|
Тема
|
Нормалност
|
|
Автор |
aмпapo () |
Публикувано | 07.02.10 16:46 |
|
Колко "нормални" хора срещате?
Напоследък ми се струва че след като минат определена възраст, хората работят усилено върху затвърждаването на лично определен набор от "побърканости".
| |
|
псулютно вярно.
изрази от типа "не ма гледай ти мене, аз съм изтрещял отвъд всякаква надежда" служат на възрастните за оправдание и им помагат да спят спокойно.
туй е тъй, поради щото, докато растем ни набиват в тиквите, че нормалните хора никога не се занимават с неща, които за обществото са безцелни и безсмислени (това, разбира се, е привилегия на лудите). и когато на човек му писне да крачи в тесния шаблон и кривне, сам, без да се замисля, се самоопределя като "трещялка". докато децата правят далеч повече и по-луди неща, без даже да има хрумне да търсят обяснение или причини.
-
Because I choose to.
| |
Тема
|
Re: Нормалност
[re: aмпapo]
|
|
Автор |
Xaнa. (време е ) |
Публикувано | 07.02.10 18:17 |
|
то по принцип ако не се полагат специални усилия, с времето нещата само се бетонират и задълбочават, а не се променят. Поне не без катаклизми.
Ако някой си е зъл като млад с времето става още по-зъл. Ако пък е заядлив, става още по.
аз забелязвам нещо друго- една особена категория млади хора на около да кажем 30-35 години, които са с манталитета вече на пенсионери. Забелязвам много рязко стесняване на широкия кръгозор който са имали примерно преди 10 години.
* * *
Докато плюеш околните, все ще те мъчи жажда
| |
|
светът е пълен с луди. накъдето и да погледнеш.. дори и когато изглеждат нормални, опознаеш ли ги по-отблизо и побърканостите им изплуват наяве. и лъжат.. майката си трака. всеки се прави на голяма работа (не, не е само българска черта)
при по-младите обаче нещата не някак си толкова вкаменени. почнеш ли да комуникираш с 40+ годишни обаче (понякога и по-млади, точно както си забелязала, Хана) и изплуват най-разнообразни патологии. примери в нашио клуб колкото искаш..
може би защото по дефолт май не харесвам особено хора
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Xaнa. (време е ) |
Публикувано | 07.02.10 19:16 |
|
много неща ми идват наум от този ти постинг
не го намирам за нещо ненормално. Хората (повечето хора) преследват някакви мета-цели, които по един или друг начин се сгромолясват. проблема е че като нещо е било приоритет 10 години и изведнъж се окаже че не е толно това дето си го гонил,или пък вземе че изчезне...ами както се казва с клише ама вярно, просто е криза на ценностите.
в България е по-зле точно с по-млаздите поради тези причини- сгрешени приоритети и цели. Медии, ТВ, реклами, "хай"-общество, "звезди" - всичко това оказа много много страшно влияние на тези които през 1989 бяха на около 10 години и сега са вече на 30.
поколението 40+ тук при нас е в по-облагодетелствано положение, те трябваше през последните 20 години да се борят с трудности и да намират начин да оцеляват, живееха в криза и вече бяха големи някой да ги храни.
Борбата ги научи на някои неща, а също не им даде възможност да се бетонират.
то и аз съм интровертен тип, ама се налага да живея сред хора
* * *
Докато плюеш околните, все ще те мъчи жажда
| |
Тема
|
|
|
Автор |
L.L. (химера) |
Публикувано | 07.02.10 22:39 |
|
Мани, не питай...
| |
|
кой е нормален ти ли?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Arsonn (tyrsesht) |
Публикувано | 08.02.10 10:14 |
|
Хубава тема, факт обаче е, че определение за нормалност не съществува. Та нормален ще рече, човек, който се държи като повечето хора. Е аз кат знам нивото на масата, се гордея с факта, че съм различен от повечето хора-съответно напълно луд.
Leben und leben lassen !
| |
|
определено
| |
|
|
|
|