Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:03 15.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Доставчици на Интернет
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема ФТП-то с 4 жички (SPEEDLAN) от Видеомакснови  
Автор The One (избраният)
Публикувано03.04.05 19:25

Ами не се лъжете да си купувате!
от 3 пуснати клиента - 1 тръгна без проблем. И този който тръгна е на около 30 метра от суитча.

Първият който го включих бе на около 80 метра. Едвам преминава пакет с 32 байта. От 5 пакета - 1 минава. Иначе, мрежовата карта си свети. Всичко наред. Но пакет не минава. Сменях суйтчове. То не беше Репотек не беше и Шурком. Не и не.
Резнах кабела на около 60 метра. Положението бе малко по-добро. От 5 пакета - 4 неминават с размер 4К. Резнах кабела на 40. Вичко наред.
Останалите 20 метра до компютъра на клиента ги пробвах също. От 10 пакета с 8К само 6 минават. Това от лаптопа до клиентският компютър. Интересното е, че в обратната посока от клиентският компютър до лаптопа - всичко нормално. 8К пакети без загуба минават. Налудничаво звучи, но от клиентския до лаптопа нормално, а в обратна посока има загуби.

При другият клиент на 90 метра дори и мрежовата карта несвети. Сложихме суитч на 60-ия метър и всичко тръгна.

Аз това мога да си го обясня само с проблемен кабел.
Уж пише CAT 5E... ама явно не е.
А да не говорим, че няма метраж на него нанесен.

Вие преценете дали да го ползвате този кабел.

And the death shall not have dominion!

Тема Re: ФТП-то с 4 жички (SPEEDLAN) от Видеомакснови [re: The One]  
Автор Vaso_Bobinata (непознат )
Публикувано03.04.05 20:14

НЕ купувайте от брадатите!
Техния фалит би стоплил дългото ми сърце. Взех 6 макари да се пробва и след втория клиент техниците забелязали че не работи коректно.
След като го изтествахме се оказа че има троен проблем.
1. прекъснати проводници
2. коренно различна стъпка от другите 4 вида кабели които имахме
3. нелинейност на стъпката.

Положените кабели са сменени а осатъка е в кофите.

А копелдаците твърдят че на кабела му няма нищо?

Тема Re: ФТП-то с 4 жички (SPEEDLAN) от Видеомакснови [re: Vaso_Bobinata]  
Автор Kartoff (ISP...)
Публикувано03.04.05 22:12

Явно има някаква уловка... Но като туриш Ладокс в двата края малко се пооправя ситуацията, но пак не нормалното !

Интернета, какъвто и да е, не е безплатен ! И той се гради с пари !

Автор McTailer (TheOneAndOnly)
Публикувано04.04.05 08:48

Същите проблеми и при нас, Videomax казаха, че за пръв път чуват за подобен проблем... пешо от незнам си къде купил 20 макари от този кабел и нямал проблеми, само при нас имало..

Тема Re: ФТП-то с 4 жички (SPEEDLAN) от Видеомакснови [re: Vaso_Bobinata]  
Автор Kartoff (ISP...)
Публикувано04.04.05 09:21

Васо, а обърнал ли си внимание какво е сечението на жичките и колко мед има в тях ?

Интернета, какъвто и да е, не е безплатен ! И той се гради с пари !

Автор lnsert-OFF (куцо пиле)
Публикувано04.04.05 10:22

личното ми мнение за фирмата Видеомакс е че
СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕКОРЕКТНИ
Така че аз лично предпочитам да НЕ работя с тях.
Всъщност темата май повече ще подхожда за един друг клуб - Черния списък ?

Press Ctrl-Alt-Del to continue ........

Тема Re: ФТП-то с 4 жички (SPEEDLAN) от Видеомакснови [re: Kartoff]  
Автор The One (избраният)
Публикувано04.04.05 10:46

Абе сечението му не съм забелязал да е по-малко.
Обаче като гледам колко са му твърди жичките - и аз това се замислих. Явно са наблегнали повечко на желязото. И на изолацията като гледам.

Абе мамка му. Не ми е за шибаните 50-100 лева дето ще се спестят. Просто ми изглеждаше по-практично да се слага този кабел.
Лошото е, че се изложих пред клиенти. И са 1 чака днес да го включа. А в събота съм почнал.

Определено си затвърдих мнението за Видеомакс, че са шайка печалбари.

And the death shall not have dominion!

Автор Nikolai_Nikolov (непознат)
Публикувано07.04.05 09:30

Работил съм с тази фирма до преди две години. Моето впечатление е, че са коректни търговци. Информирали са ме за неудачни модели на Wireless, в ущърб на собствения си търговски интерес, само и само да не си купя " дръвчета ".
От две години не развивам Wireless, но не вярвам да са си променили манталитета.
Вероятно, самите те са били заблудени от "Бай Китай", и ще се корегират.

Тема Re: ФТП-то с 4 жички (SPEEDLAN) от Видеомакснови [re: Nikolai_Nikolov]  
Автор zoro111 (непознат )
Публикувано17.07.05 15:14

не брато нещо си в грешка!вече НЕ информират за дръвчета,щото не знаят какво имат...купихме около 20 суича /5 портови/от тях-пълна скръб!!!!!а казаха че са мнооооого добри!!!след това 5 бр. 8 портови/имах едно наум и затова/ казаха ми че много били добре само дето много ток гълтат на празен! ход?.викам си хубаво то той на празен ход не работи...ОБАЧЕ!!!! 800 мА ТОК??НА 12 ВОЛТА?И СЕ ОКАЗА ЧЕ СА П Ъ Л Е Н ! ! ! ! ! !! ! ! ! ! !! ! Б О К Л У К !!!!ТРИ ОТ ТЯХ СИ СЕ САМОЗАПАЛИХА!!!!!!/АКО ГО НАМЕРЯ ДЕ СЪМ ИЗХВЪРЛИЛ НЕКОЙ И СНИМКА ЩЕ ТИ ПРАТЯ!!/КАТО НЕ Е ИМАЛО БУРИ ИЛИ НЕШО ТАКОВА,ПРОСТО ЕДИН ДРОСЕЛ ВЪТРЕ ИМ ГОРИ АМА ГОРИ!!!! С ПЛАМЪК!НАПИЧА ,ТОПИ ПЛАСМАСТА НА КАПАКА И ОТИВА ПО ДЯВОЛИТЕ!Е АРЕ ДА МЕ ПРОЩАВАТЕ АМА ТОВА Е ТЪПО А?

А, ОНЗИ ДЕН КУПИХ ОТ МОСТ 5 СУИЧА ЦНЕТ/НЕМА ДРУГИ/И НА ЕДИНИЯ МУ БЕШЕ ПАДНАЛ ДРОСЕЛА НА ЗАХРАНВАНЕТО?!?!?!?АИДЕ ТОВА СЕ ПРАВИ АМА ЧАК НА ДРУГИЯ ДЕН...

Редактирано от zoro111 на 17.07.05 15:16.

Тема Re: ФТП-то с 4 жички (SPEEDLAN) от Видеомакснови [re: zoro111]  
Автор Frysco (невъзпитан)
Публикувано18.07.05 01:33

Впрочем на С-нет често им се случва да трополи нещо вътре, чисто нов с издут кондензатор и паднала тапичка на същия виждал ли си?Явно някой в завода е решил да пробва как ще цвърчи с повечко волтаж на захранването.

Елате повече!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.