Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:23 17.07.25 
Религия и мистика
   >> Кастанеда
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема места на силатанови  
Авторni (Нерегистриран)
Публикувано17.05.07 20:53

Някой ходил ли е на такива места из България и ако "да" - къде са?

Тема Re: места на силатанови [re: ni]  
Автор ha! (член)
Публикувано17.05.07 21:25

и къде раздават сладолед

Автор Dani (безкраен жест)
Публикувано17.05.07 21:43

Първото масто което бих посочил е близо до Рупите до църквата на баба Ванга. Там някога е имало вулкан, а сега на мястото има малки извори с гореща вода. Баба Ванга много добре го е усетила. За съжаление мястото не се поддържа и всеки ходи къпе се в изворите и си хвърля боклуците. Там съм спал една нощ на палатка и беше си страшничко. Нощта има толкова звуци и е толкова богата на присъствия, че човек с градски усещания става шашнат от богатството на присъствия. Все едно спиш сред духове.

Второто място предполагам е около Рилския Манастир. Там някога в онези места е живял Св. Иван Рилски.

Третото място е това което го откриха на скоро до село Лъки в Родопите. Ех как му казват забравих. Намира се до Мостово. Сега там строят църкви и някои хора ходят и се лекуват, но ми убягва точно сега името. А сетих се - Кръстова гора.

Друго място е манастирът Златна Ливада. Намира се до едно чирпанско село. Мисля се казва Зетьово. Там има един кладенец с вода.

За мен място на силата са също Триградските скали. Имах шанс да бъда там известно време преди години и получих прилив на сили от оня район.

Предполагам че могилата която откриха в Старосел също е място на Силата. Оня район е много специално подбран. Когато отидете там все едно се откъсвате от света и попадате някъде другаде. Там в една от могилите тракийски вождове са се събирали за да вземат важни решения. Знаели са къде да ги вземат, на специални места.

Предполагам Мадарските скали са също място на сила.

Сигурно има още много.

Ела НАМЕРЕНИЕ, промени ВЪЗПРИЯТИЕТО ни, донеси ни ПОЗНАНИЕ да посрещнем НЕПОЗНАТОТО зад хоризонта.

Авторпykнaтa kpaтyнa (Нерегистриран)
Публикувано17.05.07 22:05

Место на силата има под носа Ви.

Т.е. не в устата
Там за обикновения човек е място на слабостта , а в София!!!
Аз се сещам за две:
1. На входа на Борисовата градина /при орлов мост/ има два вековни дъба.
Така и пише на тях "вековно дърво"
Седнете на пейките срещу тях и ги гледайте няколко минути.
Какви чувства ще изпитате?
Възхищение ,Преклонение ит.н.
2.Другото е на входа на Южния парк
Като влизате откъм "витошка" навътре идва момент когато мрамора свършва и започва асфалта.
Спрете за момент и вдигнете погледа си напред и малко нагоре.
Панорамата е спираща дъха.

Особено ранна пролет или есента.

Тема Re: места на силата [re: ni]  
Автор ease ()
Публикувано17.05.07 22:37

Витоша е много силна. Оосбено по-високите части.Като сравнявам България с други държави-САЩ, Канада, Индия, мога да кажа, че е много, много по-силна като ямсто. В България земята има енергия, каквато не съм усетила другаде.Разбира се има възможност да е субективно, защото съм родена в България и моята матрица се храни там...но не мисля.

Авторskitnya (Нерегистриран)
Публикувано17.05.07 23:32

Камен Бряг - до огънчето имаше нещо като естесвен заслон в скалата на около 2 м под платото - хипнотизираща гледка

Авторaмпapo (Нерегистриран)
Публикувано18.05.07 05:52

всичката мара втасала, само местата на силата ни липсват

Тема Re: места на силата [re: ha!]  
Авторaмпapo (Нерегистриран)
Публикувано18.05.07 05:54

яяяя, как ми се причоплиха семки!!!!!!

Тема Re: места на силата [re: aмпapo]  
Автор Allax(podanik) (хухахъ)
Публикувано18.05.07 09:29

В този клуб е започнало да има много приятни дискусий - поздравления на членовете му :)

Аз си мисля, че всяко едно място на това късче земя е място на силата, но не на всеки му действа по такъв начин. Има разбира се и другия момент, в който определени места които наричаме "силни" или енергетизирани не понасят на всички хора или съответно не биват възприемани като такива. Моля поправете ме ако греша, но и в кастанеда се обясняваше такова нещо, а именно че кастанеда трябваше да намери сам за себе си място на силата :)
Веднага на ум ми идва и въпроса как аджеба да познаем нашето място, това с търкалянето и цветовете по пода (както направи Кастанеда за първи път) ми се струва странно :)
Отново поздравления за възродилия се клуб.

АвторArson (Нерегистриран)
Публикувано18.05.07 09:31

Чекотинския манастир с. Калугерово до Правец - целия район там е ......... тря се усети, няма място за приказки. В самия манастир има църква от 13 век, а датирането на основите и е още по древно. В самата църква се усещат неща, които никъде другаде не съм усещал.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.