именно би си струвало да влеза в опониране - ако намеря някой, който може, ала не ми се нрави, ще ти се обадя Знае ли се от къде ще видиш, че въпросът не е в Ошо, че той е вторичен в цялата тази работа и да спреш да се занимаваш с него, щом не ти допада.

Тема Re: Обратната страна на култовите обществанови [re: Exaybachay]  
Автор L.L. (гхрх)
Публикувано30.07.15 21:49

Ощо ми е леко безразличен, а Кастанеда, като личност - доста антипатичен.

Щом сме тръгнали да си мерим симпатиите. Това не ми пречи да се вдъхновявам от книгите им, да намирам мъдрост в тях или подтик за действие. Откровено ми е противно култовото отношение, обаче. На теб може и да ти харесва, знам ли? Твое право си е. Въпрос на вкус - казало зайчето и си облизало мустаците.

Редактирано от L.L. на 30.07.15 21:50.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.