Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:30 13.07.25 
Религия и мистика
   >> Кастанеда
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Бъдещететонови  
Автор Zest1OOO (:))
Публикувано08.05.07 10:28

Миналото дали го е имало Кастанеда или го е нямало е ясно. Моля Ви, коментирайте изказването на Кастанеда, Аз съм последен по тази линия друг от тук неможе да мине. Това ме вълнува много повече от въпроса Кастанеда съвкупен образ ли е или историческа личност.

Тема Re: Бъдещететонови [re: Zest1OOO]  
Автор i. kwo (само питам..)
Публикувано08.05.07 10:42

дали кастанеда е съвкупен?..ми сигурно е бил реален, а ти питаш за дон хуан?
а колкото за "Аз съм последен по тази линия друг от тук неможе да мине" - това е много удобна позиция, не мислиш ли? слага точка и толкова - може да се терзаеш или отчайваш или каквато и реакция да си избереш, но той предварително се е застраховал "след мен -никой!"

друг е въпросът, че техниките (поне някои) работят за издигане на съзнателността на личността и следователно могат да се ползват, но като знем предварително, че крайна цел -такава като човек на знанието или нагуал не е по силите ни... един Духът знае кого по какви пътища да изпрати (за това питаш ли?)

Автор mo32 ()
Публикувано08.05.07 10:45

"Напускайки света като самотен воин, в пълно съзнание, Карлос Кастанеда остави зад себе си знание достъпно за всеки, който желае да се отправи към безкрайните нива на съзнание достъпни за човешките същества."

Повече:

Автор Neise (new)
Публикувано08.05.07 10:58

Изказването ти е извадено от някой контекс и не може да се разбере точно за какво е ставало на въпрос, така че ето ти една свободна интерпретация, която не претендира за нищо.Може да става на въпрос за линията на приемственост в обучението. Нуждата от нагуал и нагуална група.Обучение в съответствие с традициите на нагуалните групи и т.н...А в съвременната модалност на времето просто да няма нужда от тези групи,нагуали....съвременния войн САМ, да се справя с всичко.Край на приемствените линии, друг от там не може да мине ...

Тема Re: Бъдещететонови [re: i. kwo]  
Публикувано08.05.07 11:00

Благодаря. Не съм очаквал конкретен отговор. Просто може би фиксацията ми е неправилна. Чета в първата книга - Единственото, което отличава Човека на знанието от обикновенния човек е, че Човека на знанието има Съюзник.

Тема Re: Бъдещететонови [re: mo32]  
Публикувано08.05.07 11:00

Благодаря.

Тема Re: Бъдещететонови [re: Neise]  
Автор Boлk (магичен)
Публикувано08.05.07 11:02

Тоя летач с ква охота е тръгнал да се справя сам със себе си не е истина

Естествено трябва нагуал-без нагуал няма свободаКойто си не е намерил нагуал или нагуал не го е намерил или намерението не ги е свързало е кофа с лайна или пукната кратуна-другото си е чат

Тема Re: Бъдещететонови [re: Neise]  
Публикувано08.05.07 11:04

Мерси. Аз съм обикновен човек и търся нещо, което пише черно на бяло и малко се притеснявам, че вече няма Тонали, Нагуали, знанието се предава директно от Духа, Не се ползват съюзници. За това питам - някак си ми се иска да има нещо конкретно, което да се последва. Да има предишно, следващо и т.н.

Автор Boлk (магичен)
Публикувано08.05.07 11:10

Като гледам как знанието се разпростира на все нови хоризонти,като си предтавя как неопрганичните са измрели щот линията на Карлитко свършила и как 2-ните хора също из един път са изчезнали.Това са некви тъпи заблуди на аза как можел сам да се пребори със..себе си

Тема Re: Бъдещететонови [re: Boлk]  
Автор Neise (new)
Публикувано08.05.07 11:13

Е хайде глези се тогава щом така ти харесва.Липсата на нагуал ти е виновна за всичко...Намерението решава с какво ще се сблъскаш и през какво ще шреминеш и как ще се справиш.То е големия играч.. и като си науми нещо за теб и една торба с нагуали не могат да ти помогнат...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.