|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
BOL.BG в Изток
|
|
Автор |
Mитko (www.bol.bg) |
Публикувано | 06.12.03 12:46 |
|
завърши изграждането на опорната си оптична мрежа в кв. Изток и кв. Изгрев. Развитието на надземната кабелна мрежа ще отнеме известно време, но желаещите могат вече да изпращат своите заявки и/или да сключват договори.
Мрежата в Изток ще върви в три лъча: от Паркхотел Москва и Интерпред към кино Изток, от Техникума по електроника във всички посоки и един лъч за частта между ЖП-линията и КАТ. След месец-два ще тръгне и четвърти лъч от кино Изток към Интерпред. В Изгрев има нов лъч от Интерпред / Техноекспорт към руското посолство.
Митко
P.S. предвиждаме отварянето на офис около Интерпред и в тази връзка проявяваме интерес към закупуване на кабелни мрежи в района, както и към наемането на кабелни техници на постоянна работа.
| |
Тема
|
Re: BOL.BG в Изток
[re: Mитko]
|
|
Автор |
RazoR (дебил) |
Публикувано | 07.12.03 01:13 |
|
Ех Мите, какви красиви думи ползваш - "опорна оптична мрежа", "лъчи", "надземна кабелна мрежа"... кеф да му стане на човек като чете :) Мен като ми трябва оптика звъня на Евроком и до няколко дена ми я пускат, чудя се дали те го отчитат като "завършване на изграждане". Имаш дар слово, не може да се отрече :)
| |
Тема
|
[re: RazoR]
|
|
Автор |
Mитko (www.bol.bg) |
Публикувано | 07.12.03 11:06 |
|
Ами помисли малко каква е разликата между мен и теб + Евроком и ще видиш, че аз имам основания да се изразявам по този начин. В твоя случай ти нямаш нищо - наел си оптика от някого, купил си капацитет от някого и го препродаваш на някого. Нямаш основания да кажеш, че си завършил изграждането на нещо, защото нищо не изграждаш. Евроком също, защото те си строят мрежата с оглед на тяхната необходимост и на тяхната топология, а не на твоята.
За разлика от този хибриден подход, ние сами си правим всичко - от генерирането на трафик (при това не пиратски - ние излъчваме повече легален контент, отколкото черпим), до полагането на оптичния кабел. Така топологията на опорната мрежа е съобразена предварително с топологията на надземната, а не я дублира. Всеки един оптичен кабел ("лъч") води директно в техническия ни център, без никакви суичове по пътя. Така е скъпо и бавно за изграждане, но си гарантираме възможно най-голяма стабилност на мрежата както от административно (няма кой да ни дръпне шалтера), така и от техническо естество. Всеки лъч е автономен и повреда в него няма да причини изгасване на друг лъч, а разстоянието помежду им предаврително е сметнато такова, че съответните ланове в един момент да стигат един до друг и да се свържат и над земята.
Така че донякъде си прав - Евроком ти пускат оптиката за "няколко дни", а на нас такова планиране и изграждане ни отнема 3-4 месеца, а понякога и повече. Но там, където сме стигнали с оптика, няма недовoлни клиенти и мрежата става почти carrier grade, защото е мислена и съобразена с нашите дългосрочни цели и планове. Затова когато кажа, че сме си изградили опорната мрежа някъде, клиентите знаят какво имам предвид и че това не е просто друга дума за "пуснах си оптика от някой оператор", а е съвсем друго нещо. Принципно друго.
Митко
| |
Тема
|
|
|
Автор |
RazoR (дебил) |
Публикувано | 07.12.03 18:11 |
|
Вервай ми ползвам оптика от 3г през евроком и за тия 3г едва ли имам 10 часа доунтайм по тяхна вина. Имам само 2 случая от по 30 мин за които си спомням и това беше при спиране на тока за над 5часа. А определено нямам 1 или 2 трасета. Ти си преценяваш, аз нямам претенциите да съм инет доставчик но знам че поддържам четирицифрена сума клиенти без да имам нужда от собствени трасета. А пък преценяването на това къде ще ми е оптиката става за максимум 1 ден или явно моята карта на София е по добра от твоята :)
Мисълта ми беше че хората се познават по мнението на клиентите им а не по това какви фрази използват като си рекламират услугите
| |
|
Мисълта ми беше че хората се познават по мнението на клиентите им а не по това какви фрази използват като си рекламират услугите
Нещо не разбирам - ти нали не си клиент на себе си? Защо тогава даваш мнение за своите услуги с "четирицифрената сума клиенти"? Или твоето не е реклама. Защото на Митко определено не ми звучи като реклама - човекът си казва какво къде е пуснал и че продължава да купува доставчици. Тук реклама няма.
| |
Тема
|
[re: RazoR]
|
|
Автор |
Mитko (www.bol.bg) |
Публикувано | 07.12.03 20:59 |
|
Аз не казвам, че MAN мрежите не работят добре. Може би работят прекрасно. Може би дори работят по-добре от нашата. Нямам никаква представа как работят, защото практически не ги ползваме. Причината за това не е нито техническа, нито икономическа, а е съвсем лична и дори може да се каже егоистична - обичам да спя до късно, а така спя по-спокойно и съответно по-дълго.
Що се отнася до мнението на клиентите ни, смело мога да кажа, че то е доста положително. Единственото, за което ни се дразнят и ни ругаят е, че не сме в състояние да ги включим за разумно кратък срок от време. Разбира се и за прекъсванията заради откраднатаите суичове, но всяка болка си има лек и малко по малко му намираме решението и на този проблем.
Митко
| |
|
Драги ми, принципите на безплатната реклама са ясни на всички които се занимават с бизнес.
Аз знам какво ще отговориш .Дали под твойто си име или по името на някой друг. !!!!
А относно липсата на квалифициран персонал (главно като количество)
са разбрали със сигурност твойте клиенти и не само те.Просто количеството ти абонати е няколко пъти по голямо от това което можеш да поддържаш.
Крадени устройства тия може да ги разправяш на клиентите си и го правиш!!!
Щом бол.бг могат да си прават безплатна реклама то всички можем да им правим антиреклама притова съвсем безплатно.
Не че имат нужда те и сами се справят добре. :))О
| |
|
Да, прав си. Не ни стигат хората. Офисът ни в центъра се пука по шевовете и вече няма място за още хора. Отворихме офис в Бели Брези преди три месеца, но той също се препълни. Затова сега ще отваряме и в Изток. Ако не се беше изнервил от отказът ми да ви купим мрежата и беше чел внимателно, щеше да видиш, че не го крия и дори съм го написал още в първото съобщение в постскриптум:
P.S. предвиждаме отварянето на офис около Интерпред и в тази връзка проявяваме интерес към закупуване на кабелни мрежи в района, както и към наемането на кабелни техници на постоянна работа.
Митко
| |
Тема
|
|
|
Автор |
RazoR (дебил) |
Публикувано | 08.12.03 01:05 |
|
Не, аз нямам нищо против Бол.бг, не съм запознат с услугите им, просто ми прави начина по който ги рекламират. Интернета хич не ми е бизнес приоритет и просто следя с любопитство тоя форум. Мисля че хората които не се рекламират тук са много по добре от тия които го правят нон стоп тук. Един път митко беше казал че списъка с клиентите чакащи включване са му над 2000. Е това за мен означава само едно. Мисля че всеки разбиращ от бизнес ще си направи извода. За услугата им ще разбера ако те навлязът в моя район или аз в техния, но аз си знам жъзможностите и за мен приоритет е не завладяването на нови територии а максимално укрепване на вече "завзетите" и максимална поддръжка на качеството на услугите. Мисля че един провайдер трябва да се преценява не по това колко клиента се включват към него а по това колко се отказват.
А с удоволствие бих чакал да ми предолжи цена за мрежата ми, само че много се съмнявам че ще е по финансовите му способнсти поне засега :)
| |
|
Аз нямам нищо против когото и да е от провайдерите, но ми прави впечатлените, че онзи по-нагоре се оказва конкурент на Митко, който казва, че можел да прави безплатна анти-реклама. Т.е. той си признава, че го прави и ще го прави. Не следя внимателно дискусията тук, за да знам дали и ти не си провайдер, но от дългото ползване на компютри вече съм наясно с поведението на хората в Мрежата.
Пък по какво се преценява не един провайдер, а всяка фирма - не по броя на отказалите се, нито по броя на новите, а по разликата между тях. Ако а е по-голямо от б, тогава имаш проблем. Ако б е по-голямо от а, тогава си в правилния бизнес. Хората винаги ще си сменят провайдерите, особено ако се появи някой нов, с по-ниски цени. В България на качество не се разчита.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|