Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:48 07.07.25 
Религия и мистика
   >> Кастанеда
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема Някой успял ли е  
Автор ЦУП ()
Публикувано15.02.10 15:25

след толкова години практикуване , не само тансенгрити и прегледа , ами въобще по стъпките на Кастанеда- да види доброто и лошото място в една затъмнена стая първо, а после и в ежедневието..

Всеки да сподели, но моля без измислици

Тема Re: Някой успял ли енови [re: ЦУП]  
Автор Eholincho (Lyrical)
Публикувано15.02.10 21:12

Да, намирал съм такива места, но не с характерните цветове, а само по усещанията. Някога в казармата, намерих добро място, до един храст. Свит под храста, изглеждах глупаво и смешно, но се чуствах толкова добре. Ходех само по тъмно. Скоро пак си търсих място на работата ми, но не намерих. Не съм постоянствал много обаче. Научих се да усещам местата, когато се научих да разделям света, всяко око да гледа за себе си.

Човек се учи.

Тема Re: Някой успял ли енови [re: Eholincho]  
Автор ЦУП ()
Публикувано15.02.10 21:17

не е ли било плод на самонастройка... чел си описаното от кастанеда и после дори несъзнателно си напаснал някои уж усещания...

Аз със дни съм се въргалял по пода и по земята вечерно време - ама така и нищо не открих- говоря като ясно обособени светлинни петна в периферията на зрението

Автор Eholincho (Lyrical)
Публикувано15.02.10 21:30

Ясно се различава усещането. Няма как да си предубеден, защото не знаеш, къде да се чувстваш добре и къде зле. А и като постоиш малко и се усеща какво е. По метода на Карлос обаче нямам успех. Цветове не виждам. Интересно е, че мястото може да се определи от разстояние, като се разфокусира погледа.

Човек се учи.

Автор дъждът (шутка)
Публикувано15.02.10 23:11

днес към обяд точно за тoя трик с "доброто"и "лошото" място се бях присетила. търкалях се и се пулих като добитък доста време - и нищо. и друг път съм се занимавала - нито усещания, нито цветове. не мога да хвана такива промени и тва е.

виждала съм други неща. такива неща, които по принцип ги няма там. от тези, които се появяват едновременно като визуална постановка и като усещане с корема. мъ като не зная и аз кво, аджаба, виждам - как да го броя за виждане.

_

Because I choose to.

Автор L.L. (химера)
Публикувано15.02.10 23:36

"По стъпките на Кастанеда" не вървя, защото не съм мъж. Женският подход е толкова различен, че няма накъде и ако жена тръгне да повтаря "стъпките на Кастанеда" или още по-зле - да слуша и да се води по нечия мъжка гледна точка за това как трябва да изглежда подходът й към учението на толтеките, то по-добре да стане Свидетел на Йехова. Или католичка, егати....

Иначе, ако питаш за нещо, което повече си схожда с разказите на Флоринда Донер-Грау ... но ти все едно не питаш това.

Редактирано от L.L. на 15.02.10 23:48.

Тема Re: Някой успял ли енови [re: L.L.]  
Автор ЦУП ()
Публикувано16.02.10 12:31

женската система има само някои различия от мъжката система..
Но като цяло се вижда единен подход...
Аз под Кастанеда- имам предвид следването на системата оставена и описана от него...
Виждал съм и живи примери които от 15 години практикуват 1:1 това което и той е правел, включая и тансенгритито, че даже за спомнянето си бяха сковали дървени шкафове сандъци...
И ако си мислите че вече могат да се телепортират или както Вълкът предложи- със сънуваното си тяло да напишат 2 реда --
нещата се нямам думи... до под кривата круша... И губене на време...
всичко това показва , че нещо в тая система е сбъркано или въобще не е никаква система...Не може дългогодишно с нещо да работиш и забележи- самия основоположник както и групата около него също да нямат резултати... А един трагичен и безславен край... И една фондация която продължава да прави пари...

Автор jeevess ()
Публикувано16.02.10 12:40

Християнството го практикуват от малко повечко време и резултатите пак са същите... но не винаги, не винаги...

Автор Xaнa. (време е )
Публикувано16.02.10 13:45

И ако си мислите че вече могат да се телепортират или както Вълкът предложи- със сънуваното си тяло да напишат 2 реда --
нещата се нямам думи... до под кривата круша... И губене на време...
всичко това показва , че нещо в тая система е сбъркано или въобще не е никаква система...Не може дългогодишно с нещо да работиш и забележи- самия основоположник както и групата около него също да нямат резултати...

нещата са обречени щом се правят заради някакви резултати. като посочените.

Човек върви по пътя на воина заради красотата на самия път.
И дори и това не е негов избор.

Който върви по пътя заради букетчетата чудеса които може да си набере, обикновено се брои доброволец, а знаем за тях как се пукат.

* * *
Докато плюеш околните, все ще те мъчи жажда

Тема Re: Някой успял ли енови [re: L.L.]  
Автор Xaнa. (време е )
Публикувано16.02.10 13:57

тоз въпрос мъжете много много не обичат да го разискват.

Веднъж попитах защо жените не скачат в пропасти, някой ми каза че било казано че жените щото имали цикъл всеки месец.
Разбираш ли колко им е ясно?
Трябваше да попитам защо тогава мъжете не скачат всеки месец в пропасти, ама това щеше да им дойде в повече.

тоз въпрос отваря пропаст от недоумение и неразбиране, и понеже е много абсурден съотнесен към написаното в книгите, се предпочита изобщо да не му се обръща внимание.

Та когато някой (мъж!!!) ти отговори смислено на тоз въпрос, понеже за него нищо не е казано в книгите, обади ми се да не го изтърва.

...и до утре да им повтаряш колко е различно, все едно бяла стена несъществуваща е пред тях. Просто трябва да ти повярват, пък те тва най го не могат.

* * *
Докато плюеш околните, все ще те мъчи жажда

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.