Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:23 03.11.25 
Култура и изкуство
   >> Изобразително изкуство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема класически портретнови  
Автор mim. (изморено зимно)
Публикувано14.12.02 13:28

на една позната

има още мааааалко работа по нея ама по-късно

Sheep go to Heaven! Gods go to Hell!

Тема Re: класически портрет [re: mim.]  
Автор ER (human)
Публикувано14.12.02 13:54

e te tva veche beshe nalojitelno da s epokaje izorazitelno izkustvo che da si e na miasto v kluba za takova)))
mene me kefi, imam samo niakolko zabelejki... koito na men mi praviat vpechatlenie
1 fona v diasno - da potune malko che sega e vse edno e stena do neia- vazdushna perspektiva li, po tumen ton li de'a znam az ne gi razbiram mnogo tia neshta :-P
2 okoto, dalechnoto dai mi malko jivec de)
3 paaleca , paleeeca, ah zashto postupi taka s nego?!!)))
4 smekchi malko ochnata iamka li e , ne znam na liavoto /nashe/ oko che mngo kontrastno na tova nosle
5 cheloto - shte i sgunesh malko cherepa tam gore nali?)
6 uhoto malko mi edree - ma mnogo malko vse pak e nazad... che iu visi malko kato che li
7 be cialostonoto izlachvane mene me kefi) ama kat vzeh da se zaglejdam i hop hop hop naizskachakha razni raboti)
ade davai chakam oshte)

Тема Re: класически портретнови [re: ER]  
Публикувано14.12.02 13:58

да де и аз се загледах след това
и малко от бузките съм ощипала и едното око малко попребито и затворено е останало
дуг път няма да ми даваш зор да показвам
сега ще чакаш да си свърша работата и тогава ремонтите

Тема Re: класически портретнови [re: mim.]  
АвторЛиko (Нерегистриран)
Публикувано14.12.02 15:35

Приятен модел, хубав портрет !

Да кажа и аз , леко дръпни рамото и това , де повече въздух в сянката, дори не е нужно да оправяш някои грешчици дребни , за които ЕР е прав, все пак. Но и не е нужно съвсем да се изсушава формата .
Хубав портрет.

АвторПeтkoв (Нерегистриран)
Публикувано15.12.02 18:06

Здравей,
Лови ! :)

Поздрави!

Тема Re: класически портретнови [re: Лиko]  
Автор Dziedzin ()
Публикувано15.12.02 18:19

Поздрави към всички !

/проба - , за пробив в системата /

Редактирано от Dziedzin на 15.12.02 18:22.

Тема Re: класически портретнови [re: Пeтkoв]  
Публикувано16.12.02 16:19

ааа ти си можел и да не слагаш рамки
жалко само за хубавия розов цвят по лицето и излъчването на момиченце
пък и едното око е доста пребито
ама ок, не е зле, само си губи излъчването
даже си мислех да го направя още по-класически, ама нямам нерви за толкова зализани неща

Публикувано17.12.02 05:18

Здравей,
Този път има повече :)

Публикувано19.12.02 11:40

Здравей,
Приеми и моето мнение ако искаш :)
Посоката в която си тръгнала в този портрет е правилна, моделът е добър.
Има доста неща които бих казал че са добре, опитала си се да смекчиш, да потопиш формите и да създадеш илюзия за среда , постарала си се да разнообразиш и щтрихът.
Кое не ми харесва ? - Най не ми харесва това че не си успяла да преудолееш натурара или по скоро снимковия материал които си ползувала за подложка ,на места прозира структурата на снимката ( в областа на косата , на носа , на бузките, на веждите.Мисля даже че фона е наложен като цвят от снимката тъи-като чуждее на останалия колоритен строй и "суровее".Липсва усещането за "контрапункт" в изразните ти средства, Плашиш се да "изявиш" някой неща и да "пожертваш" други .Ще си послужа с думите на Серов "Изкуството да се живописва е смелоста да се жертва".Над главата си си позволила щтрихът на фона да го водиш по косата , това хич не е добре.
Докосването е плахо , липсва му експресивност и усещане за "здрава ръка"
Общо взето портретът остава в зоната на снимката.
Мисля обаче че по нататък ще успееш да се избавиш от зализаноста и ще ни зарадваш с една по бравурна версия на портрета .
Успех !

Публикувано19.12.02 11:50

Здравей,
Приеми и моето мнение ако искаш :)
Посоката в която си тръгнала в този портрет е правилна, моделът е добър.
Има доста неща които бих казал че са добре, опитала си се да смекчиш, да потопиш формите и да създадеш илюзия за среда , постарала си се да разнообразиш и щтрихът.
Кое не ми харесва ? - Най не ми харесва това че не си успяла да преудолееш натурата или по скоро снимковия материал които си ползувала за подложка ,на места прозира структурата на снимката ( в областа на косата , на носа , на бузките, на веждите.Мисля даже че фона е наложен като цвят от снимката тъи-като чуждее на останалия колоритен строй и "суровее".Липсва усещането за "контрапункт" в изразните ти средства, Плашиш се да "изявиш" някой неща и да "пожертваш" други .Ще си послужа с думите на Серов "Изкуството да се живописва е смелоста да се жертва".Над главата си си позволила щтрихът на фона да го водиш по косата , това хич не е добре.
Докосването е плахо , липсва му експресивност и усещане за "здрава ръка"
Липсва усещане за ритъм в петната , монотонна е трактовката по цялата живописна повърхност.
Общо взето портретът остава в зоната на снимката.
Мисля обаче че по нататък ще успееш да се избавиш от зализаноста и ще ни зарадваш с една по бравурна версия на портрета .
Успех !

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.