Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:12 25.11.25 
Компютри и Интернет
   >> Доставчици на Интернет
*Кратък преглед

Тема Въпрос!нови  
Автор ADMlN$ (...реже наред.)
Публикувано16.01.06 17:12

Предисторията е малко дълга...затова направо на въпроса.
Какво да разбирам под гарантирана скорост за достъп до Интернет предоставена ми от доставчик - изключваме големите играчи като SPNet, Орбител, TPN, БТК...

"Няма да я целувам засега" си казал принца и слязал от Спящата Красавица

Тема Ти да не би да можеш?нови [re: ^]]  
Автор dot (cartoon)
Публикувано18.01.06 08:45

"И настана едно неловко мълчаниеееее!"...продължило едно денонощие. А след това вместо разумен отговор, получи едно голямо нищо!
бтв: Айде бе! Няма ли някой да се осмели да даде някакво предложение, или никой не смее да си сложи главата в торбата?

Тема Re: Ти да не би да можеш?нови [re: dot]  
Автор LordOfThelnternet (непознат )
Публикувано18.01.06 08:49

Ами иска да те привлече да се вържеш към него!
Гарантирани скорости по ЛАН няма, и няма и как да има!
Независимо колко е "голям" доставчика.
Даже напротив - колкото повече клиенти и трасета има толкова по - трудно е да ги гарантира, ако не си е направил мрежата, както трябва.
Накратко - това е рекламен трик!

Тема Re: Ти да не би да можеш?нови [re: LordOfThelnternet]  
Автор dot (cartoon)
Публикувано19.01.06 09:37

Добрееее...хайда усложним задачката и да се абстрахираме от термина LAN?

Тема Re: Въпрос! [re: A--Viper]  
Автор 4l (влюбен)
Публикувано19.01.06 17:56

Всичко е въпрос на статистика - включая и големите доставчици продават под формата на гарантиран канал споделен капацитет. Гарантиран канал за мен означава следното - в пиков момент да имаш свободен капацитет. Има ли го този момент и което е по-важното, няма ли проблеми с преносната среда - т.е. клиента да може да постигне скоростта която му пуска шейпъра, канала е на практика гарантиран.

Надеждата умира последна...
Но все пак умира

Тема Опаааа!нови [re: A--Viper]  
Автор dot (cartoon)
Публикувано20.01.06 13:44

Има една същественна разлика между големите и другите...От големите може да се поиска SLA, на другите като им кажеш подобна думичка се ослушват като гърмени зайци.
От това което казваш излиза, че под гарантирана скорост трябва да разбираме битовата скорост измерена само по Payload в точка PE по посока на Uplink-a ( нали там си слагате шейпърите? ), като това число може да варира в доста необятните граници на ±10-15% ( всъщност само на минус, като се замисля ). А какви са гаранциите, че пакета няма да се е загубил преди това? Какви са гаранциите, че този пакет ще премине необезпокоявано през цялата мрежа на провайдера? Никакви!
Въобще тази схема с двата канала ми е леко необяснима. Излиза че ако аз плащам за гаранции, Кирчо от съседния вход е на 10.99 неограничен ползваме два различни канала. Значи моя се претоварва, Кирчовия не...и ти като доставчик не можеш да хванеш тази ситуация и да изрежеш Кирчо докато "гарантирания канал" се разтовари! Кое му е гарантираното тогава на моята гаранция? Имаш свободен капацитет а аз не мога да го използвам....

Тема Хопа тропанови [re: dot]  
Автор A--Viper (непознат )
Публикувано20.01.06 21:10

Аз говорих строго теоретично, скоростите, както и коефициента ъп-даун се определеят от това, какво човек иска и си закупува, също така споменах, че това е само гаранцията на определения граничен сървър и не съм навлизал в необятната тема преносна среда, ако желаеш гарантиран и-нет в горно-нандолнище ще се примириш, че може да спира от време на време поради някаква причина, ако искам 100 % гаранция (която в БГ не съществува) се бъркаш няколко хиляди за 2 независими оптични трасета и си готов. Също така интернет-а е странно двупосочен, ако пуснеш гарантиран 2 мбит-а канал на някой и той тръгне на тегли торент и той не вдигне 2 мбит-а означава ли, че не си му доставил нет-а? Ако от интернет-а ти зависи бизнес за 20000 лв на ден, едва ли ще си купиш и-нет за 25 лв, сигурно и 200 лв няма да ти е долна граница ...
Схемата с двата канал-а е тоеретична, а ако нямаш какво да кажеш по темата, не го казвай.
П.С. Последното беше, че всички си чешете езиците, а само аз се опитах да обясна на човека положението.

Тема Не ни вълнуват теории,нови [re: A--Viper]  
Автор dot (cartoon)
Публикувано22.01.06 11:58

а практическо решение! Така де - теорията всеки може да си я прочете още преди да е видял "гарантиран" в рекламите. А и аз не искам много. Искам VPN-а ми да е два мб и като пусна видеоконференция тя да върви както върви телевизията в къщи. И не ми казвай отново, че няма кой да ми гарантира това в България...
бтв: Админ$-а едва ли използва торент за да мери скороста И питаше "Какво да разбира под гарантирана скорост" а не какво какво е положението с доставчиците. Досега няма отговор на въпроса.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.