|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема
|
Двата ума или откритието на топлата вода
|
|
Автор |
snakeling () |
Публикувано | 25.03.09 17:30 |
|
И аз открих топлата вода. Имах много ясно преживяване за двата ума. Досега винаги съм приемала това за реалност, но донякъде метафорична-т.е приемала съм че двата ума преливат един в друг , че са нещо като спектър и просто ги наричат два ума за яснота. Примерно в единия край на спектъра са мислите свръзани с гняв, страх, омраза, амбиция, състезания, его....а в другия- на любов, разбиране и т.н.
Сега имах преживяване на задвата ума като отделни устройства-изключваш от едното и се включваш в другото. Това изисква известно намерение и усилие, но не е много трудно.И тогава всички глупости от летаческия ум свързани с ОЦЕНКА отпадат. Спрях да оценявам света, хората и действията им като някакви, а започнах да РАЗБИРАМ и ВИЖДАМ точно какво ги е направило каквито са, какво е довело до тези действия и бях изпълнена със състрадание към тях.
та така...
| |
Тема
|
Re: Двата ума или откритието на топлата вода
[re: snakeling]
|
|
Автор |
searcher (нещо...) |
Публикувано | 25.03.09 18:12 |
|
Congratiulations!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
_xXx_ () |
Публикувано | 25.03.09 18:15 |
|
и още спиране на света му се вика
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Dani () |
Публикувано | 25.03.09 18:38 |
|
Не се заблуждавай само. Така наречените два ума са два тонала и никой от тях не е за изхвърляне. Даже точно този, който го смяташ за летачески, излишен и не знам какъв си обявен от сектата тук за вреден, може да се окаже, че е по важен.
Вместо фойерверки и радост, ще ти трябва по-голяма задълбоченост, за да не се подадеш на усилията нещата да се представят в черно-бяла, вредно и полезно, нужно-излишно светлина.
| |
|
Не знаех, че това е нещо особено. Но сега като се замисля наистина изискваше усилие. Само дето не съм сигурен дали като спреш да съдиш наистина активираш някакъв друг ум! Не ми се видя чак такава революция.
Състрадание ли?
| |
|
.. ми прав си, като спреш да съдиш напълно и състрадание не можеш изпита.
| |
Тема
|
[re: Dani]
|
|
Автор |
snakeling () |
Публикувано | 25.03.09 19:47 |
|
Оф, ти някога ще спреш ли да приказваш глупости?
/пример за съждението ми за теб и изказванията ти базирано на летаческия ум/
Дани, нямах това предвид, не си ме разбрал. Не се мъчи да вакрваш света в рамката на обяснението си за него, въпреки, че не пасва.
/другият ум-тук също има разбиране за това, че си искрено търсещ човек, който е видял неистини в някои неща и се е възмутил от тях и иска да помогне с коментара си на някой, който се е загубил и търси напразно/
| |
Тема
|
[re: _xXx_]
|
|
Автор |
snakeling () |
Публикувано | 25.03.09 19:48 |
|
не мисля, че е спиране на света това
спирането на света е като няма мисли..доколкото аз съм разбрала
какво е спиране на света?какво е определението?
| |
|
Ми..не знам особено ли е или не-просто е необичайно за мен усещане. Не самото преживяване на пълно разбиране на другия и ситуацията, съчетано със състрадание и любов към дугия, а това, че усетих как почти с прещракване се логваш в друго устройство.
Да-състрадание и любов към духа на другия и пълно разбиране за мотивите, опита и намеренията му.
Ако не си изпитал любовта и състраданието на това преживяване, според мен говорим за някакви напълно различни неща.
| |
|
това пък на какво го базира?!
естетсвено, че можеш да изпиташ състрадание към човек или нещо живо без да съдиш
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|