Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:22 05.07.25 
Java Лафче
   >> Лаф да става :)
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема За Либия и медиците - сериознонови  
Автор anbra (коя ли е тя)
Публикувано06.05.04 16:08

Пишете на тези адреси на Съвета на Европа и Белия дом:

infopoint@coe.int

visites@coe.int

president@whitehouse.gov

vice.president@whitehouse.gov

Да протестираме всички срещу несправедливата присъда в Либия!

По-добре сам, отколкото зле придружен!

Тема Я си виж първо сигнатуратанови [re: anbra]  
Автор ЯceнМодератор (дърво)
Публикувано06.05.04 20:26

а после призовавай към каквото и да е.

Според теб, ако 1000000 (милион) човека напишат до Белия Дом че Саддам е невинен, ще се случи ли нещо? А че Гринспан е виновен? Кои сме ние че да знаем? Били ли сме там? Притежаваме ли документални, веществени доказателства? Не "падаме" ли до положението на съдилищата в Либия или в САЩ където присъдата се издава въз основа на емоции и убеждения, а не доказателства? Знаеш ли какво е справедливост? Знаеш ли че справедливостта е "съответствие със закона и морала"? Знаеш ли какъв е законът в Либийската Арабска Джамахирия? Знаеш ли какъв е моралът там? Знаеш ли, че ако тези 6 българи не са продавали алкохол там, ще са ШЕСТТЕ българи които не са продавали алкохол там и това тепърва трябва да се докаже, а за такива прояви и законът, и моралът там предвиждат смъртно наказание? В качеството на какъв призоваваме президента на САЩ? Световен полицай? Ебати полицая, нашите катаджии дето питат за почерпка имат повече морал, чест, достоинство и дисциплина. Отделна тема е безкрайният и неоспорим авторитет на САЩ в арабския свят, както и непоклатимото им военно превъзходство в района и изключителното им дипломатическо сътрудничество както с Либия, така и със съседните и страни. Понятия като държавен суверенитет са относителни, признавам, но затова пък в Джамахирията и по-малки от държавата общности са суверени. За съвета на европа могат да се изприказват по-малко неща, но целият им принос към ситуацията е аналогичен.

Още мога да кажа -
мога ли да претендирам че съм невинен, ако участвам в очевидно опорочена система (здравеопазването например - и не само либийското) където вероятността да стане беля е висока, а вината - недоказуема? Какво ще пречи на по-вътрешните на системата хора да си измият ръцете с това и с мен? Морално ли е за заплата да помагам всеки ден много хора да бъдат лъгани, че се работи за здравето им, ясно съзнавайки това?

remember, there is no fork()

Тема Re: Я си виж първо сигнатуратанови [re: Яceн]  
Автор !Soley (system error)
Публикувано07.05.04 14:56

Много задълба в морала ...
моралът е като всичко – с поне две страни.

Няма виновни и невинни, има подсъдими и съдещи.
Има причини и следствия.
Има природни закони.- който уважава първо себе си може да защити и останалите.

Президентът на САЩ- какво точно искаме от него- Справедливост!? Да, той подготвя ежесекундно справедливост и я пълни в изтребители.

И с присъствието ни в Ирак, и с проблема ни в Либия, единственото, което показахме на света, че българинът е мизерен в душата си – не си знае цената и се продава за да оцелее.
Защо да ни уважават – ние самите се поставяме като слуги.

И такива правителства ще ни управляват – мизерни, продажни .. на дребно.

Продадохме момчетата в карбала за стотинки, предадохме и нашите лекари в либия за същите стотинки...

Имейлите отдолу трябва да бътат на нашите институции:
на президента, на парламента, на сакскобургготски, на всеки министър поотделно, на всяка правителствена и неправителствена огранизация , на кметовете
Трябва да бъдат залети с негодуванието на българина, да им бъде показано, че българинът знае за тяхната мизерия в управлението и знае, че некадърността им прилича на геноцид и, че това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.
Да българинът трябва им покаже, че може да миисли и че си знае цената и че ЩЕ ИЗИСКВА ДА ГО УВАЖАВАТ като ЧОВЕК, където и да е по света, НО ПРЕДИ ВСИЧКО В СОБСТВЕНАТА МУ СТРАНА..

От там трябва да се тръгне.
Чужди президенти и управници години наред са управлявали България. И следствията са ... – преход и започване отначало. България винаги е в първите 10 години от ... прехода.
Нашите трябва да се научат да се справят вече. Но това ще стане когато народът се научи на СЕБЕУВАЖЕНИЕ и лична отговорност.
Жертви ще има... – нима децата, които всяка година умират в България не са достатъчна жестока жертва на правителствен и наш нихилизъм, и следствие от основния ни проблем – мързелът ни да поемаме отговорност за нас самите.

Всеки един от нас трябва първо да изисква от себе си, своето и за семейството си благополучие, да се потруди здраво за това и чак след това ще има силата да посочи хората които му пречат.

Когато човек наистина има съзнанието, че работи истински за себе си и околните, тогава той не тръси ПРИЧИНИТЕ, а ПРЕЧКИТЕ и ги ПРЕМАХВА....

Когато повечето мислещи хора в България осъзнаят своята сила, тогава и ще прескочим 10 годишния преход и ще станем достойни граждани на света, но първо трябва да сме достойни за децата си в къщите си ... в България.

ти сега нещо оплакваш ли се...

Редактирано от !Soley на 07.05.04 15:09.

Тема Re: Я си виж първо сигнатуратанови [re: !Soley]  
Автор MissFix (up)
Публикувано07.05.04 15:29

а бе и двамата с ясен сте такива дървени философи!
ноооооооо-о-о-о-о-о-о-ого сложно стана
кербала, буш, петрол, кметове, войници, справедливост, закон, морал... гррр

мирните протести и всякакви форми на обединения на гражданите са най отлечителната и положителна черта на лелеяното от българина ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО!
вижте какво става по света, вижте как се събират в Италия и какви митинги правят за задържаните в Ирак техни сънародници.
и който не му се събира да не се събира!

тук става дума основно за свободен избор.
значи ако ти си ЗА няква си кауза и още 1000 човека са също ЗА ами ще се съберете съмишлиническата и ще си изразите квото имате за казване. дали някой ще ви чуе е въпрос на организация, а дали ще има резултат - въпрос на политически решения.
Ама ти си се събирай бе. Органицирай се. Подписвай се /в Пловдив събират подписка по центъра за разрешаване на гей браковете!/
А на тези дето не им се събира
щото не мислят като теб
или щото ги мързи
или щото са пасивни
или щото не им дреме
или квото и да е - ми да не се събират.

И понеже идеята е далеч по-конкретна и далеч по аргументирана, просто anbra не я е представила в пълния и вид - ще препоръчам горещо на заинтересуваните да прочетат

i've got enough of it

Тема Да ти имам гледната точка,нови [re: !Soley]  
Автор ЯceнМодератор (дърво)
Публикувано07.05.04 15:42

дупе дебело!

Тайфата безделници дето замина за Ирак почти безплатно ще станат войници, и само ползва имаме от това. Евтино ни излиза. Ама се върнали някои в сандъци - я си представи кога тия измети ще спечелят толкова внимание и слава през целия си безсмислен живот и кога ще донесат повече полза за родината си?

За либия и българите там казах вече, не ми се добавя нищо защото ще ме осъдят също както там осъдиха тях.

Не разбрахте ли всички вие, че НЕ ЖИВЕЕМ В ПРЕХОД. ТОВА е животът в истинския му вид, който си мисли че аха-аха още малко да се напъне и нещата ще потръгнат сами и пак няма да се работи като в края на социализма, ГРЕШИ. Имаме най-доброто правителство на света, защото то нищо не разбира и затова почти нищо не прави, и всякаква компетентност, отговорност или морал само биха му попречили да изпълнява основната си функция - да подобрява популацията. НИКОГО не го уважават в собствената му страна, ако не е очевидно значим поради някаква причина, обратното е евтин популизъм който руши респекта на човека от живота и институциите. Повечето мислещи хора в българия (познавам ги лично, повечето мислещи хора в българия) са осъзнали силата си и са достойни граждани на света, независимо дали някой друг го осъзнава. Не българинът е мизерен в душата си, повечето хора по света са мизерни в душите си защото това е следствие от демокрацията. А за мързела и отговорността за самите себе си си права, но те са следствие от ГРИЖАТА на правителството за народа. Да му се не види и общественото мислене!

remember, there is no fork()

Тема Re: Я си виж първо сигнатуратанови [re: MissFix]  
Публикувано07.05.04 15:45

нямам нищо против протеста -
но в случая е грешно насочен, според мен...
просто отново се търси проблема в някой друг....и някъде другаде...

Тема Re: Да ти имам гледната точка,нови [re: Яceн]  
Публикувано07.05.04 15:53

знам ти теорията на теб аз...
и я подкрепям
и си прав, до момента, в който вадиш мислещите в отделна нация....

дотогава... сме ... от нискокачествена пластмаса... в стъклен свят - ВСИЧКИ ЗАЕДНО!

сам по себе си никой нищо не струва....

ти, радетелю за шестата раса, не мислиш ли, че животът може да бъде не по-лесен, и по-справедлив, а просто по-достоен и малко по-усмихнат.

Редактирано от !Soley на 07.05.04 16:00.

Тема Re: Я си виж първо сигнатуратанови [re: !Soley]  
Автор MissFix (up)
Публикувано07.05.04 16:11

не се търси проблема бе, Сол!
търси се решение... много съществана разлика, не виждам как може да ти е убягнала.
Разбира се, че решението в крайна сметка ще е Решението На Съда,
но твърде често
за подобни много значими събития
в които се ангажира така силно обществения интерес
последния изиграва своята роля.

понякога и решаваща.

какво лошо има българите, само и единствено в качеството си на такива
да покажат пред света, че им дреме,
че са единни
че се подкрепят един другиго
ако щеш - да отстояваме себе си! ние сме българи искаме справедлив процес за другите българи.
Къде се търси проблема?
Снощи цяла вечер по всички канали се упрекваха управляващите, външния министър, президента /бившия/ не изразили съпричастност, не направили достатъчно. Така както го искаме от тях - нека го искаме от себе си.
Еми ако искаме някой да ни чуе - да вземем да си отворим устата да говорим.
бедни духом сме били, мизерни, продали сме се за стотинки
е гати комплексите!
хайде говори де.
не било подходящо на белия дом да се говори
ми намери на кой е подходящо и говори на него.

като седим и си мълчим сме егати яките майна!

пс. всичко казано от мен няма нищо общо с юридическата страна на въпроса и развоя на съдебния процес в Либия. Нито с вътрешното ми убеждение за справедливост и несправедливост.

i've got enough of it

Тема Re: Да ти имам гледната точка,нови [re: !Soley]  
Публикувано07.05.04 16:10

ммммммм, че готино спорче спретнахме.

ей ся да можем да го продължим на маса ... такива силни аргументи ще ти извадя след третата салатка ....

и мисис с подписките ще се съгласи с мен ...

Тема хохохохохнови [re: !Soley]  
Автор MissFix (up)
Публикувано07.05.04 16:19

ми айде забирай ясен и идвай още тази вечер в Пловдив, че утре като дойдеш ще е къснооооо, ще ме търсиш ама няма
ще съм хванала балкана ;-)))

отивам да правя подписки по селца и паланки ;-)))

или ясен да забира теб. там както се разберете, няма да спорим я.

i've got enough of it

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.