|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Кастанедианството -поредната секта
|
|
Автор |
M.M. (кхмер) |
Публикувано | 22.12.09 20:20 |
|
Жалка секта в която след известно "практикуване" човека губи човешкия си облик и се превръща в едно жалко подобие на човек в пряк разрез с прокламираната "нравственост и доброта" на така наречените нови магьосници. Особенно се нервират от сектантско-религиозното си битие и за това трият подобни теми
| |
Тема
|
Re: Кастанедианството -поредната секта
[re: M.M.]
|
|
Автор |
Xaнa. (време е ) |
Публикувано | 23.12.09 07:55 |
|
Баланса е доста тънък поради разбирането на т.н. безжалостност.
все пак не смятам че е както казваш и обобщаваш
-Вы кто?
-Добрая фея
-А почему с топором?
-Настроение что-то не очень...
| |
Тема
|
[re: Xaнa.]
|
|
Автор |
M.M. (кхмер) |
Публикувано | 23.12.09 12:30 |
|
Къв баланс бе скъпа? Ти гледаш вътре от сектантската система която винаги си намира оправдание за безумието и престъпленията. Имаме един пропаднал тип който в края на живота си живее изключително в разрез със собствените си прокламирани убеждения, типичен сектант-гуру.Как съммогъл над 10 години да вярвам като идиот на тия глупости не знам. Под маската на някакви практики се създават човешки уроди и им се размиват понятията за добро и зло. Така нареченето прикриване е едно оправдание за най-идиотско държане и действие. Радвам се, че никога не осъщесвих реален контакт с вас понеже както бях повярвал на тия идиотии сигурно щях да се идиотизирам окончателно и безвъзвратно. Кастанеда е лъжец, а последователите му мого мотивирани сектанти за още 5 милиарда години живот.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ПЪTниk (оня) |
Публикувано | 23.12.09 13:46 |
|
Не само не можем да дадем точно определение на безжалостен, ами и на жестокост?
Кастанеда ще учим, от детската градина направо в института...
Крайъгълният камък който отхвърлят зидарите... е препънката и на Кастанеда.
| |
Тема
|
[re: Xaнa.]
|
|
Автор |
ПЪTниk (оня) |
Публикувано | 23.12.09 13:48 |
|
Безжалостен , но не жесток е точното определение от Кастанеда, това е баланса.
| |
Тема
|
[re: ПЪTниk]
|
|
Автор |
M.M. (кхмер) |
Публикувано | 23.12.09 13:53 |
|
Кастанеда е мошенник бе пич. Като еврейчето Йешуа, като ония идиоти които се самозапалиха в Уейко, като всеки религиозен водач. А ти както и всички религиозни по някакви причини си повярвал в нещо което го няма. Виждане, втори внимния, практики ала бала. И накрая един човек умрял от рак и самоубилите се някъде сподвижнички за да изглежда, че са изчезнали.
Всяка религиозна система епротиворечива. Във всяка противоречива система можеш да докажеш и нещото и неговата противоположност. Ква е тая безжалостност без жестокост? Като как го виждаш? Ти агонизираш на шосето аз минавам и безжалостно отминавам и не съм жесток щото не аз съм причината ти да издъхваш. Даже съм и лукав щото не се обаждам в бърза помнощ и търпелив щото наблюдавам час и половина как агонизираш. И накрая ям един марципан за да стана и благ. Всичко това са едни противоречия на чиято база всичко може да се изведе.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
M.M. (кхмер) |
Публикувано | 23.12.09 13:56 |
|
Как да не можем? Жестокост е когато правиш така, че някой да го боли и да страда, това ти е цел.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ПЪTниk (оня) |
Публикувано | 23.12.09 14:00 |
|
"Кастанеда е мошенник бе пич. "
Аз пък трябва да съм глупак за да не мога да използвам тази ситуация, а само да я констатирам и разбирам.
На това учи този мошенник!
Иначе как и откъде?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
M.M. (кхмер) |
Публикувано | 23.12.09 14:03 |
|
Кво използваш на тая ситуация?Де кажи кво?Да ти одера кожата ли трябва за да "използвам" , че ти умираш? Кастанеда на нищо не учи. Той е сектант който умира от рак, а най-близките му сподвижнички се самоубиват. Телата им не са намерение но това на"синия скаут" е. Няква осиновена сервитьорка която е чукал.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Arsonn (tyrsesht) |
Публикувано | 23.12.09 14:45 |
|
Човече, кво ти пука, кой къв е ??? Ти отговаряш само за себе си !!! Ама щом те пали, начи и ти някъде шмекеруваш, само тря си намериш къде. Мошеник не мошеник, аз за себе си съм намерил неща в книгите му, които са ми били полезни, за което му благодаря. Друго от него не съм видял ни лошо ни добро, та по тоз повод не моооо да подпаля кат теб. А в крайна сметка всяко учение в един момент се отдървя и спира да работи, не щот е лошо ами хората се променят и ако учението не върви с хората, просто става непотребно - то е замръзнало във времето посредством думите с които е предадено. А нищо което не се движи не може да е актуално. Както казват китайците, няма как да пресечеш 2 пъти една и съща река
Leben und leben lassen !
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|