Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:58 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Доставчици на Интернет
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Наета линия, DSL, help :(нови  
Автор Grafa™ (непознат)
Публикувано24.01.04 20:58

Искам да си пусна наета линия до офиса със гарантиран QoS 64 или 128 kbps, но незнам каквa да е аналогова или цифрова ?
Какво оборудване ми трябва и от кой доставчик да ми предостави нета ?
Целата е VoIP ...

Ако можете да ме ориентирате в хаоса ще съм Ви благодарен !

Желанието да имаме това което нямаме ни пречи да ползваме това което имаме.

Тема Re: Наета линия, DSL, help :( [re: Grafa™]  
Автор Balien ("(-.-)")
Публикувано25.01.04 04:01

Здравей,

По въпроса за наетата линия има 2 вида: аналогова неограничена и цифрова.
Аналоговите са 1 вид и представляват 1 чифт жици от твоя офис до доставчика. Ако избереш такава, тогава скороста по нея не ти е гарантирана и зависи от дължината и качеството на жиците. Също така модемите който ще се сложат трябва да са или твой или на доставчика на интернет. Както казах скороста ще зависи изцяло от линията.
За цифрови лини : Тогава БТК гарантират скороста която си заявил, също така дават и техни модеми. Ти само избираш на какъв интерфейс да ти излезе линията , V35 / X21 / Ethernet в зависимост от това какви интерфейси имаш на рутера.

Всеки интернет доставчик който има двупосочен интернет през БТК Нет ще ти свърши работа. Все пак ти ще си прецениш най добре кой.

Тема Re: Наета линия, DSL, help :(нови [re: Grafa™]  
Автор Cтapaтa kpимka (непознат )
Публикувано25.01.04 07:38

Не знам защо си се устремил към остарели технологии. Вече има и оптика, и LAN в голяма част от София. Ако си в столицата, провери и тези възможности.

Тема Re: Наета линия, DSL, help :(нови [re: Cтapaтa kpимka]  
Автор zlmage (digger)
Публикувано25.01.04 10:27

По регистрация изглежда като да е в Русе човека, но чувам от колеги, че и там има варианти за оптичен пренос. От друга страна - за 128Kbps не си струва да се пуска оптика. Все пак инсталационните такси за откриване на порт са от порядъка на 10-15 пъти над тези за откриване на наета линия.

Автор Ahab (captain)
Публикувано25.01.04 11:17

Щом го искаш за войс избери доставчик който наистина прави войс и остави всички тези грижи за линия и оборудва не на него.
След като си в Русе той трябва да има мрежа изградена за да вози този войс из цялата страна със запазване на качеството.
За Русе мисля, че това са само СпектърНет, Мобиком и Орбител. Обади се на всички и вземи цени - после смятай.

Ако си решил сам да си правиш всичко може да не взимаш цифрова линия. Разстоянията в София са едни, а в провинцията други. Аналогова линия за 160лв/месец + 2 ДСЛ модема за 450$ ще се вържат на 512кб/сек винаги и ще ти дадат добър пренос до местния доставчик. Обаче дали преноса му става за войс е друг въпрос.

Препоръчвам ти варианта с големите доставчици ако имаш пари и не искаш бели коси.
Ако искаш да се научиш - направи си го сам. Ще смениш няколко доставчика и ще попаднеш на работещ :)

Тема Re: Наета линия, DSL, help :(нови [re: Ahab]  
Автор sion (me)
Публикувано25.01.04 11:51

propusna i BTC-NET - te susto imat centre v russe
nai dobre e kogato pusnat DSL da se vurje i ste moje da si polsva voice .....

Тема Re: Наета линия, DSL, help :(нови [re: Ahab]  
Автор Grafa™ (непознат)
Публикувано25.01.04 15:06

Да наистина става дума за Русе. На този етап съм се спрял на БТК-НЕТ, понеже ми предложиха най-добра цена за 128 кбпс (кам 600лв., 100%)
Колебая се дали да е аналогова или цифрова, защото незнам коя ще ми е по рентабилна. Казват ми че на цифровата, поддръжката и модемите са от БТК и са на добро ниво, но аналоговата пък излиза по добър вариант след 3-ти, 4-ти месец като цена.
Като оборудване за аналоговата какво трябва да си взема ? Препорачват ми
Lucent DSLPipe, всичко си имало ???
Относно войс-а повечето ми препорачват БТК за нет и после терминиране от VoIP оператор, било по-добрия вариант. Също да Ви запитам и какво трябва да е време-закъснението до София, при 128 кбпс ?

Желанието да имаме това което нямаме ни пречи да ползваме това което имаме.

Автор sion (me)
Публикувано25.01.04 20:38

ami da davam ti direktno zakusnenieto ot ruse do sf
RS7206#ping 212.39.70.209

Type escape sequence to abort.
Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 212.39.70.209, timeout is 2 seconds:
!!!!!
Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 4/7/8 ms
==============
kakto vijdash e dobre....ti sam tryabva da reshish

Автор Ahab (captain)
Публикувано01.02.04 17:37

Цифрова ако вече имаш V35 interface на крайното устройство - тогава цената е най-добра защото не плащаш модеми.
Аналогова ако я искаш на Етернет - тогава си купуваш модеми от

и пускаш аналогова линия. За Лусент ДСЛпайп ще ти отрежат ненужно главата с цена - ако можеш да си ги позволиш - ОК.

За войс-а наистина ти трябва друг оператор в чужбина - иначе трябва да имаш офис в държавата където искаш да говориш и да си го терминираш сам.

Във всички случай ти трябва времезакъснението до държавата с която ще говориш, а не до София. Ако ще говориш само между Русе и София всички сериозни доставчици возят трафика през АТМ и закъснението ще дойде от твоята 128-ца ~30msec.

Автор Criminalnata (Linux rulezz)
Публикувано02.02.04 18:16

Spnet za dostachik..
naeta analogova linia!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.