Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:28 07.07.25 
Религия и мистика
   >> Кастанеда
*Кратък преглед

Тема Нормалностнови  
Автор aмпapo ()
Публикувано07.02.10 16:46

Колко "нормални" хора срещате?

Напоследък ми се струва че след като минат определена възраст, хората работят усилено върху затвърждаването на лично определен набор от "побърканости".

Тема Re: Нормалностнови [re: aмпapo]  
Автор дъждът (шутка)
Публикувано07.02.10 18:14

псулютно вярно.

изрази от типа "не ма гледай ти мене, аз съм изтрещял отвъд всякаква надежда" служат на възрастните за оправдание и им помагат да спят спокойно.

туй е тъй, поради щото, докато растем ни набиват в тиквите, че нормалните хора никога не се занимават с неща, които за обществото са безцелни и безсмислени (това, разбира се, е привилегия на лудите). и когато на човек му писне да крачи в тесния шаблон и кривне, сам, без да се замисля, се самоопределя като "трещялка". докато децата правят далеч повече и по-луди неща, без даже да има хрумне да търсят обяснение или причини.

-

Because I choose to.

Автор Xaнa. (време е )
Публикувано07.02.10 18:17

то по принцип ако не се полагат специални усилия, с времето нещата само се бетонират и задълбочават, а не се променят. Поне не без катаклизми.
Ако някой си е зъл като млад с времето става още по-зъл. Ако пък е заядлив, става още по.

аз забелязвам нещо друго- една особена категория млади хора на около да кажем 30-35 години, които са с манталитета вече на пенсионери. Забелязвам много рязко стесняване на широкия кръгозор който са имали примерно преди 10 години.

* * *
Докато плюеш околните, все ще те мъчи жажда

Тема Re: Нормалностнови [re: Xaнa.]  
Автор aмпapo ()
Публикувано07.02.10 18:27

светът е пълен с луди. накъдето и да погледнеш.. дори и когато изглеждат нормални, опознаеш ли ги по-отблизо и побърканостите им изплуват наяве. и лъжат.. майката си трака. всеки се прави на голяма работа (не, не е само българска черта)

при по-младите обаче нещата не някак си толкова вкаменени. почнеш ли да комуникираш с 40+ годишни обаче (понякога и по-млади, точно както си забелязала, Хана) и изплуват най-разнообразни патологии. примери в нашио клуб колкото искаш..

може би защото по дефолт май не харесвам особено хора

Автор Xaнa. (време е )
Публикувано07.02.10 19:16

много неща ми идват наум от този ти постинг

не го намирам за нещо ненормално. Хората (повечето хора) преследват някакви мета-цели, които по един или друг начин се сгромолясват. проблема е че като нещо е било приоритет 10 години и изведнъж се окаже че не е толно това дето си го гонил,или пък вземе че изчезне...ами както се казва с клише ама вярно, просто е криза на ценностите.

в България е по-зле точно с по-млаздите поради тези причини- сгрешени приоритети и цели. Медии, ТВ, реклами, "хай"-общество, "звезди" - всичко това оказа много много страшно влияние на тези които през 1989 бяха на около 10 години и сега са вече на 30.

поколението 40+ тук при нас е в по-облагодетелствано положение, те трябваше през последните 20 години да се борят с трудности и да намират начин да оцеляват, живееха в криза и вече бяха големи някой да ги храни.
Борбата ги научи на някои неща, а също не им даде възможност да се бетонират.

то и аз съм интровертен тип, ама се налага да живея сред хора

* * *
Докато плюеш околните, все ще те мъчи жажда

Автор L.L. (химера)
Публикувано07.02.10 22:39

Мани, не питай...

Автор _xXx_ ()
Публикувано08.02.10 08:42

кой е нормален ти ли?

Тема Re: Нормалност [re: aмпapo]  
Автор Arsonn (tyrsesht)
Публикувано08.02.10 10:14

Хубава тема, факт обаче е, че определение за нормалност не съществува. Та нормален ще рече, човек, който се държи като повечето хора. Е аз кат знам нивото на масата, се гордея с факта, че съм различен от повечето хора-съответно напълно луд.

Leben und leben lassen !

Тема Re: Нормалностнови [re: _xXx_]  
Автор aмпapo ()
Публикувано11.02.10 06:40

определено

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.