Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:43 06.07.25 
Религия и мистика
   >> Кастанеда
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Как възнамеряваме смърттанови  
Автор пишлeмeнт ()
Публикувано05.07.09 21:26

Здравейте нов съм в този форум и след дълго колебание реших да пусна тази тема.Известно е,че човек нямаше да умира ако не възнамерява почти от раждането си смъртта.Явно това става несъзнателно.Разбира се той смъртта не може да възнамери директно понеже тя си е възнамерена от Орела.Но той може да възнамери дали да отвори пролуката и смъртта да го деструктуралкизира.Та как точно става възнамеряването на отварянето на пролуката?Който не е виждащ трябва да търси еквивалент в материалния свят.Там смъртта се причинява в общия случай от спирането на функционирането на тялото като частни са силна механична повреда дали причинена от механичен или друг удар или болест е без значение.

Тема Re: Как възнамеряваме смърттанови [re: пишлeмeнт]  
Автор БoянГeнoв (ентусиаст)
Публикувано26.07.09 23:54

Не съм сигурен дали изощко човек възнамерява смъртта съзнателно или несъзнателно. Доколкото си спомням върху човека действат сили, които Кастанеда (пък мисля, че и магьосниците изобщо) виждат под формата на огнени кълба или топки (извинявам се предварително, че не си спомням точно), които въздейъстват върху тази пролука, докато накрая отворят сияйното яйце и понесат осъзнаването към Орела, който го папка

. "Наемателя" беше успял изобщо да си затвори пролуката, въпреки, че се нуждае от енергията, която нагуалите от линията на Кастанеда можели да му заделят, но според дон Хуан той изпаднал в една патова ситуация, от която нямало излизане и, която била безмислена, за новите ясновидци, които се стремят към свободата.

Тема Re: Как възнамеряваме смърттанови [re: пишлeмeнт]  
Автор Kaily (непостижима)
Публикувано27.07.09 11:03

Не съм наясно дали смъртта се възнамерява, но продължителността на живота със сигурност се възнамерява.
Още от бебешка възраст се набива в подсъзнанието на детето с думи и примери. Човек умира около 70-80 години, защото масата прави така. Човек остарява около 50-60, защото масата прави така.

Ошо разказваше как известен автор, ма не му помня името, като поостарял и започнал да ходи по гробищата на селата и да чете по гробовете. Търсел село, в което хората умирали най-възрастни, за да се установи там.
Защото очевидно в това село масовата нагласа, колективният егрегор бих казала аз, е настроен към по-късна смърт.

Тема Re: Как възнамеряваме смърттанови [re: Kaily]  
Автор дъждът (мирррно!)
Публикувано27.07.09 17:50

и аз вярвах в такива глупости по едно време. после почнах да се чудя кой набива в главата на копривата, че наесен ще изсъхне.

настройката на колективния егрегор към по-ранна или по-късна смърт се базира на колективното споделяне на фамилни имена, т.е. гени. докато не се изнамери начин да си променяме съзнателно и целенасочено генната конфигурация, почти сигурно е, че ще живеем толкова, колкото е средната продължителност на живота на хората, живеещи из родните места на мама и тати. ако ще да се качим и на луната.

Тема Re: Как възнамеряваме смърттанови [re: дъждът]  
Публикувано27.07.09 18:22

Ми не е лошо да прочетеш до колко години всъщност ни позволяват да живеем гените ни.

Не впрягай състезателен кон да мъкне каруцата със сено

Автор дъждът (мирррно!)
Публикувано27.07.09 18:43

съсем пък няма да е зле като говориш за гени, да имаш предвид всички такива. щото освен тея, на които е записана възможната продължителност на живота, има и едни други, които отразяват вероятната такава. става въпрос за онези, които носят предразположеност към най-различни дефекти в машинарията и се нанасят в графата "допустима грешка". пък има и едни трети, дето имат собствено мнение по всички въпроси и на които често им хрумват най-безобразни идеи.

наложително е да се гледа цялата картинка, не само синьото небе и зелените листа. избирателното събиране на информация е много вълнуващо, но няма никаква практическа стойност.

Публикувано27.07.09 19:02

наложително е да се гледа цялата картинка, не само синьото небе и зелените листа. избирателното събиране на информация е много вълнуващо, но няма никаква практическа стойност.

Е да де.
И аз точно това казвам.
та как ще вържеш седемте тела на човека и по-специално от хилядолетия работещата китайска медицина, която лекува тънките тела, които пък лекували физическото?
Или сефте чуваш, че източната медицина твърди, че всичко първо се проявява във фините тела.

Автор дъждът (мирррно!)
Публикувано27.07.09 20:37

чувала съм и съм виждала куп хора, които са се излекували от най-различни неща по най-странни и причудливи методи. ма никога не съм чувала въпросната китайска медицина (или каквато и да е друга практика) да е излекувала някого от смърт.

износването на тъканите и физическата смърт са вързани едно за друго като футболни фенове в районното и не виждам как можеш да излекуваш едното без да пипаш другото. и двете са следствие от употреба на тялото - ако имаш тяло, значи го хабиш. сега повече от всякога, с оглед на сметището, в което живеем всички. да, живеем по-дълго от преди, ограничавайки влиянието на това сметище с помощта на трети тип синтетични боклуци.

нищо в тоя свят не е толкоз просто. туй го знаят и китайците

Публикувано27.07.09 21:07

Ти помниш ли за какво си говорехме последно?
Иде краят на света, моме, нема време се засилсваме в старите бръщолевения.
А върни се назад и прочети за какво говоря. Не за ненастъпването на смъртта, а за отлагането и.

Изобщо мислиш ли и замисляш ли се? Да си чела Балзак примерно или само на дон Хуан налиташ? Ми то и он е бил учен човек, макар и прост индианец, срамота.

Описвайки времета и нравите на тогавашното общество той пише и за една мадама, която на 30 години правела все още секс, о ужасТ! Такава почтена и достолепна възраст.
Тогава на 30 са били вече отвъд критическата, сега още не са се сетили да раждат деца.
Това да те навежда на некои саображения?

Тина Търнър, Шер на колко години са?
Мадона на 50 като как ти изглежда?
Само преди 15-ина години жените на 50 беха като балзаковите героини на 30.

Тема Re: Как възнамеряваме смъртта [re: Kaily]  
Автор дъждът (мирррно!)
Публикувано27.07.09 23:21

майко лелеее, не бе край на света, не бе шарено гърне. аман и байгън и сичко...

не вдявам що се вдига такава пушилка около тоя край на света. големи дзвЪнци, че щяла да се сгромоляса от небето няква си змия, пък била тя и с пера, хобот или копита, дето щяла да ни види сметката. горканчовци ний – перлите на мирозданието, дето ша си заминем млади и зелени, без шанс да си разгърнем божествения потенциал... с изключение, разбира се, на тея, дето са слушкали – за тях ша долетят белите гарги, пардон – пуйки, искам да кажа – патки и ша ги отнесат на горната земя да живеят дълго и щастливо... блях че латиносериали...

краят на един свят е начало на друг. пък и да ти кажа честно, тая тема слабо ме вълнува. ще се оправям с големия свършек като и ако дойде. ко ще и да е сигурно, че ще се свърши, то не е сигурно, че аз ще дочакам да видя как ще стане.

по повод третия ти абзац – прочети кво ти написах горе за тва, че сега живеем по-дълго (а според някои недомислени твърдения – и по-качествено);

пък по повод Шер, Тина Търнър и Мадона – моля ти са, преосмисли тва, дет го написа. чудно ми е в какъв точно аспект ги приемаш като символи на младост и жизненост, при положение, че и трите горепосочени скуркузъбела са кат от музея на Мадам Тюсо, на един рафт с Майкъл Джексън – произведения на изкуството, отляти от восък, пардон от (полу)жива плът. не ми се рови сега из нета за конкретно инфо относно начина, по който са стигнали до тоя хал, щот всъщност наистина имам по-интересни занимания, от това да чета за нокто- и миглопластика, татуиране на грим, приглаждане на любовни дръжки чрез изсмукване на сланини или присаждане на кожа и косми от нечий гъз на нечий нос.

не че последния тип четиво не е забавно само по себе си

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.