Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:54 07.07.25 
Религия и мистика
   >> Кастанеда
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Вътрешно знаниенови  
Автор Eholincho (Lyrical)
Публикувано14.01.10 21:59

Здравейте,

В изкуството за съзнанието, Кастанеда обяснява за толтеките ясновидци и за времето, по което били завладяни от други индианци. Споменава, че нашествениците повтаряли практиките на толтеките, но не постигали успех защото им липсвало вътрешното знание на ясновидците. Вътрешното знание определя, като получено в друга позиция на събирателната точка и възстановено чрез спомняне.
Питам се как ние, учейки без нагуал ще се сдобием с вътрешно знание?!

Човек се учи.

Тема Re: Вътрешно знаниенови [re: Eholincho]  
Автор M.M. (кхмер)
Публикувано14.01.10 22:21

Араня е писал завъртяни и противоречиви неща щипани от тук от там и ги е приписал уж на някакви си толтеки. После самият той чрез литературния герой дон Хуан предефинира и толтеките. Това вече не са някакви племена индианци имали някаква държава и после покорени от други индианци ами някакви си "хора на знанието". Истината е много проста. ако тия толтеки са били хора на някакво си знание то те не биха били покорени от другите индиянци. Които пък после били поробени от 100-тина испански свинари. Ето колко им е струвало цялото "знание". Разбира се не можем да не отречем календари, пирамиди и т.н. но това е на равнище от преди новата ера в Европа.Колкото до митичния"нагуал" той на себе си не можа да помогне нито на най-близките си сподвижници. Така, че се радвай, че някой мошенник като него и самообявил се за "нагуал" не използва твоята наивна вяра

Нали знаеш-ако ги нямаше баламите тарикатите щяха да измрат сами

Автор L.L. (химера)
Публикувано14.01.10 22:35

Според мен не сме на етап учене, че да се блъскаме над този въпрос. Още сме на етап "разчистване на място за учене". А като е разчистено достатъчно място и неистово ни се учи просто и всичко друго изчезне, все ще се намери кой да ни учи.

Тема Re: Вътрешно знаниенови [re: L.L.]  
Автор M.M. (кхмер)
Публикувано14.01.10 22:38

Той "нагуалът" ваш не беше ли за 10 години ем разчистен ем напълнен и скачаше без проблеми в пропасти без парашут?

Тема Re: Вътрешно знаниенови [re: M.M.]  
Публикувано14.01.10 22:42

Виж пич, да кажем, че си прав. Кастанеда е измислил всичко. Мошенникът Кастанеда е измислил всичко. Прочетох те! Биеш на интелигентен човек. Знаеш ли, че искам да вярвам в тази заблуда, най-съзнателно съм направил този избор. Живея в район където няма други като мен. Никой не ми влияе, едно време се опитвах да влияя, още се хващам на моменти да го правя но с времето научих значението на думата толерантност. Харесва ми да вярвам в тази заблуда и това е единственната смислена идея заради която си струва моя живот. Със заниманията си не преча на никого и не желая да променям никого. Ако знаеш какво е толерантност, не го прави и ти. В противен случай го играеш дребен тиранин и ще те приемам както повечето тук- дразнител, с който трябва да се справям.
Направих ли се да бъда ясен?

Човек се учи.

Автор M.M. (кхмер)
Публикувано14.01.10 22:51

Гледай как си противоречиш? "Ако пич не направиш каквото искам тоест да не ми говориш, че този в когото вярвам е един мошенник щото аз съм си избрал да вярвам в мошенници то ще престана да бъда нормален и ще те нападна като другите религиозни дегенерати щото ти ще станеш за мене дребен тиран". Е те това е е апотеоз на толерантността която прокламира толкова пъти. Разбира се мошенника Араня няма толкова акъл да измисли всичко. Много е краднал от други религии но цялостната компилация си е негово дело. Макар и да е правена в крачка -тоест променяна в движение. Поразения религиозен мозък обаче това не го вижда. Както мозъка на мо32 не вижда как самия Араня в първите си книги казва, че да се нарече "дон Хуан" шаман е кощунство пък после в последните си книги накара ченето на мо32 да се разкачи с тия "шамани от древно мексико". Ако си наистина толерантен и наистина вярваш на тия глупости нима аз мога да те разколебая?

Като как? Ето тебе не те разколебава, че самия Араня е умрял от рак и е бил болен от диабет, а Клиъргрийн говори за възнесение "като дон Хуан" та ще те разколебая аз? Не ме разсмивай -ти си бетон

Редактирано от M.M. на 14.01.10 22:53.

Публикувано14.01.10 23:07

Ти си като бот. Не разбираш ли, че не искам да те променям, сигурно има и много теми по които бихме дискутирали успешно, но е нужно да имаме някаква основа, с която и двамата да сме съгласни и от която да тръгнем. По отношение на Кастанеда, сме на едно мнение само за името му. И ето пиша по един въпрос, който ме вълнува и ти се включваш, за да ми кажеш какво- че Кастанеда е мошенник. Трябва да си признаеш, че опитах да общувам с теб нормално. Как не знаеш какво е толерантност, толкова хора я практикуват без да я разбират...

Човек се учи.

Автор M.M. (кхмер)
Публикувано14.01.10 23:13

Религиозния бот си ти. Никой никъде не е казал, че трябва да стигаме до съгласие. Нито при "тръгването" нито при "стигането". Аз предложих "обща база". Единствената истинска. Експеримента. Религиозните ботове се разбягаха с надеждата евентуално след 300-400 години да задобреят та да осъществим експеримента.

Публикувано14.01.10 23:19

За експеримента съм навит. Когато успея първо на теб ще покажа.

Да те питам, преди си вярвал в заблудата, можеш ли да се опиташ да ми отговориш на въпроса дето го поставих в тази тема. Толкова се надявах да поговоря с някой...

Човек се учи.

Автор M.M. (кхмер)
Публикувано14.01.10 23:22

Така кажи бе веднага щи отговоря. Не са владели виждането завоевателите или безмълвното познание. това е вътрешното знание което не може да се предаде

Аре сега и ти бъди добър и кажи нещо от "учението" по което да изградим експеримент който да го можеш щото това ако никога го не можеш няма да имаме никога обща база

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.