Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:56 08.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Доставчици на Интернет
*Кратък преглед

Тема Резултати от допитванията.  
Автор LeoSМодератор (прахосмукач)
Публикувано16.01.02 15:36

Да се забрани постването от нерегистрирани.
за - 20 гласа
против - 11 гласа
невалидни гласове (съгласно регламента - от нерегистрирани)
за - 1 глас
против - 8 гласа
- - - - -
общо гласове
за - 21
против - 19

въздържал се е един - KID
има и един неразбран глас - на C.N.Mouroutis
(колкото и да се напъвах - не разбрах за какво е гласувал)

Да се изтрият темите от последните дни.
за - 8
против - 6
невалидни гласове (от битекс, бол и гръцко)
за - 1
против - няма
- - - - -
общо гласове
за - 9
против - 6

невалидния глас е от акаунт на битекс, но е по-скоро въпрос ...

Редактирано от LeoS на 16.01.02 15:38.

Тема Re: Коментари ...нови [re: LeoS]  
Автор LeoSМодератор (прахосмукач)
Публикувано16.01.02 15:37

Благодарим на всички, които си направиха труда да изкажат своите мнения и да дадат своите гласове в допитванията. Резултатите от темата "Vote" говорят сами, но ще си позволя да ги коментирам. Ако спазим регламента - почти два пъти повече хора са ЗА във форумът да пишат само регистрирани. Не е без значение и другият резултат - ако вземем предвид гласовете на нерегистрираните (и недублирани) никове, резултатът е "почти" наравно.
Темата "Важно!" не предизвика същия интерес. Разбираемо - според мен.
Какво следва от това ...
Има два варианта:
1. Да се облегнем на резултата и да затворим форума за нерегнати.
2. Да дадем последен шанс на някои хора да разберат, че тук (все пак) не е разграден двор.
Аз ще си изложа и двата варианта пред админите, но ще дам предимство на 2-ия. Считам, че и на най-големия тъпанар на този свят, не бива да му се отнема последния шанс. Да разбере простички неща. Например, че този форум не е на избрани доставчици, а на всички. Защото всички мазаници идват само от 3 места - акаунти на битекс, бол и гръцко. Е - ако забраним достъпа на нерегистрирани (или трием поголовно всичко идващо от тези адреси), боклука определено, ако не изчезне - то поне ще намалее драстично. Само хипотетично предположение - ако тези мазаници не са от двама-трима души, то битекс и бол да му мислят за клиентите си, които ще изреват - защо аджеба от тези два доставчика не може да се пише в този форум, а от останалите може. Това определено не е грижа на модераторите на клуба.
И така.
Ако се приеме моето предложение (от админите), то форумът ще остане такъв какъвто си е. Ще назначим служебно още един модератор - временно, докато curly & brim ще могат да почистват по-редовно, но във всеки един момент (ако няма положителен резултат) може да затворим форума за нерегистрирани - защото вие вече си дадохте гласа за това.
Аз лично смятам, че това ще е и окончателното решение ...

Само няколко думи за темите от последните дни.
По мое мнение, подобен скандал - ангажирал вниманието и на медиите, който касае доставчици - има място в клуб "Доставчици на интернет". Отделен въпрос е, колко място (в случая теми) трябва да му се отдели. Но понеже това касае и моето присъствие тук по това време, ще ви кажа защо не триех поголовно всичко - защото по принцип считам, че тема в която вече има диалог (до моето влизане и забелязване на темата) не е редно да се изхвърля. Добри или лоши, там има мнения на повече от един човек. Станал е разговор. Аз мога да го прекратя (като сложа катинарче), но нямам право да го залича. В тези няколко дни, в които се регнах тук като модератор съм изтрил 9 теми и над 20 мнения. Изтрих темите, защото бяха откровенно безмислени (или провокиращи безмислени заяждания), но ги забелязах преди да има реплики в тях и преди да са прочетени повече от 5 до 8 пъти. А репликите триех по собствена преценка, но поради същите причини - безмислие или заяждане.

Беше ми приятно да бъда отново сред вас :)
Тук ще съм още 2-3 дни и се отписвам като модератор.
Приятни разговори на всички !

Редактирано от LeoS на 16.01.02 15:52.

Тема И едно пояснение от меннови [re: LeoS]  
Автор brimМодератор (Лечител)
Публикувано16.01.02 16:54

Едно пояснение. В темата "Важно" казах, че имам намерение да трия теми. Става дума за НОВИ теми, а не за теми, които вече са се появили и е писано в тях. Както сте забелязали тях просто ги затворих. Един проблем, който срещнах е, че не мога да избера коя точно тема да остане незатворена, затова ще открия нова със заглавие "БОЛ, Битекс и проблемите около тях". Там който желае ще може да спори до побъркване. Но отново повтарям - една тема, а не 50.

Брим :)

Всяка душа има нужда от огледало!

Тема Абсолютнонови [re: LeoS]  
Автор Masklin (Ном)
Публикувано20.01.02 01:35

Не знам дали може да се каже по по-добър начин. Поздравления за ясното и стегнато изложение, както и за коректността ти.

Докато четох гласуванията за въвеждане на задължително регистриране на участниците (честно казано, идвам в този клуб сравнително рядко), се сетих за

. Без съмнение, това е най-оживеното място за дискусии в света, посещавано от безброй хора и съдъжащо възможно най-разнообразни по качество мнения.

Поради невъзможността подобен обем текстове да се пресее от само от няколко модератора, в /. има изградена система, която позволява на активните участници да оценяват мненията на останалите според качеството им/връзката с темата. Ефектът е, че ценните мнения постепенно изплуват на повърхността, а боклуците потъват, така че да не пречат на смислената дискусия, без да бъдат узтрувани. Точният механизъм не ми е известен (нямам време да следя подобна информационна лавина, пък и предпочитам български форуми), но се е получила саморегулираща се система.

Идеята ми, както всички вече се досетиха, е да се направи нещо такова в dir.bg. Разбирам, че това не става с щракане на пръсти, но си струва да се помисли...

Тема Re: И едно пояснение от меннови [re: brim]  
Авторnesiprav (Нерегистриран)
Публикувано20.01.02 18:15

Не беше прав обаче да триеш темата, започната от Мурутис на 19-и сутринта! Можеше да я заключиш, защото сега ще се наложи от МВР да изискват логовете от дир.бг и само усложняваш работата им:-))

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.