Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:50 14.07.25 
Религия и мистика
   >> Кастанеда
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Борис Сахаров - да вярваш без да вярвашнови  
Авторkoлдyн (Нерегистриран)
Публикувано29.10.07 15:27

Нямай вярвания, системи или теории, които да не се основават на твоя личен опит. За ограничеността на човешкото постижение няма нещо напълно истинно. А тъй като твоят път води към способностите за свръхчовешкото познание, което се осъществява само чрез истината – чрез пряко възприемане на Самадхи – помни, че в този екстаз всичко, за което мечтаеш, става истина.
И затова, в каквото и да вярваш, без да си го проверил чрез личен опит – в състоянието Самадхи ти ще видиш своите богове и своята вяра. Но и като отричаш всичко, ти и в Самадхи ще намериш отрицание, ако не се научиш на обективност.

И така – бъди “чиста дъска”: не вярвай и не приемай нищо, в което не си убеден. Нека това правило ти бъде крайъгълен камък за всичко. Само готовността ти всичко да обосновеш на опита и да се убедиш във всичко, ще ти открие Истината, сиреч – света, какъвто е, а не какъвто си го представяш.
Преди да познаеш Истината, ти трябва да знаеш, че нищо не знаеш. Само така ще станеш всезнаещ.

Тема Re: Борис Сахаров - да вярваш без да вярвашнови [re: koлдyн]  
Автор mo32 (обикновен)
Публикувано29.10.07 15:50

За системата на Кундалини йога и Сахаров, можеш да се обърнеш към хуанджи - модераторът на клуб Йога. Има богат практически опит в Кундалини, а и в Йога като цяло, а Сахаров му е слабост.

Тема Re: Борис Сахаров - да вярваш без да вярвашнови [re: mo32]  
Публикувано29.10.07 15:52

коментирай текста бе всезнайкоооооо

Автор Darth_Vader™ (power)
Публикувано30.10.07 16:22

Сахаров е велик - даже бих казал най-великия йога, защото е единственият, направил мост между източното и западното съзнание!
Та на много места Сахаров казва, че най-важното в пътя на йога са вивека ивайрагя - Да можеш да различаваш илюзорното(фантазиите0 от реалността и безпристрастно да анализираш различията и да не привързваш нито към илюзиите, нито към реалността.

Good is a point of view.And the Jedi point of view is not the only valid one.

Тема Re: Борис Сахаров - да вярваш без да вярвашнови [re: Darth_Vader™]  
Публикувано30.10.07 20:28

руснаците имат много като Сахаров - достатъчно е да спомена Гюрджиев и Успенски
за мене думите на сахаров означават - тъпо е да верваш в нещо без да си го проверил, тъпо е и да го отричаш
да се учиш - това е сам да провериш думите на мъдрите, сам да изминеш пътя

Тема nai-velikite :))) ste vie :)) [re: koлдyн]  
Автор ivko_pivko (непознат )
Публикувано30.10.07 23:59

klub na kastaneda e tova 6e mi dadat ban kat predi ama ko me boli.O veliki daite mi znanie za vsi4ko :))) phahh mali ei i az beh taka ama nqma smi pro4etete ne6to i ve4e ste vseznaikovci koi e nai velikiq i pr a vsu6tnost ni6to ne znaete i ni6to ne razbirate ot napisanoto dokato ne go izpitate ne 4e sam ne6to pove4e ama kato vi slu6a nekoi ..:) mislite si tova onova a tova sa predstavi i te ne suvpadat s ni6to samoto mislene ..:) a tova e nekuv klub na kastaneda vleznah da vida ko ima i saharov toi e yog i tolkoz :) kakto babaji don huan ,henaro si4ki imat 1 cel razli4ni puti6ta metafori ,deistviq i pr :) kolko jalko 4e mn malko hora imat sila da gi 4uqt no ima li zna4enie kato ni6to ne zavisi ot nas :(((

Авторrocтyн (Нерегистриран)
Публикувано31.10.07 18:06

прочети по-внимателно Сахаров и тогава коментирай

Тема Re: Борис Сахаров - да вярваш без да вярвашнови [re: rocтyн]  
Публикувано31.10.07 19:52

ти си ми любимец - не знаеш как е ама не е така - а?

Авторrocтyн (Нерегистриран)
Публикувано31.10.07 20:31

знам, затова ти казвам да не викаш 'хоп', преди да скочиш

Тема Re: Борис Сахаров - да вярваш без да вярвашнови [re: rocтyн]  
Публикувано31.10.07 21:03

епа като знаеш кажи как е
и после кажи 'хоп'

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.