Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:13 06.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Java
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Tomcatнови  
АвторEven (Нерегистриран)
Публикувано06.08.02 13:26

Stawa duma za Tomcat 4.0 ili po - tochno za servlet-ite tam. Prochtoh uv documentaciqta (na Tomcat ) za da moga da widq za kakwo stawa duma, i wsichko si trygna s izkliuchenie na towa che kogata prawq post ot html do nqkoj servlet , to toj ne mi se za revda, wipreki che zamiqt servlet moga da zaredq sys syshtoto URL.
Kyde e problema ????

Тема Re: Tomcatнови [re: Even]  
АвторsuperiorELf (Нерегистриран)
Публикувано06.08.02 14:42

1. vij da ne bi v servleta da ima6 samo method doGet() i da niama6 doPost() - togava bi obrabotval samo GET zaiavki : na pyrvo vreme moje da napi6e6
---------
doPost(...) {
doGet(....)
}
---------
t.e. ot doPost() da vika6 doGet()
2. proveri si pyti6tata kym servleta (v action="..." na formata ili kakto tam go vika6)da ne bi da go vika6 s gre6en pyt...

P.S.
ako ne e ot tova......za da ti kaja po to4no triabva da dade6 koda na HTML-to i koda na servleta....

Тема Re: Tomcatнови [re: superiorELf]  
Публикувано07.08.02 00:28

Neeeee.Ne me razbra. Ne stawa duma za nqkoj opredelen servlet a za wseki. Neshto ne mi e q sno kakwo dtrqwa da nastroq. Predpolagam che e neshto web.xml ........
html-a mi se namira wyw webapps\Root ,a servleta w webapps\Root\servlet, kato podrazbrah ot documentaciqta che trqbwa da e w directoriq servlet.
Kyde byrkam ??????
Ne e ot <form action='path' > , probrah wsichki wariqnti.

АвторJAD (Нерегистриран)
Публикувано07.08.02 01:35

Az sam polzval nqkolko versii na Tomcat i nqma mnogo neshta za razbutvane po XML filovete. Vsichko si raboti OK shtom mojesh da puskash samostoqtelni servleti.

Tova deto ti go e kazal superiorELf e napalno vazmojno. Na men sashto mi prilicha na nesavmestimost po metodite.
Taka kakto go davash "<form action='path' > " izliza che ne si okazal methoda - GET ili POST. By default formata shte submitne GET method i ako v servleta imash samo doPost() method, te nqma da mogat da se razberat, no togava bi trqbvalo da ti izpishe neshto ot roda na "Unable to process GET/POST method".

Nai-dobre shte e da dadesh nqkakav kod za da ne badat goli prikazkite. Ako mojesh i da kajesh dali dava nqkakva greshka, kogato ne se zarejda servleta. Vij veiw source ako stranicata e prazna, moje tam da ima neshto podskazvashto.
Ako pak problema e naistina configuracionen, vij log fila na Servlet servera za greshki. Inache e dosta trudno da se gadae, kade moje da e problema.

Публикувано07.08.02 10:22

daj niakykyv kod - vklu4itelno i na servleta - kakto go opisva6 servleta ti raboti pri GET no ne i pri POST - kakto ti kazah tova moje da stane ako ima6 samo method doGet() no niama6 (ili e prazen) doPost() - (ako si poglednal dobre v predi6nia mi otgovor tova e pyrvoto predlojenie).
proveri tova a nai dobre - kakto ve4e ti kazah da prati6 niakykyv kod...
P.S. proveri kyde slaga6 class files na servletite - dali sa na pravilnoto miasto....

Тема Re: Tomcatнови [re: superiorELf]  
Публикувано07.08.02 13:29

e da de. Koe e prawilnoto mqsto ???
Znachi otnachalo. Instaliram Tomcat. Ukazwam w autoexec.bat
SET CATALINA_HOME=c:\progra~1\apache~1.0
SET JASPER_HOME=c:\progra~1\apache~1.0
SET JAVA_HOME=c:\jdk
Sled towa sled mnogo tyrsene se okaza che fajlowete w C:\Program Files\Apache Tomcat 4.0\webapps\ROOT i nawytre se namirat ot Tomcat-a.
Kakto i da e. Eto servleta t.e edin primeren generiran ot netbeans:

import javax.servlet.*;
import javax.servlet.http.*;

public class Simple extends HttpServlet {

public void init(ServletConfig config) throws ServletException {
super.init(config);

}

public void destroy() {

}

protected void processRequest(HttpServletRequest request, HttpServletResponse response)
throws ServletException, java.io.IOException {
response.setContentType("text/html");
java.io.PrintWriter out = response.getWriter();

out.println("<html>");
out.println("<head>");
out.println("<title>Servlet</title>");
out.println("</head>");
out.println("<body>");
out.println("Ehoooooooooooooooooooo");
out.println("</body>");
out.println("</html>");

out.close();
}

protected void doGet(HttpServletRequest request, HttpServletResponse response)
processRequest(request, response);
}

protected void doPost(HttpServletRequest request, HttpServletResponse response)
processRequest(request, response);
}

public String getServletInfo() {
return "Short description";
}

}

kojto se namira w C:\Program Files\Apache Tomcat 4.0\webapps\ROOT\servlet
html-a e sledniqt :

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Search</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<BR>
<form action='/servlet/Simple'>
<input type=submit name=param1 value='OK'>
</form>
</BODY>
</HTML>

nadqwam se da movete da mi kavete neshto . Mersi

Тема e imenno deeeeнови [re: Even]  
Автор voyager (обезумял)
Публикувано07.08.02 14:07

ti probva li tova koeto SuperiorElf 1000 pyti se opitva da ti kaje /*sq pyk da ne pomisli6 4e sm mu advokat ne6tu, ne go poznavam, no 4oveka e prav */. Dobrata praktika pri pisane na servlet e VINAGI doGet() da vika v sebe si doPost() ili obratnoto. Probvai go. ako togava ne stava, svyrji se s dostav4ika. Ako i togava ne stava, 6te go mislim pak. ae, have a nice try

Are you talking to me?

Публикувано07.08.02 14:20

tova izisniava ne6tata doniakyde :))) zna4i az konkretno ne sym rabotil s Tomcat 4.0 no tova koeto kazva6 e za pytia za HTML i JSP - a za serveltite e po razli4no - taz triabva da sloji6 *.class failovete na opredeleno miasto i to mai e
.../webapps/ROOT/WEB-INF/classes - ako niama takava ia syzdaj...
- vij naprimer applicationa za examples - tam class failovete sa v
.../webapps/examples/WEB-INF/classes/*.class
estestveno imaj predvid 4e ako clasovete sa v paketi triabva da syzdadeh ostanlite folderi sled ../classes/ kakto e imeto na paketa ....

abe izob6to nai-dobre 6te se orientia6 ot Web applicationa "examples" koito si vyrvi s tomcat-a....

Тема Re: get, post ....нови [re: voyager]  
Автор Builder (JSP Builder)
Публикувано07.08.02 15:53

Tova za Geta i Posta , koiti go e kazal , toi tvoi savet vodi do iako ogranicavane na v6zmojnostite na servleta

Тема Re: get, post ....нови [re: Builder]  
Автор voyager (обезумял)
Публикувано07.08.02 15:59

ti kakvi to4no ograni4eniq izpitva6 ot izvikvaneto na doGet() ot doPost() da re4em?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.