|
|
Ако можех да съм музика,
бих била фламенко,
гореща и страстна,
насечена,
на танцьорите
от токовете черни.
Ако можех да съм вода,
бих била водопад,
падащ стръмно,
грохотно разбиващ се
на нежни, бели капчици.
Ако можех да съм дърво,
бих била ела-
тъмнозелена,
островърха,
жилава,
с огърлица кехлибарена
смола.
Ако можех да съм чувство
бих била любов-
вечната и сластната,
голямата,
прескачаща пределите
на краткия живот.
Ако можех да съм билка
бих била пелин-
полезна, но горчива
и опасно опиваща.
Ако можех бих била…
Не мога.
Аз съм просто жена.
"Не всяко злато сияе..."
| |
|
...smurtta e zanimanie samotno...
| |
|
Ако можех да си легна вечер рано
и така да се наспяяя,
ако можех да сънувам само хубави неща....
Enter the dark world of Mike LeRoi.
Voodoo hero. Dead man, ShadowMan.
| |
|
“След оня сън, в който розовата пантера го гонеше цяла нощ, Миролюб сънува още два-три такива съня и кошмари с гоненици, виканици, криеници, пързаляници и паданици - направо сънища на ужаса. И най-после реши, че нещо трябва да предприеме. Нещо трябва да измисли срещу тия сънища и кошмари. Ама какво, какво? Мисли, мисли, мисли Миролюб и най-после му щукна такава идея: да си измайстори апаратче за хубави сънища - само това ще го спаси и нищо друго.
........................................................................................................................
И никой не усети кога е изчезнал от хола, надянал на главата си татковите слушалки с безброй още джунджурии около тях и една бабина забрадка най-отгоре: случайно да не се разглоби изобретението. легна си момчето, зави се с одеялото презглава и сладко си заспа.
Ама посред нощ се събужда и из апартамента се разнасят радостни победоносни викове.
- Урааа! Апаратчето работи. Сънувах прекрасен сън! - крещи Миролюб и ще събуди спящите в целия блок.
Стряска се баща му, скача и тича по пижама, скача майка му, накрая и баба Дафина - и тя се събуди от голямата суматоха в апартамента.
- Какъв сън бе, сине? - и не знае да се сърди ли, че го буди посред нощ, или да се смее.
- Направо хубав, какво да ти разправям! Разкошен сън, татко! - А главата му още омотана и превързана със слушалките и кондензатора.
- А какво по-точно си сънувал?
- Аз гонех розовата пантера, а не тя мене. Представяш ли си? Аз я гонех, а тя бягаше!”
"Не всяко злато сияе..."
| |
|
Аз пък мога
да съм огън в дълбината
танц на огъня
огнен дух
сила на духа
извор на силата
и магия на извора
всичко това
е част от мъжа