|
|
|
Тема
|
за LAN на Орлов мост
|
|
| Автор |
* mi * (Shake it!) |
| Публикувано | 11.08.04 15:04 |
|
|
трябва ми LAN за домашно ползване основно вечер, но ми се иска външната скорост да е добра. до сега бях на FastBG, но ми се наложи да се преместя в района на Орлов Мост, където нямат покритие.
бях решила да е HomeLan, но започнах да размислям след няколкото кофти теми за тях, на които попаднах тук
другите за които си мисля са BGcell
може да има и трети вариант, не знам, затова питам - има ли и коя според вас е най-добрата опция?
=========================
Trouble is my middle name...
| |
|
|
|
Аз живея в кв. Орлов мост и имам нет от скоро(LAN).Доставчика ми е орловмост нет (МЕТИКС ООД).Малко скъпичко излиза ма кво да се прави-необходимост.Има още един вариант - Центрум Груп.И те предлагат нет по LAN ма искат още повече пари.Ако те интересува нещо(адреси, телефони на доставчиците)ми пиши на мейла s0me0ne_new@abv.bg(защото не мога да се разбера с тоя ш***н форум 
| |
|
Тема
|
Re: за LAN на Орлов мост
[re: * mi *]
|
|
| Автор |
Mитko (www.bol.bg) |
| Публикувано | 11.08.04 15:38 |
|
|
Телефон 9876543 (не е шега, този е!)
Митко
| |
|
|
|
И колко е цената в Орловмост.нет и за какви килобайти?
| |
|
|
|
Общо взето тоя доставчик го знаех от приятели в квартала още одавна ма бях чул за суми от порядъка на 60лв. и се бях отказал.Ма наскоро един приятерл ми се похвали че се вързал към тях и плаща 40 лв за неограничен достъп.Аз им се обадих те ми казаха че имат достъп за 40лв., питах ги за по-евтин и ми предложиха 50К неограничен достъп за 30лв. и се навих.Казах им да дойдат и след половин час бяха у нас.Дадох им 70лв. за вкючването(40лв.+30лв. мес. такса)Ма нета си го бива.Дърпам си update за антивирусната с 45К(международен) а BG peereng-а ми е към 40К.Има сървър с 150 филма, mp3-ки мн. софтуер(общо 300GB).
и помнете:
ЖИВИ ОТ ТОЯ ЖИВОТ НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕМРедактирано от CrazY_fan на 11.08.04 19:40.
| |
|
Тема
|
Re: LAN на Орлов мост
[re: Frysco]
|
|
| Автор |
Mapтин (някой си...) |
| Публикувано | 11.08.04 22:20 |
|
|
мадамата ми плаща 40 лв за неограничен. реалните kb/sec са следните: BG Peering: 40-45 kb/sec, International: около 10 kb/sec (Поздравления за което).
преди време нета прекъсваше често и за дълго. сега няма такива сривове... единствено като загърми и като засветка нета спира, но това май си е нормално.
има и локален сървър, както каза един клубар с: mp3, programs, films, other.
НЕДОСТАТЪК е, че май нямат защита по MAC адрес и често се случва някой да е влязъл с IP-то ти и Win да каже, че има конфликт... това не е от скоро, ама защо не го оправят, да им се чуди човек.
говороя за Орлов Мост.net (www.orlovmost.net)
Готино е да си важен, но по-важно е да си готин...
| |
|
Тема
|
и в крайна сметка
|
|
| Автор |
pro_O1 (специален) |
| Публикувано | 10.11.04 11:53 |
|
|
добър ли е последно нета на орловмост.нет? основно ме вълнува международния - някакви проблеми с ftp, telnet, pop, smtp? предния ми доставчик по някаква причина беше орязал всички тези протоколи... и къв чеп да диря без тях? не всички сме тръгнали за филми и музика само...
по колко време обикновено е downtime-а и на какви интервали? поддръжката на какво ниво е?
мерси за инфото 
|
|
| |
|
|
|
Добър е. По едно време беше МНОГО зле
и мислех да се отказвам, но се закрЕпиха.
При мен специално, да има ... абе веднъж-два пъти
месечно проблем, демек липса на връзка
за няколко часа. Понякога имат кратковременни
проблеми, примерно за 1 минута ДНС-а умре,
но това бързо минава. ftp, telnet, ssh, https
си ползвам без проблеми. От известно време
предлагат и POP3/SMTP като част от офертата.
Не съм ги ползвал обаче.
Скоростта към чужбина е много прилична.
Това за мен е по-важно от скороста към data.bg :)
Примерно, тази сутрин свалих от nasa.gov едни
.mov филмчета с между 20 и 30 КБ (байта, не
бита) / сек. Понякога слушам BBC World Service
в realaudio, в реално време, и това не пречи
видимо на браузването.
Поддръжката е добра, отзивчиви са, обаче е само
през работно време или най-много до към 10 вечерта.
Ако през нощта имаш работа и стане нещо с връзката,
сори, чакаш до 9 сутринта.
| |
|
Тема
|
Re: нета на Метикс
[re: FoulBay]
|
|
| Автор |
pro_O1 (специален) |
| Публикувано | 18.11.04 20:11 |
|
|
благодаря ти за изчерпателния отговор... работата е там, че и мен пиринга не ме вълнува особено, а по-скоро искам да си върша работата с този нет. това което казваш определено звучи добре. доколкото виждам, другата алтернатива в квартала е бгмрежа, но след като прочетох темата за тях, доста се почесах, въпреки че освен че им висят кабелите, нищо друго съществено не стана ясно... както и да е, благодаря ти още веднъж 
|
|
| |
|
Тема
|
Re: за LAN на Орлов мост
|
|
| Автор |
Bobzzy (непознат) |
| Публикувано | 06.12.04 16:33 |
|
|
www.bgmreja.com - цени, скорости - вси4ко е посо4ено там. Време за пускане - 2-3 дена след даване на заявка
...да си циничен, не значи да си вулгарен )
| |
|
|
|
|