Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:48 17.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Java
*Кратък преглед

Тема domashno  
Автор Maria (непознат )
Публикувано28.01.03 20:00

Imam edna zadacha,za kojato se izpolzva Aplication s jTextField.Problema mi e ,4e ne znam kak da izpolzvam tova koeto se vuvejda v jTextField.Искам да го прика4а кьм някаква променлива,оба4е не мога да налу4кам синтаксиса.
При anfangsStand = Frame1.jTextField1.getText(); ми дава гре6ка.
при anfangsStand = jTextField1.getText(); сь6то
Кьде да про4ета zа тия текстови полета или някои може да каже накратко как се работи с тях.

Тема Re: domashnoнови [re: Maria]  
Авторqwerty (Нерегистриран)
Публикувано28.01.03 21:20

Paste-ni tochno kakva greshka dava.

Тема Re: domashnoнови [re: qwerty]  
Автор Maria (непознат )
Публикувано29.01.03 20:17

Znachi toja problem uj go razreshih,obache sega se mu4a s drugo.Imam dva klasa i iskam v edinia da izpolzvam method ot drugia klas,obache nesto ne stava i njama kude da pogledna to4nia sintaksis v momenta.Kak stava tova i zasto kato napisha Klas.method(); dava greshka,4e methoda e non-static.

Тема Re: domashnoнови [re: Maria]  
АвторFilosof (Нерегистриран)
Публикувано30.01.03 10:03

1) Zna4i otnosno non-static metoda:
normalno e da tidava takava gra6ka. Tova koeto se opitva6 da napravi6 se pravi 4rez suzdavane na nov obekt i posle se obru6ta6 4rez "reference" na tozi obekt.
Obiknoveno na static metodite i poleta prednazna4enieto im e drugo i az nqma da se vpuskam v podrobni razqsneniq.

T.e. ObjectFoo referenceName = new ObjectFoo();
referenceName.methodName();

a ina4e za da razbere6 6to e to static method, field i t.n. ti preporu4vam da si nameri6 v e-variant na "Think In Java" by Brucke Eckell(mai taka se pi6e6e imeto) ima go i v PDF i v HTML. Tam 6te razbere6 osnovnite koncepcii na obektno orientiranoto programirane kakto i mnogo drugi ne6ta.
2)Mislq 4e ti e rano da izpolzva6 naprimer JBuilder, za6toto tova ne e programirane, a nqkakuv dizain, ili modelirane

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.