Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:17 14.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Доставчици на Интернет
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Kak usetihte grumotevicite ?  
Автор Kartoff (Lamer !!!)
Публикувано23.05.04 19:31

Shtoto pri mene... Abe mojeshe da e i po zle...

Interneta kakuvto i da e ne e bezplaten !!!Kolkoto Poveche - Tolkova Po-Veche !!!

Тема Re: Kak usetihte grumotevicite ? [re: Kartoff]  
Автор Netwlan (Провайдър)
Публикувано23.05.04 20:05

Utre shte publikuvam malko snimki

Добрия Интернет струва пари!!!

Тема Re: Kak usetihte grumotevicite ? [re: Netwlan]  
Автор KAKTУC (новак)
Публикувано23.05.04 20:53

интересно ще е...като се има предвид, че точно в Кр. поляна е паднала гръмотевица ... Щом кабелните телевизии пострадаха, какво остава за LAN-a

Не е задължително да си луд, но така по-лесно се живее!

Тема Re: Kak usetihte grumotevicite ? [re: Fluti]  
Автор WlSP (WISP)
Публикувано24.05.04 10:12

Този път най-зле беше при нас, в Павлово и Бъкстон - една единствена много яка гръмотевица с няколко разклонения на изпразване, ликвидира почти изцяло мрежите на всички провайдери в района - десетки изгорели или частично повредени суичове, около 90% загуби.
Най-интересният факт е, че два суича, които са най-близо до едното попадение (20 и 50 м), са оцелели напълно, а по-отдалечените - не. В същото време, в съседната къща са изгорели два телевизора...
Общо взето, празнуваме по много интересен начин...

Тема Re: Kak usetihte grumotevicite ? [re: WlSP]  
Автор C_H (минаващ)
Публикувано24.05.04 11:19

Колеги - протектори и яко зануляване му е майката! Точно за една 'пролет' се изплащат

Тема Re: Kak usetihte grumotevicite ? [re: WlSP]  
Автор Kartoff (Lamer !!!)
Публикувано24.05.04 12:10

Ne znam tochno kade e padnala grumotevicata zashtoto az bqh togava pod edin balkon :) i ot bloka ne mojah da vidq... nqkoi pi4ove mi kazaha che e padnala okolo TEC-a v zemlqne... moje i da e bilo v krasna polqna i taka da im se e storilo, obache pri mene dosega 10-12 switcha... 7 sam smenil ostanalite kato otvorqt firmite ta da si zema... e ne sa celite otshli samo edin ima deto ne sveti hi4... drugite po nqkoi port grumnal, a puk ima edin deto kato go gledash ba4ka ama nishto ne minava prez nego...

Interneta kakuvto i da e ne e bezplaten !!!Kolkoto Poveche - Tolkova Po-Veche !!!

Тема Re: Kak usetihte grumotevicite ? [re: C_H]  
Автор Defekta (непознат )
Публикувано24.05.04 12:47

Добре сподели малко факти . Аз се подлъгах със зануляването тъй като бях слушал спор дали заземяване или зануляване и посред бял ясен ден нещо явно е станало със тока и един сегмент си нагармя от самосебеси. Иначе имам роднина които има кабелен нет от тв. нищо че имат протектори модема и мрежовата карта избиха.

Тема Re: Kak usetihte grumotevicite ? [re: C_H]  
Автор 4l (влюбен)
Публикувано24.05.04 12:54

В отговор на:

Колеги - протектори и яко зануляване му е майката! Точно за една 'пролет' се изплащат

Просто слагаш протектори на клчовите места и вкарваш всички кабели под земята в стените и т.н. След което с нетърпение чакаш гръмотевичните бури за да обереш наплива на отказалите се клиенти на конкуренцията

Надеждата умира последна...
Но все пак умира

Тема Re: Kak usetihte grumotevicite ? [re: Defekta]  
Автор C_H (минаващ)
Публикувано24.05.04 13:34

Извинявам се - заземяване е думата (стават грешки) Виждал си протектор, нали - знаеш каква му е идеята на работа, Работи си идеално, при гръмотевеци, незанулени контакти на клиенти, статично електричество, индуцирания между етажите и т.н. Просто протекториа спира интерфейса при наличие на определено напрежение над допустимото.

Предполагам ще последват и други въпроси как и къде да заземявате - бих препоръчал бърз преглед на някоя книжка по ел.техника

Относно коаксиалния кабел - там не мога да помогна, не се занимавам с телевизия...........

П.С. - не е необходимо да ги купувате, разровете си из нета за схемички(на APC примерно)

Тема Re: Kak usetihte grumotevicite ? [re: 4l]  
Автор Netwlan (Провайдър)
Публикувано24.05.04 18:00

Пораженията при нас бяха доста сериозни с две директни попадения в магистрали, но за 12ч 99% от пораженията бяха възстановени. Що се отнася до изказването ти Фори със скоростта с която връзвате клиенти съдейки от личен опит едва ли ще вържете много клиенти на конкуренцията.
Ето малко снимки

ппс
Все още чакам включване в Младост.

Добрия Интернет струва пари!!!

Редактирано от Netwlan на 24.05.04 18:07.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.