|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
Тема
|
смисълът на живота
|
|
Автор |
jeevess () |
Публикувано | 07.01.13 07:39 |
|
Веднагически пускам първата невероятно смислена тема, защото, може да не подозирате, но и аз досега се стисках (които са на прага на просветлението, да я четат с особено внимание)
Според вас, там, където тухлата се допира до друга тухла, може ли да влезе още една тухла?
Този въпрос от нова година насам не спира да ме човърка. Усещам, че има някакъв много екзистенциален, много фундаментален и съществен отговор, който ще ми разкрие велика тайна.
| |
Тема
|
Re: смисълът на живота
[re: jeevess]
|
|
Автор |
mo32® (Naan_kadavul) |
Публикувано | 07.01.13 09:00 |
|
Усещам елемент на негодувание срещу мнозинството, което насила те вкара у ВИПа, като не се съобрази с личното ти желание. No more лигутии! Не ги е срам!
Редактирано от aмпapo на 07.01.13 09:53.
| |
Тема
|
[re: mo32®]
|
|
Автор |
jeevess () |
Публикувано | 07.01.13 09:45 |
|
за тухлите кво ще кажеш?
| |
|
The ships hung in the sky in much the same way that bricks don't.
| |
|
Да, бях забравила за тези кораби. Тръпки ме побиват.
| |
Тема
|
[re: jeevess]
|
|
Автор |
mo32® (Naan_kadavul) |
Публикувано | 07.01.13 10:27 |
|
Класическо отклоняване с въпрос.
Както много пъти съм казвал, ние сме просто устроени същества и зад многобройните ни сложни претенции, прозират съвсем основни инстинкти, емоции и мотиви.
В тая връзка, добре е човек да ги осъзнава. Това знание му дава нещо като карта, която прави реакциите познати. Не ги предотвратява, но поне не изглеждат нелогични и психологическите защити не са толкова дебели.
През това време ни оставя да събираме/преразпределяме енергия, която като се натрупа над една критична маса, от самосебе си премахва дадени мотиви, емоции, дори и инстинкти, които са малко по-натам.
Отговорът за това защо нещо не работи е, че човек няма нужната енергия/сила, за да го задвижи. Практиките не са нищо друго, освен различни начини за набавяне на нужната енергия. Отскоро има как да наблюдавам и запушвания на енергията при различни хора, в това число и чисто механични начини за отпушване, та работата си е сериозна. Направо се вижда, как блокирането на енергията изкривява тялото, раздува органи, скъсява сухожилия и т.н. и направо си е страшно, човек като се замисли на какви безумия подлагаме тялото си!
От друга страна, виждам и как след няколко месеца редовни занимания, човек може да подобри положението, не говоря за духовност въобще, а за здраве и физика. С това обаче енергията се отблокира и като тече свободно, изведнъж се оказва, че емоции като гняв, страх и прочие, намаляват. И всичко това само с работа на физическо ниво, без никакви "духовни практики".
[re: mo32®]
|
|
Автор |
jeevess () |
Публикувано | 07.01.13 10:43 |
|
Тази тема с тухлите очевидно не само за мен е трудна.
иначе тез работи, дето ги разправяш, са си така, да. Съгласна съм с казаното.
| |
|
Според вас, там, където тухлата се допира до друга тухла, може ли да влезе още една тухла?
Според мен, не може да влезе. Защо мислиш, че може?
| |
|
Хммм... аз също мисля, че не може. Поне здравият разум това ми казва, но защо така се съмнявам в отговора си.
Благодаря ти, че ми отговори по същество.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | (покажи всички)
|
|
|