|
Тема
|
Странна работа на LinkSys - PAP2
|
|
Автор |
sneychev (непознат
) |
Публикувано | 25.11.07 00:26 |
|
Здравейте ,
От известно време се мъча да подкарам едно PAP2 да проработи, но Уви неще! Използвам интернет от бТК неограничен на 1 МБит downstream, upstream-a не го знам колко е. Та така Проваидерите на VoIP с които съм пробвал са voipcheap и bgopen. Кнфиргурациата ми е ADSL - router ASUS - LinkSys PAP2. Всичко изглежда да е добре, но като набера телефон в БГ или навън, разговора ми спира след точно 25 секунди и това не е всеки път, а когато си иска... Вписъл съм порт 5060 в ПАП-а също и sip сървера на проваидер, stun сервера, по препоръка портове RTP порт 10000 - 10010 пак в ПАП-а. Е това е то неще и неще. Имате ли идеи какво да правя повече? Благодарен ще съм Ви за идеи.
| |
Тема
|
Re: Странна работа на LinkSys - PAP2
[re: sneychev]
|
|
Автор |
pantzer (минаващ) |
Публикувано | 25.11.07 12:23 |
|
Първо провери дали точно БТК не ти прави мизерии.Т.е да са ти затворени UDP портове 5060-5061. Ако имаш някой приятел с друг доставчик,пробвай при него първо ,ако си сигурен в настройки те си. Ако не прати ми на лични, номера от бгопен-ще се опитам да ти помогна довечера.
| |
Тема
|
|
|
Автор | sas (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.11.07 17:55 |
|
Обади ли се на бТК да им кажеш да ти пренасочат всички портове? Ако да - трябва ти DMZ на рутера - необходимите портове => PAP2.
У нас работи без проблем.
Успехи,
SAS
| |
Тема
|
[re: pantzer]
|
|
Автор |
sneychev (непознат
) |
Публикувано | 25.11.07 20:08 |
|
Звъннах на Хелп Деска и попитах за пълно пренасочване на портовете. конфигурираха модема и сега няма проблеми със избирането... Благодаря за съветите.
| |
Тема
|
[re: sas]
|
|
Автор |
sneychev (непознат
) |
Публикувано | 25.11.07 20:10 |
|
Поисках пренасочване на портовете от Хелп Деска и сега всичко си работи! Благодаря за съвета!
| |
Тема
|
|
|
Автор | sas (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.11.07 08:50 |
|
Моля
| |