|
|
|
Тема
|
Kolko bihte platili za 500kb-1mb burz Internet
|
|
| Автор |
BGlNET (непознат
) |
| Публикувано | 10.04.04 19:18 |
|
|
koito pozvoliava 24 online time?
Otgovorie mi triabvat tai-kato nashata kompania prouchva vaprosa za eventualna mrezha na high-speed Internet v golemite BG gradove.
Blagodaria predvaritelno za vashata pomosht!
Ekipat na BGINET.
| |
|
Тема
|
Re: Аз например
[re: BGlNET]
|
|
| Автор |
Toнчo (полузапознат) |
| Публикувано | 11.04.04 01:14 |
|
|
плащам 48.90 канадски долара (данъците са включени) за АДСЛ 3 Мбит/сек без ограничение на трафика. Тази цена включва 5 емайла, единият 5 МБ, другите по 2 МБ, ако искам мога да си направя и Веб страница някъде по техните сървъри - така и не знам колко МБ дават за това.
Също така искам да подчертая, че никой не ме ограничава за бройката компютри които съм навързал (за сега за само 6). Който не вярва - sympatico.ca
| |
|
Тема
|
Re: off-topic
[re: Toнчo]
|
|
| Автор |
xonix (ex-fen) |
| Публикувано | 11.04.04 02:28 |
|
|
аз пък плащам за едно подстригване в БГ 4 лв., ти колко плащаш в Канада? изобщо такива сравнения са меко казано елементарни... иначе ако си искал да се похвалиш с това че си успял да стигнеш до канада - евала... иначе и твоя пост е толкова по темата, колкото и моя...
Fear has killed more men than time
| |
|
Тема
|
Re: Kolko bihte platili za 500kb-1mb burz Internet
|
|
| Автор |
yHuKyM (непознат
) |
| Публикувано | 11.04.04 05:16 |
|
|
Един-половин мегабит, 24/7? Това Интернет ли е, или пиъринг? Защото има съществена разлика?
| |
|
Тема
|
Re: Kolko bihte platili za 500kb-1mb burz Internet
|
|
| Автор |
Kartoff (Lamer !!!) |
| Публикувано | 12.04.04 23:38 |
|
|
Dobre, pi4 2ne znam, no moje bi imash predvid 500 kbit - 1 mbit... taka che tova moje bi e skorost kum peeringa... no vse pak ne moje da se govori za visokoskorosten ako e s takiva skorostti... taka che ne znam kakvo da ti otgovorq... pls utochni malko povche kakvo imash predvid i kakvo mislish da pravish i she ti kaja kak sedqt neshtata :) aide sus zdrave :)
Interneta kakuvto i da e ne e bezplaten !!!Kolkoto Poveche - Tolkova Po-Veche !!!
| |
|
Тема
|
[re: xonix]
|
|
| Автор |
Toнчo (полузапознат) |
| Публикувано | 13.04.04 03:40 |
|
|
Аз плащам за подстригването 12 до 20 канадски и давам 2 долара бакшиш, което за удобство прави 28 лв.
Сега това го сравни с цената на bgnet.com - искат 1500 лева на месец за неограничен достъп при 0,5 Мбита за секунда - ако аз плащам 7 пъти повече за подстригването, ти би трябвало да плащаш за моята услуга 10 лв. или с други думи теб те цакат до посиняване!
Та идеята ми е да разберете какви са реалните цени на тоя Интернет - в България нета не трябва да е много по-скъп от канадския...
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
KAKTУC (новак) |
| Публикувано | 13.04.04 08:33 |
|
|
тъп си, бате ... интернета в БГ е в пъти по-скъп от Канада заради цената на преноса ...
Ако в БГ се ползваше само пиъринг и цената щеше да е по-ниска, както в Канда и САЩ, където интернета, който ползвате не напуска рамките на държавата (или поне в повечето случаи)
| |
|
Тема
|
Re: Благодаря
[re: KAKTУC]
|
|
| Автор |
Toнчo (полузапознат) |
| Публикувано | 13.04.04 15:56 |
|
|
за комплимента. Аз си мислех че съм много тъп, а не само тъп.
А сега ми кажи защо нямам ограничение да гледам неща като Deutsche Welle или да речем някой руски сайт - нали ми "пренасят" интернета чак от Русия, а тя е доста далече?
| |
|
Тема
|
Re: Благодаря
|
|
| Автор |
Дpeмeщ (M'Bwana) |
| Публикувано | 13.04.04 20:40 |
|
|
защото в русия интернет усери които ползват муждународния канал са 10 пъти повече от тия в бг, следователно той е по-евтин и по-широк, я се опитай да догребеш до хит.бг или някой варненски сървър дет и физически се намира там ... ще видиме какво ще изпееш.
-----------------------
гърбавия, ковчег ще го изправи
| |
|
Тема
|
Re: Аз например
|
|
| Автор |
reotan (албански) |
| Публикувано | 15.04.04 00:11 |
|
|
Тончо, хем си прав, хем не си. Добре е и да се уточни, че става дума за домашен Интернет. ADSL от същата фирма, пак 3Мб/с, само че бизнес клас струва към 300 долара и то с ограничение за трафика, което ако надминеш почваш да плащаш допълнително.
На sympatico само една от връзките им към другите големи ISP-та е 155Мб/с, предполагам повече от целия международен капацитет в България. При това разходите им са само за оборудването и кабелаците. Едва ли плащат за трафика, защото разчитат на истински peering.
Колкото по-малък е пазара, толкова са по високи цените. Няма как да се избяга от това.
| |
|
|
|
|