Тема
|
Проблем с аналогов gsm gateway
|
|
Автор |
xm4e-206473 (непознат
) |
Публикувано | 27.10.11 10:45 |
|
Здравейте
Имам проблем с ей това нещо http://www.hybsys.bg/Products/GSM/Analog/Gateways/G104/ закупено преди повече от 3-4 години.Та проблема ми с това чудо на техниката(аз му викам gsm гейче ) е че не мога да му подкарам идентификация на повикването(CLIP).Иначе си пише черно на бяло : "Поддръжка на DTMF CallerID" да ве да...
Та някои ако се сблъсквал с подобен казус и по важното е ако намерил някакво решение с положителен знак да бъде така добър да го сподели.
Редактирано от xm4e-206473 на 27.10.11 11:22.
|
|
Тема
|
Re: Проблем с аналогов gsm gateway
[re: xm4e-206473]
|
|
Автор |
D-rA () |
Публикувано | 13.11.11 01:01 |
|
А телефона /централата/ с който, /с която/ го ползваш - какъв клип приемник има? Т.е. приема ли dtmf клип?
|
|
|
И защо не опиташ да се свържеш с нас, без значение дали ние точно сме ти го продали? Евентуално можем да помогнем някак?
- За теб ли е?
|
|
Тема
|
[re: Cyber_SAS]
|
|
Автор |
OSag (гуулем гъзар) |
Публикувано | 16.11.11 22:47 |
|
Чух, че имате нови телефонни номера? ;-)
--
::
|
|
Тема
|
[re: OSag]
|
|
Автор |
Cyber_SAS (no.One.kNows) |
Публикувано | 17.11.11 10:51 |
|
Хе хе - да, но и старите си работят... Все още :)
- За теб ли е?
|
|
Тема
|
[re: Cyber_SAS]
|
|
Автор |
OSag (гуулем гъзар) |
Публикувано | 17.11.11 12:11 |
|
А, този проблем лесно ще го оправим ...
--
|
|
|
Направих го за последно по рано тази година. За справка може да си проверите email-те за подръжка, комуникацията беше от itdobrich@bulsat.com.Говорих по телефона и разменихме email-и с ваш колега по подръжката.Отговора беше не може да бъде всичко трябва да си работи, а на въпроса ми дайте работещ config или да видя записан работещ log на астериск отговора беше аве някога сме го виждали да работи ама в момента не можем да ти го покажем.
А относно как проверявам дали работи клипа го правя по като вързвам директно телефон с диплей към gsm gate-a.А иначе отделно си имам така наречената "хибридна централа" с аналогова sangoma през който трябва да минават по подразбиране разговорите от gsm gate-a.
|
|
|
usecallerid = yes
cidsignalling=dtmf
cidstart=ring
sendcalleridafter=1
това да опиташ?
- За теб ли е?
|
|
|
Май никой не чете, цитат от предния пост : "А относно как проверявам дали работи клипа го правя като вързвам директно телефон с диплей към gsm gate-a"... тоест директно проверявам аджеба това чудо на техниката дали вади нещо като индентификация на повикването на дисплея телефона.
|
|
Тема
|
[re: xm4e-206473]
|
|
Автор |
OSag (гуулем гъзар) |
Публикувано | 24.11.11 20:32 |
|
Гейта най-вероятно ти подава наистина DTMF, а твоя телефон чете FSK.
Вземи си един цифров гейт и забрави аналоговите драми. Или най-добре един войп акаунт.
--
|
|